Pohjois-Suomi

Sau­nao­sas­tol­la syttyi tulipalo, koira havaitsi viereisessä asunnossa savun ja herätti isäntäväen – "Koiran tulisi saada ylimääräinen rapsutus ja kiitos teostaan"

Sammutustöihin hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä Haapaveden, Oulaisten, Kärsämäen ja Ylivieskan paloasemilta. KUVA: Heikki Uusitalo
Pohjois-Suomi 8.11.2019 6:20
Heikki Uusitalo

Haapaveden Oravatiellä sijaitsevassa rivitalossa syttyi tulipalo torstain ja perjantain välisenä yönä.

Palo syttyi rivitalon saunaosastolla, joka vaurioitui kauttaaltaan. Onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta.

Palosta levisi savua viereiseen asuntoon, jossa koira oli havainnut palon ja herättänyt isäntäväen. Asukkaat olivat tämän jälkeen hälyttäneet pelastuslaitoksen paikalle.

– Voidaan siis todeta, että tämän koiran tulisi saada ylimääräinen rapsutus ja kiitos teostaan, Jokilaaksojen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jarmo Myllymäki sanoo.

Pelastuslaitos sammuttipalon ja purki rakenteita saunan ympäristöstä ja välikatolta. Jälkivartioinnin jälkeen kohde luovutettiin kiinteistöhuollolle.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Sammutustöihin hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä Haapaveden, Oulaisten, Kärsämäen ja Ylivieskan paloasemilta. Osa yksiköistä palautettiin matkalta takaisin. Hälytys palosta tuli perjantain puolella noin kello 1.10.

MAINOS

Kommentoi

Ei turhaan sanota koiria ihmisen parhaaksi ystäväksi! Koirat ovat pelastaneet pelkästään viimeisen vuorokauden aikana jo toisen kerran ihmishenkiä. Sankareita kaikki! 😁.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä jälleen kerran voidaan todeta ?
" Ihmisen paras ja uskollisin ystävä
on koira. "

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehottomasti rapsutuksia ja nakkeja. Ja tänään koira saisi olla kunkku, joka saa tehä mitä haluaa. Ja naapurit voisivat myös kehuskella koiraa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On paljon kansalaisia jotka vihaa koiria ja näyttävät sen myöskin, on myöskin meitä joilla on koiria ja hyvin usein kuten tässäki tapauksessa koiran aistit ja valppaus pelasti ihmishenkiä, koirat ovat pelastaneet luonnosta vanhuksia tai muita huonokuntoisia... Monella tahtoo unohtua että eläimen aistit on ihan erilaisen herkät mitä ihmisellä ja eläimet vaistoaa seinien tai satojen metrien päästä tulevan vaaran tai jonku muun tämmösen.. Ei koske vain koiria myös hevosia ja muita eläimiä.. Kyllä koira kuuruu suomen luontoon ja ihmisten seuraksi.. Kiitos tälle että herätti talonväen ja väki vielä heräsi eikä vaan komentanu koiraa olemaan hiljaa jolloin tuhot olisi pahemmat... Aina voi olla eläinten päivä ei vaan kerran vuodessa kuten se on merkitty kalenteriin :) Jos ei tykkää eläimistä niin älä näytä sitä kavulla tai muulla toiminnalla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:03
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
9:51
Röyhkeä voro vei auton nivalalaisen omakotitalon pihasta juuri, kun pariskunta oli lähdössä töihin – ”Erittäin kummallinen tapaus”
9:49
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä
9:39
Viimeiset mielenosoittajat sinnittelevät yliopistolla Hongkongissa – Yli 600 ihmistä poistui kampukselta maanantaina
8:25
Sa­vu­kos­ken koulun ra­ken­nus­työ­maal­ta löytyi so­dan­ai­kai­sia heit­ti­men am­muk­sia – 81-millisiä ammuksia löytyi koulun alueelta 15 kappaletta Tilaajille
8:22
Pohjantiellä sattui peräänajo-onnettomuus Iskon ja Laanilan liittymien välillä – tilanne saatiin korjattua puolessa tunnissa
8:01
Postilakossa jätettiin yöllä sovintoesitys, PAU ja Palta antavat vastauksensa aamupäivällä – lakko jatkuu vielä
42
Oulun kaupunki jakaa 2000 ledivaloa pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
26
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
17
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
15
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
8
Oulu päättää pormestarimallista vuonna 2021 – asia jää samana vuonna valittavan kaupunginvaltuuston päätettäväksi
7
Arinan Kastellin huoltoasemahanke jäi pöydälle kaupunginhallituksessa
7
Verkossa tyhmätkin mielipiteet säilyvät hamaan ikuisuuteen - syytä pyytää operaattoria poistamaan, jos pelkää syytettä, sanoo oikeuskansleri

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image