Pohjois-Suomi

Satojen miljoonien tuu­li­voi­main­ves­toin­nit jumissa - haittaavat Puo­lus­tus­voi­mien tutkia

Pohjois-Suomi 22.3.2013 17:50
STT,

Tuulivoima irtautuu rahalla tutkien katveesta. Tuore lakiehdotus tarjoaa tuulivoiman kehittämisalueita, joilla myllyjen haitat Puolustusvoimien valvontajärjestelmille korvattaisiin esimerkiksi lisätutkien hankinnalla.

Lakiehdotus sisältää jo ensimmäinen yli 2 400 neliökilometrin Perämeren kehittämisalueen, jonne on suunnitteilla yli 150 tuulivoimalaa. Valtaosalta puuttuu rakentamiselle välttämätön Puolustusvoimien myönteinen lausunto.

- Tämä on merkittävä päätös, sillä alueella on tutka-asian vuoksi jumissa satojen miljoonien eurojen investoinnit tuulivoimaan, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) perjantaina toimitetussa tiedotteessa.

Perämeren tuulivoiman tuottajilta aiotaan kerätä yli 18 miljoonaa euroa. Valtio kaavailee osallistuvansa alkurahoitukseen, jotta uusi tutka voitaisiin tilata jo ensi kesänä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Haloo Oulun ja metsähallituksen päättäjät. Entisen Yli-Iin Venkaan, Koutuan ja Isterin korpeen mahtuu tuulimyllyjä. Eikä ole asutusta lähellä. Iso sähkölinja kulkee vieressä ja hyvä metsäautotieverkosto valmiina. Hopi hopi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko valtio antaa tukea tuulovoima yhtiöille tutkien korvauksiin,että nämä tuulivoima yhtiöt voisi tehdä niitä tuulimyllyjä joille annetaan valtion tukia jotka suurimmaksi osaksi valuu ulkomaille.
Eihän se ole kuin velarahaa vaan siis numeroja perilla vaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirrytään sitten sinne Impivaaraan kun mitään ei saa tehdä vaan ei sekään vaihtoehto taida kelvata ainakaan sitten kun se on omakohtaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopassa ajetaan jo tuulivoimatoimialaa alas ympäristötuhojen vuoksi. Samat henkilöt, jotka olivat vaatimassa tuulivoimaloita ja hiilidioksiditonta sähköä ovatkin nyt jo vastustamassa lisärakentamista kestämättömän kehityksen seurauksena. Mitkään tuulivoimateollisuuden väitteistä eivät ole pitäneet paikkaansa! Suomessa alan kasvu olisi vielä mahdollista, koska tuulivoimalan haitoista ei ole ollut tietoa saatavilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en ole kuullutkaan tuollaisesta...voisitko kertoa tarkemmin, jottei kukaan perusteettomasti epäilisi kommenttisi todenperäisyyttä ja motiiveja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Espanjan hallituksen päätös jäädyttää tuet uusiutuvalle energialle vuoden 2012 alusta lähtien.
Ranskan viralliset tiedot osoittivat, että hidastuminen näkyi erityisesti tuulivoima-alan ensimmäisellä vuosipuoliskolla ja aurinkovoima-alan toisella puoliskolla 2012.
Englannissa uusien tuulivoimaloiden rakentamista ei ole aloitettu moneen kuukauteen lehtitietojen perusteella.
Hollannissa on pohjoisilla alueilla kielletty tuulivoimaloiden rakentaminen.
Saksassa metsäisille alueille vaaditaan tuulivoimaloiden rakentamiselle rajoituksia ja kieltoja osalle metsistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen vakuuttunut, että nyt vallitseva"viherpiperhömpötys" tuulivoiman osalta ajetaan alas jo 10 vuoden sisällä. Jo nyt valtio joutuu subventoimaan tuulivoiman rakentajia hurjalla summalla ja näiden tukien päälle lisämaksuja joudutaan maksamaan puolustusvoimille myllyjen tutkatoiminnalle tuottamasta haitasta.

Nyt pitäsin jonkun rohkean alaan hyvin perehtyneen kyseenalaistaa tämä tappiollinen toiminta selkeillä laskuesimerkeillä. Miksi laajennamme koko ajan toimintaa, joka ei tule omillaan toimeen ja josta saatavan sähkön toimitusvarmuus on hyvin kysenalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

öljytankkeri ja tuulivoimala kolarissa....voiyhen kerran... tuulivoimalat rakennetaan matalille alueille rannikon läheisyyteen joten tankkeri jo sitä ennen karilla, joten nou ropleema.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sinäkö korvaat sitten vahingot kun näin käy. Miten voit olla varma? Kaikessa on riskinsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tuulivoiman kannattavuudesta puhuttaisiin totta, tähän maahan ei kannata laittaa yhtään höpö-härveliä. Veronmaksajia sumutetaan ns. vihreillä arvoilla, jotka ovat samaa totuusluokkaa kuin sen niminen puoluekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säästöä tulisi jos jätetään kokonaan rakentamatta. Ensin tuetaan rakentamista ja siiten kun pyörivät niin taas maksetaan. Vihreätä logiikkaa, hauskaa on kunhan joku muu maksaa viulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoimalat aiheuttavat ongelmia tutkille myös muualla. Esimerkiksi Englannissa pohjanmerelle sijoitetut tuulivoimalat ovat haitanneet havainnointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa tutkaongelmat korjattiin ohjelmistopäivityksellä. Valtakunnan puolustus ei saa olla kiinni vanhentuneen kaluston häiriintymisestä hitaasti pyörivien tuulivoimaloiden vuoksi. Suomessa ei ohjelmistopäivitykset auta, tutkakalusto on paikoitellen auttamattoman vanhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen tutkakalusto on menossa uusiksi juuri tällä hetkellä. uusinnan jälkeen kalusto on maailman moderneinta. Puolustusvoimat ottaa haitan huomioon juuri tuon uuden tutkakaluston osalta. Alfa ei taida olla tutka-asiantuntija(kaan).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hellanlettas sentään. Toisaalta, sillä kenraalimäärällä, mikä suomessa on, voitaisiin tutkat korvata ikäänkuin lossi-vahti periaatteella. 1 kenraali 50 km välein rannikolle kiikaroimaan. Yövuoroillekkin jäisi vielä vara-amiraaleja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo 50 km on auttamatta liian pitkä matka aisti-ilmavalvonnan pisteiden väliksi. Laita 5 km, ja pelkkä rannikko ei riitä, vaan pitää miehittää 5 x 5 km ruuduissa koko maa 24/7 periaatteella. Sinä varmaan maksat? Ja tämä kirkkaalla säällä päivällä. Yöllä moninkertainen määrä. Pilvisellä säällä mikään ei riitä.

Kommenttisi lienee ns "harkitsematon".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä puolustusvoimat kun ajattelete meitä veronmaksajia ! tuulivoima on aivan järjetöntä tukirahojen haaskaamista joista nyt suurin osa valuu ulkomaille. Miljardi tuet vuodessa tehottomaan energiantuotantoo käsittämätöntä rahan haaskausta näin lama aikana muoti villityksen takia jolla Suomessa ei ole teoreettistakaan mahdollisuutta toimia kannattavasti.
Tuulivoimaan rahojen haaskaaminen tulee näkymään myös puollustus määrärahoissa tulevaisuudessa kun jostakihan ne nuokin rahat on säästettävä jotka nyt otetaan ulkomailta velaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoimalt tulee pysäyttää kunnes niille saadaan tehtyä stressitestit. Japanissa sattui äskettäin vakava onnettomuus kun tuulivoimala romahti ilman mitään ennakkovaroitusta. Sama voi tapahtua mille tahansa tuulivoimalaitokselle. Yleisen turvallisuuden vuoksi kaikkien voimaloiden kunto on tarkastettava. Kuka vastaa jos tällainen laitos tappaa viattomia sivullisia.

Kaikkein ääliömäisin ajatus on rakentaa merituulivoimaa. Seuraukset voivat olla ympäristön kannalta katastrofaaliset. Öljytankkeri voi koska tahansa törmätä tuollaiseen voimalaitokseen ja korvaamaton ympäristön tuhoutuminen on käsillä. Suomessa tulisi järjestää kansanäänestys tuulivoiman kanssa leikkimisen lopettamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

22:37
Ranskassa koronakuolleita jo lähes 13 200, tehohoitopotilaiden määrä kuitenkin laskenut – Italiassa tartuntoja yli 147 500 ihmisellä
22:18
Pääsiäiskokko aiheutti hälytyksen rakennuspalosta Iissä
21:46
Kajaanilainen Eila Aavakare sairastui koronavirukseen ja toivoo kansalaisten suojaavan läheisiään tartunnoilta – "Tätä ei pidä vähätellä. Olemme kokeneet sen ja käyneet aivan rajalla" Tilaajille
20:30
Vjatsheslav Fandul oli 20 vuotta sitten sankari, jonka maalit takasivat Kärpille liiganousun – "Tiesin, mitä Kärpät ja nousu merkitsivät Oululle" Tilaajille
20:26
Vahvistettuja koronaviruskuolemia koko maailmassa jo 100 000 – USA:n Fauci: Rajoituksia ei pidä purkaa liian aikaisin tai tilanne voi pahentua entisestään
19:00
Nordea listaa yrityksille seitsemän käytännöllistä neuvoa koronan talousvaikutusten torjuntaan Kaupallinen yhteistyö
18:30
Ir­to­koi­rat hyök­kä­si­vät po­ro­tok­kaan Ina­ris­sa: Kolme poroa löytyi kuo­liaak­si raa­del­tu­na, 16 louk­kaan­tu­nee­na
124
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
57
Pääministeri Marin: HVK:n toimitusjohtaja ei nauti luottamustani – suojainsotkusta annettuun tietoon tyytymätön työministeri Haatainen pitää tiedotustilaisuuden kello 17
35
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
32
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
31
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
22
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
12
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Johan nyt kaikki jotka katsoo Eduskunnan istuntoja, niin huomaa miten persujen edustajat haukkuvat kuin rakkikoirat tois... Lue lisää...
EIKÖ NE ITE HUOMAA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image