Pohjois-Suomi

Satojen miljoonien tuu­li­voi­main­ves­toin­nit jumissa - haittaavat Puo­lus­tus­voi­mien tutkia

Pohjois-Suomi 22.3.2013 17:50
STT,

Tuulivoima irtautuu rahalla tutkien katveesta. Tuore lakiehdotus tarjoaa tuulivoiman kehittämisalueita, joilla myllyjen haitat Puolustusvoimien valvontajärjestelmille korvattaisiin esimerkiksi lisätutkien hankinnalla.

Lakiehdotus sisältää jo ensimmäinen yli 2 400 neliökilometrin Perämeren kehittämisalueen, jonne on suunnitteilla yli 150 tuulivoimalaa. Valtaosalta puuttuu rakentamiselle välttämätön Puolustusvoimien myönteinen lausunto.

- Tämä on merkittävä päätös, sillä alueella on tutka-asian vuoksi jumissa satojen miljoonien eurojen investoinnit tuulivoimaan, sanoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) perjantaina toimitetussa tiedotteessa.

Perämeren tuulivoiman tuottajilta aiotaan kerätä yli 18 miljoonaa euroa. Valtio kaavailee osallistuvansa alkurahoitukseen, jotta uusi tutka voitaisiin tilata jo ensi kesänä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Haloo Oulun ja metsähallituksen päättäjät. Entisen Yli-Iin Venkaan, Koutuan ja Isterin korpeen mahtuu tuulimyllyjä. Eikä ole asutusta lähellä. Iso sähkölinja kulkee vieressä ja hyvä metsäautotieverkosto valmiina. Hopi hopi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko valtio antaa tukea tuulovoima yhtiöille tutkien korvauksiin,että nämä tuulivoima yhtiöt voisi tehdä niitä tuulimyllyjä joille annetaan valtion tukia jotka suurimmaksi osaksi valuu ulkomaille.
Eihän se ole kuin velarahaa vaan siis numeroja perilla vaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirrytään sitten sinne Impivaaraan kun mitään ei saa tehdä vaan ei sekään vaihtoehto taida kelvata ainakaan sitten kun se on omakohtaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopassa ajetaan jo tuulivoimatoimialaa alas ympäristötuhojen vuoksi. Samat henkilöt, jotka olivat vaatimassa tuulivoimaloita ja hiilidioksiditonta sähköä ovatkin nyt jo vastustamassa lisärakentamista kestämättömän kehityksen seurauksena. Mitkään tuulivoimateollisuuden väitteistä eivät ole pitäneet paikkaansa! Suomessa alan kasvu olisi vielä mahdollista, koska tuulivoimalan haitoista ei ole ollut tietoa saatavilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en ole kuullutkaan tuollaisesta...voisitko kertoa tarkemmin, jottei kukaan perusteettomasti epäilisi kommenttisi todenperäisyyttä ja motiiveja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Espanjan hallituksen päätös jäädyttää tuet uusiutuvalle energialle vuoden 2012 alusta lähtien.
Ranskan viralliset tiedot osoittivat, että hidastuminen näkyi erityisesti tuulivoima-alan ensimmäisellä vuosipuoliskolla ja aurinkovoima-alan toisella puoliskolla 2012.
Englannissa uusien tuulivoimaloiden rakentamista ei ole aloitettu moneen kuukauteen lehtitietojen perusteella.
Hollannissa on pohjoisilla alueilla kielletty tuulivoimaloiden rakentaminen.
Saksassa metsäisille alueille vaaditaan tuulivoimaloiden rakentamiselle rajoituksia ja kieltoja osalle metsistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen vakuuttunut, että nyt vallitseva"viherpiperhömpötys" tuulivoiman osalta ajetaan alas jo 10 vuoden sisällä. Jo nyt valtio joutuu subventoimaan tuulivoiman rakentajia hurjalla summalla ja näiden tukien päälle lisämaksuja joudutaan maksamaan puolustusvoimille myllyjen tutkatoiminnalle tuottamasta haitasta.

Nyt pitäsin jonkun rohkean alaan hyvin perehtyneen kyseenalaistaa tämä tappiollinen toiminta selkeillä laskuesimerkeillä. Miksi laajennamme koko ajan toimintaa, joka ei tule omillaan toimeen ja josta saatavan sähkön toimitusvarmuus on hyvin kysenalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

öljytankkeri ja tuulivoimala kolarissa....voiyhen kerran... tuulivoimalat rakennetaan matalille alueille rannikon läheisyyteen joten tankkeri jo sitä ennen karilla, joten nou ropleema.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sinäkö korvaat sitten vahingot kun näin käy. Miten voit olla varma? Kaikessa on riskinsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tuulivoiman kannattavuudesta puhuttaisiin totta, tähän maahan ei kannata laittaa yhtään höpö-härveliä. Veronmaksajia sumutetaan ns. vihreillä arvoilla, jotka ovat samaa totuusluokkaa kuin sen niminen puoluekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säästöä tulisi jos jätetään kokonaan rakentamatta. Ensin tuetaan rakentamista ja siiten kun pyörivät niin taas maksetaan. Vihreätä logiikkaa, hauskaa on kunhan joku muu maksaa viulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoimalat aiheuttavat ongelmia tutkille myös muualla. Esimerkiksi Englannissa pohjanmerelle sijoitetut tuulivoimalat ovat haitanneet havainnointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa tutkaongelmat korjattiin ohjelmistopäivityksellä. Valtakunnan puolustus ei saa olla kiinni vanhentuneen kaluston häiriintymisestä hitaasti pyörivien tuulivoimaloiden vuoksi. Suomessa ei ohjelmistopäivitykset auta, tutkakalusto on paikoitellen auttamattoman vanhaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen tutkakalusto on menossa uusiksi juuri tällä hetkellä. uusinnan jälkeen kalusto on maailman moderneinta. Puolustusvoimat ottaa haitan huomioon juuri tuon uuden tutkakaluston osalta. Alfa ei taida olla tutka-asiantuntija(kaan).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hellanlettas sentään. Toisaalta, sillä kenraalimäärällä, mikä suomessa on, voitaisiin tutkat korvata ikäänkuin lossi-vahti periaatteella. 1 kenraali 50 km välein rannikolle kiikaroimaan. Yövuoroillekkin jäisi vielä vara-amiraaleja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo 50 km on auttamatta liian pitkä matka aisti-ilmavalvonnan pisteiden väliksi. Laita 5 km, ja pelkkä rannikko ei riitä, vaan pitää miehittää 5 x 5 km ruuduissa koko maa 24/7 periaatteella. Sinä varmaan maksat? Ja tämä kirkkaalla säällä päivällä. Yöllä moninkertainen määrä. Pilvisellä säällä mikään ei riitä.

Kommenttisi lienee ns "harkitsematon".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä puolustusvoimat kun ajattelete meitä veronmaksajia ! tuulivoima on aivan järjetöntä tukirahojen haaskaamista joista nyt suurin osa valuu ulkomaille. Miljardi tuet vuodessa tehottomaan energiantuotantoo käsittämätöntä rahan haaskausta näin lama aikana muoti villityksen takia jolla Suomessa ei ole teoreettistakaan mahdollisuutta toimia kannattavasti.
Tuulivoimaan rahojen haaskaaminen tulee näkymään myös puollustus määrärahoissa tulevaisuudessa kun jostakihan ne nuokin rahat on säästettävä jotka nyt otetaan ulkomailta velaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuulivoimalt tulee pysäyttää kunnes niille saadaan tehtyä stressitestit. Japanissa sattui äskettäin vakava onnettomuus kun tuulivoimala romahti ilman mitään ennakkovaroitusta. Sama voi tapahtua mille tahansa tuulivoimalaitokselle. Yleisen turvallisuuden vuoksi kaikkien voimaloiden kunto on tarkastettava. Kuka vastaa jos tällainen laitos tappaa viattomia sivullisia.

Kaikkein ääliömäisin ajatus on rakentaa merituulivoimaa. Seuraukset voivat olla ympäristön kannalta katastrofaaliset. Öljytankkeri voi koska tahansa törmätä tuollaiseen voimalaitokseen ja korvaamaton ympäristön tuhoutuminen on käsillä. Suomessa tulisi järjestää kansanäänestys tuulivoiman kanssa leikkimisen lopettamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image