Pohjois-Suomi

Satakunnan lennoston len­to­toi­min­ta­har­joi­tus järjestetään syyskuussa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Pohjois-Suomi 26.8.2019 11:57
Iida Ahonen

Satakunnan lennosto järjestää Joint Sora 19 -lentotoimintaharjoituksen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa 2.–6. syyskuuta. Harjoitus tuo alueelle ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskoneet.

Koneiden päätukikohta on Oulun lentoasema. Lisäksi käytössä ovat Kuusamon ja Kajaanin lentokentät sekä Pudasjärven lentopaikka.

Lennot suuntautuvat alueelle, joka rajautuu Ouluun, Kuusamoon, Lieksaan, Kuopioon ja Jyväskylään.

Lennot alkavat maanantaina 2. syyskuuta kello 12 ja päättyvät perjantaina 6. syyskuuta noin kello 11. Lentoja on päivittäin kello 7 ja 20 välillä.

Harjoituksessa lennetään CASA C-295M -kuljetuskoneilla, Learjet 35 A/S -suihkukoneilla ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneilla. 3.–6. syyskuuta lennettäviin yhteistoimintakierroksiin osallistuu myös F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita.

Vuosittaisten Joint Sora -harjoitusten tavoitteena on kouluttaa henkilöstöä ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston taktiseen käyttöön.

MAINOS

Kommentoi

Suomen puolustusta ja suomalaisten puolustustahtoa lujitetaan säännöllisillä harjoituksilla. Nykyisin "putinismi" on tietyllä tavalla päivänvalossa myös Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa ja Kainuussa, siitä syystä alueen väestö näkee mielellään Lennoston väkeä täällä harjoittelemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö lentokenttää vaativat koneet korvata pystysuoraan nousevilla Hawker Harrier tyyppisillä vertol koneilla? Silloin koneet voisivat laskeutua mille tahansa 20X30 tai harjoitus vaiheessa 40X50 aukealle ruohikolla, jotka voisi heti naamioida camouflage verkoilla ja irtopensailla, samoin tankit ja a-tarvikkeet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ja harjoitelkaa vaan se takaa, ettei kutsumattomat koneet pääse ilmatilaamme. Ihaillen voi taas seurata kuinka omat poikamme valveilla on ja suojelevat kansalaisiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin joutavaa rahanpolttoa ja ilmaston saastuttamista.

Ainut hyötyjä itänaapuri joka pääsee testaamaan käytännössä mm. vakoilu-, valvonta-, torjunta- ja hyökkäyskalustoaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itänaapuri ei hyödy yhtään meidän harjoituksista, mutta me hyödymme siitä, että saamme selville heidän vakoilu-, torjunta, ja hyökkäyskalustoaan.
Kuvittelitko olevasi kovinkin fiksu tuon kommentin kirjoittaessasi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pysynet poissa metsästä harjoitusviikolla - GPS ei nimittäin silloin toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen etevämpi, kuin sinä eli en tarvitse gepsiä osaan jo muutenkin ilman elektroniikkaa.
Itselläsi varmaan tulee ongelmia, kun ensimmäisenä sinulle tuli GPS mieleen. Voi teitä uhriutuneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image