Pohjois-Suomi

Sampo-aukiosta runnottiin Lordi-aukio

Lordi saa Rovaniemelle nimikkoaukion. Lisäksi Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu saa kaupungilta tontin.
Pohjois-Suomi 30.5.2006 0:00
Senni Laine
Rovaniemen keskustan kävelykadun Sampo-aukio tunnetaan tästä lähtien Lordi-aukiona. Kaupunginhallitus päätti ryhtyä toimeen aukion nimen muuttamiseksi rovaniemeläishirviön mukaan tunnustukseksi yhtyeen euroviisumenestyksestä. Lordi-yhtyeen keulakuva Tomi Putaansuu on ollut aukiohankkeesta mielissään, hänen oma ehdotuksensa Lordi-aukioksi oli torin viereisen kebab-ravintolan viereinen aukio, jossa hän on omien sanojensa mukaan jonotellut ruoka-annoksia puolet elämästään.

Aukion nimeämisestä tehtiin yksimielinen päätös, vaikka hallituksessa oltiin asiasta myös eri mieltä. Vihreiden Timo Törmänen lähti kokouksesta pois kesken kaiken, sillä hänen ei annettu tehdä vastaesitystä tai jättää eriävää mielipidettä aukiopäätöksestä.

"En missään nimessä ole Lordin palkitsemista vastaan, mutta olisin halunnut aikalisän aukion nimeämiseen. Paikallislehdessä on menossa kilpailu, jossa rovaniemeläiset saavat äänestää sopivaa paikkaa Lordi-aukiolle. Tällä päätöksellä jätimme kaupunkilaisten mielipiteen kuulematta", Törmänen toteaa.

Hallituksen esityslistassa yhtyeen palkitsemisesta oli kerrottu varsin suurpiirteisesti, ja kokouspäivän aamuna pöytään tuotiin uusi esitys, jossa esitettiin kaikkien yhtyeen jäsenten palkitsemista vapaa-ajantonteilla. Loppujen lopuksi tontti annettiin kuitenkin vain Putaansuulle.

"Totta kai Putaansuu saa rovaniemeläisenä tontin, mutta muualta kotoisin olevien soittajien palkitseminen tontein menee jo liian pitkälle", Törmänen painottaa.

Mr Lordi eli Tomi Putaansuu saa kaupungilta omakotitalotontin itse valitsemastaan paikasta. Tunnustuksetta eivät jää muutkaan yhtyeen jäsenet, sillä heidät kutsutaan Rovaniemen kunniakaupunkilaisiksi.

Lordille lahjoitettavan omakotitalotontin paikkaa ei määritelty sen tarkemmin, vaan kaupunki esittää Putaansuulle useampia vaihtoehtoja, joista hän saa valita mieleisensä. Tontilla ei ole rakentamiskehotetta, mutta Putaansuu ei myöskään saa myydä tonttia rakentamattomana viiteen vuoteen.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti muodollisesti jatkaa Lordin kansalaisjuhlan järjestelyjä. Kansalaisjuhla pidetään Rovaniemellä 9. kesäkuuta olevan Lordin konsertin yhteydessä. Hirviöyhtyettä juhlitaan omalla nimikkoaukiollaan päivällä, mutta neuvottelut tarkemmista aikatauluista ovat vielä kesken.

Rovaniemi on lisäksi ilmoittanut Yleisradiolle valmiutensa osallistua vuoden 2007 Eurovision laulukilpailujen järjestämiseen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

12:57
Konkurssiin mennyt tanskalainen lelujätti Top-Toy myy nyt isosti tavaraa loppuun – myös Oulun Ideaparkin Toys'R'Us tyhjennysmyynnissä
12:21
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
11:29
Nairobin hotelliin hyökänneet asemiehet eliminoitu, ainakin 14 kuolonuhria, 700 ihmistä evakuoitiin
11:00
Poliisi myöntää: Levin joukkotappelun selvittämiseen niukasti eväitä, joukkio liukeni ravintolasta ennen partion ehtimistä paikalle
10:00
Hiihtouralle vauhtia Vuokatista – Sieviläinen Miska Poikkimäki kilpailee nuorten MM-hiihdoissa
9:40
Ylen journalismin lähtökohtana ovat Ylen arvot Lukijalta
9:32
Britit saattavat lähteä EU:sta ilman sopimusta tai päästä vaihtamaan hallituksen vaaleilla – koostimme vaihtoehtoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image