Pohjois-Suomi

Ruukki Con­struc­tio­nin lii­ke­toi­min­ta­kau­pal­la ei ole vaikutusta Oulaisten tai Raahen SSAB:n tehtaiden toimintoihin – Ylivieskan tehdas sen sijaan myytiin

SSAB:n Oulaisten tehdas kuuluu terästuotannon divisioonaan, SSAB Europeen, jota nyt tehty kauppa ei koske. KUVA: Laura Seppä
Pohjois-Suomi 19.7.2019 14:40
Sirpa Kortet

SSAB:n tytäryhtiö Ruukki Construction on sopinut myyvänsä Building Systems –liiketoimintansa Donges Groupille, jonka omistaa saksalainen sijoitusyhtiö Mutares AG.

Building Systems muodostaa noin 20 prosenttia Ruukki Constructionin liikevaihdosta. Ruukki Construction voi kaupan myötä keskittyä täysin kannattavaan kasvuun kattotuotteissa ja rakentamisen komponenteissa.

Kauppa ei koske SSAB:n putkitehtaita Oulaisissa tai Raahessa.

– Oulaisten tehdas kuuluu eri divisioonaan, SSAB Europeen. Kaupalla ei ole mitään vaikutusta sinne, eikä myöskään Raaheen, Ruukki Contructionin toimitusjohtaja Sami Eronen varmistaa.

Sen sijaan Ylivieskassa toimiva tehdas siirtyy tässä kaupassa uudelle omistajalle.

– Suomessa on kaksi tehdasta, joita kauppa koskee. Toinen on Ylivieskassa ja toinen Peräseinäjoella. Näiden lisäksi uudelle omistajalle siirtyvät Liettuassa ja Puolassa olevat tehtaat, Eronen jatkaa.

Building Systems -liiketoiminnalla on noin 500 työntekijää, jotka siirtyvät uudelle omistajalle ns. vanhoina työntekijöinä. Building Systems -liiketoiminta on erikoistunut rakennusten runko- ja kuorirakenteiden sekä siltarakenteiden suunnitteluun, valmistukseen ja asennukseen.

– Strategianamme on hakea kannattavaa kasvua tuoteliiketoiminnoissamme, asuinrakentamisen kattotuotteissa ja rakentamisen komponenteissa. Olemme iloisia, että löysimme ostajan, joka pystyy keskittymään projektiluonteisen Building Systems -liiketoiminnan edelleen kehittämiseen, Eronen sanoo.

Kaupalla ei ole vaikutusta kattotuoteliiketoimintaan eikä osittain samoja asiakkaita palvelevaan, rakentamisen tuotteisiin ja palveluihin keskittyvään Building Components -liiketoimintaan.

Kauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2019 loppuun mennessä. Divestoitavan liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2018 oli noin 1,1 miljardia Ruotsin kruunua ja liiketulos oli nollatasolla.

MAINOS

Kommentoi

Ruukki meni omien asiakkaidensa tontille lopputuotteisiin mikä ei tuonut menestystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
55
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
22
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
22
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
18
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image