Pohjois-Suomi

Ruukki Con­struc­tio­nin lii­ke­toi­min­ta­kau­pal­la ei ole vaikutusta Oulaisten tai Raahen SSAB:n tehtaiden toimintoihin – Ylivieskan tehdas sen sijaan myytiin

SSAB:n Oulaisten tehdas kuuluu terästuotannon divisioonaan, SSAB Europeen, jota nyt tehty kauppa ei koske. KUVA: Laura Seppä
Pohjois-Suomi 19.7.2019 14:40
Sirpa Kortet

SSAB:n tytäryhtiö Ruukki Construction on sopinut myyvänsä Building Systems –liiketoimintansa Donges Groupille, jonka omistaa saksalainen sijoitusyhtiö Mutares AG.

Building Systems muodostaa noin 20 prosenttia Ruukki Constructionin liikevaihdosta. Ruukki Construction voi kaupan myötä keskittyä täysin kannattavaan kasvuun kattotuotteissa ja rakentamisen komponenteissa.

Kauppa ei koske SSAB:n putkitehtaita Oulaisissa tai Raahessa.

– Oulaisten tehdas kuuluu eri divisioonaan, SSAB Europeen. Kaupalla ei ole mitään vaikutusta sinne, eikä myöskään Raaheen, Ruukki Contructionin toimitusjohtaja Sami Eronen varmistaa.

Sen sijaan Ylivieskassa toimiva tehdas siirtyy tässä kaupassa uudelle omistajalle.

– Suomessa on kaksi tehdasta, joita kauppa koskee. Toinen on Ylivieskassa ja toinen Peräseinäjoella. Näiden lisäksi uudelle omistajalle siirtyvät Liettuassa ja Puolassa olevat tehtaat, Eronen jatkaa.

Building Systems -liiketoiminnalla on noin 500 työntekijää, jotka siirtyvät uudelle omistajalle ns. vanhoina työntekijöinä. Building Systems -liiketoiminta on erikoistunut rakennusten runko- ja kuorirakenteiden sekä siltarakenteiden suunnitteluun, valmistukseen ja asennukseen.

– Strategianamme on hakea kannattavaa kasvua tuoteliiketoiminnoissamme, asuinrakentamisen kattotuotteissa ja rakentamisen komponenteissa. Olemme iloisia, että löysimme ostajan, joka pystyy keskittymään projektiluonteisen Building Systems -liiketoiminnan edelleen kehittämiseen, Eronen sanoo.

Kaupalla ei ole vaikutusta kattotuoteliiketoimintaan eikä osittain samoja asiakkaita palvelevaan, rakentamisen tuotteisiin ja palveluihin keskittyvään Building Components -liiketoimintaan.

Kauppa vaatii kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja sen odotetaan toteutuvan vuoden 2019 loppuun mennessä. Divestoitavan liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2018 oli noin 1,1 miljardia Ruotsin kruunua ja liiketulos oli nollatasolla.

MAINOS

Kommentoi

Ruukki meni omien asiakkaidensa tontille lopputuotteisiin mikä ei tuonut menestystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image