Pohjois-Suomi

Ruukin Puu­tar­ha­mes­suil­ta haettiin täydennystä ja ins­pi­raa­tioi­ta oman puutarhan iloksi

Tuula Hallikainen on innokas puutarhuri, joka viljelee kasvihuoneessaan muun muassa erilaisia yrttejä, salaatteja, palsternakkaa ja mustajuurta. Puutarhamessuilta hänen mukaansa lähti esikkoja täydennykseksi perennapenkkiin. KUVA: Maarit Kesti
Pohjois-Suomi 19.5.2019 20:56
Maarit Kesti

Ruukin Puutarhamessulla nautittiin lauantaina upeasta säästä ja kukkaloistosta. Moni puutarhuri saapui messuille hakemaan täydennystä ja inspiraatioita oman puutarhansa iloksi. Tuula Hallikainen löysi messuilta täydennystä perennoihinsa.

– Olemme molemmat mieheni kanssa innokkaita puutarhureita ja joka kesä pitää saada jotain uutta niin maahan kuin kasvihuoneeseenkin, Hallikainen kertoo.

Hän paljastaa, että tänä keväänä hänen kasvihuoneessaan kasvaa ensimmäistä kertaa lehtikaalia. Sen onnistuminen jännittää.

– Siellä on myös mustajuurta, palsternakkaa, erilaisia yrttejä ja salaatteja sekä tomaattia. Niillä herkutellaankin koko kesä, hän sanoo.

Sinikka ja Ismo Karhu olivat Ruukin puutarhamessuilla ensimmäistä kertaa ja maistelivat ohotanlaukkaa. Sinikka Karhu veikkasi, että vierailu puutarhamessuilla tulee näkymään kukkarossa. KUVA: Maarit Kesti

Sinikka ja Ismo Karhu vierailivat Ruukin Puutarhamessuilla ensimmäistä kertaa. Sinikka sanoo, että he tulivat messuille ennen kaikkea Nuojuan Yrttitilan taimien ja tuotteiden vuoksi. Kaksikko aikoikin napata mukaansa muun muassa ohotanlaukkaa, joka Sinikan mukaan sopii mainiosti salaattiin.

– Se on todella hyvää ja ihanaa, hän kehuu.

Maanantain Raahen Seudusta voit lukea myös ProAgrian puutarha-asiantuntijan Kirsti Vohon mietteitä suomalaisista puutarhoista.

MAINOS

Kommentoi

Ensimmäistä kertaa kävimme Ruukin puutarhamessuilla. Ensi vuonna sitten taas löytöjä tekemään. Tänä vuonna lähti mukaan erilaisia hyötykasveja ja muutama kukan taimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvähän teidän on, joilla on maata muuallakin kuin kynsien alla. Toista se on täällä betonikuutiossa: anopinkieli, rönsylilja ja vanhapoika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

50
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
12
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
7
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
5
Kati Leinosen kuvissa hevosharrastajat eivät pyynnöstä hymyile: "Koen, että hymy on maski, joka peittää alleen jotain"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image