Pohjois-Suomi

Rukakeskus sai Val­ta­kun­nal­li­sen Yrit­tä­jä­pal­kin­non, kehuttiin vas­tuul­li­suu­des­ta

Bisneksen ydin on hissilippujen myynnin ja hiihtopäivien kasvattaminen. Viimeiset kolme talvea ovat olleet ennätyksellisiä molemmissa tuntureissa, ja toimintaa laajennetaan. Arkistokuva. KUVA: Mikko Halvari
Pohjois-Suomi 19.10.2019 22:00
Pasi Klemettilä

Matkailualalla Kuusamossa toimiva Rukakeskus Oy palkittiin Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla.

Suomen Yrittäjät ja Fennia jakoivat Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon Rukakeskukselle Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa myöhään lauantai-iltana.

Palkinnon perustelujen mukaan Rukan ja Pyhän ankkuriyritys Rukakeskus tekee vahvaa yhteistyötä yrittäjien kanssa laajalti. Kuusamolaisyritys ottaa vahvasti huomioon vastuullisuuden ja etsii kestäviä ratkaisuja.

Kun lääkäri-isä Juhani Aho osti Rukan hiihtokeskuksen 1970-luvulla, kukaan perheestä ei ollut koskaan lasketellut. Rukan ja Pyhän hiihtokeskusten kehittämisen ohella Aho perusti yksityisen lääkäriaseman, joka nykyään tunnetaan Aava Terveyspalveluina. Yhtiöiden omistus siirtyi vuonna 1998 Juhani ja Eila Ahon viidelle lapselle. Nyt kolmas polvi on astumassa töihin. Työntekijöitä on noin 170.

Bisneksen ydin on hissilippujen myynnin ja hiihtopäivien kasvattaminen. Viimeiset kolme talvea ovat olleet ennätyksellisiä molemmissa tuntureissa, ja toimintaa laajennetaan.

Ympäristöohjelma aloitettiin Rukalla vuonna 2008, ja vuodesta 2018 Ruka on ollut hiilineutraali hiihtokeskus. Juuri aloitettu laajempi vastuullisuusohjelma kattaa myös yrityksen yhteiskunnallisen ja taloudellisen vastuun.

MAINOS

Kommentoi

Toinen puoli tunturista oli optisesti asiallinen, mutta toinen puoli oli kuin Kehitysmaahan olisi UFO laskeutunut.

Pieni vinkki: Asfaltoikaa parkkipaikka, niin yleisilme kohenee edes hiukan, ei se niin paljoa maksa.

Kävijänne tulevat autolla etelästä pukeutuneena pikkutakkiin ja kesäkenkiin.

Ensivaikutelma on tärkeä, vaikka sohjo ja kahlaaminen lumessa nilkat märkinä onkin jonkun silmissä performarssia parhaimmillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei varmasti ole ollut hiilineutraali vaan hiilipositiivinen. Eipä silti, hiilidioksidi on niin heikko kasvihuonekaasu ja se on jo nykyisellä pitoisuudellaan saavuttanut vaikuttavuutensa ilmaston lämpenemisessä, ettei sillä ole käytännössä mitään merkitystä ilmaston muuttumisessa. Elämä kukoistaa mitä enemmän hiilidioksidia on ilmassa. Fossiiliset polttoainevarat eivät kykene nostamaan ilman hiilidioksidipitoisuutta yli 1000 ppm eli 0,1%(vol) vaikka ne kaikki poltettaisiin. No proplemos. Voitte lopettaa hiilidioksidivouhkauksen. Olkaa mopoilevat nuoret ja lehtiouhaltimia pärryyttävät aikuiset enemmän huolissanne helppojen ja siten halpojen fossiilisten polttoaineiden riittävyydestä niiden kulutuksen yhä kasvaessa kuluttajien määrän kasvaessa ja heidän kulutustapojen muuttuessa edelleen kohti fyysistä helppoutta. Ei tule ruoka pöytään, jos löpö löppuun jyväjemmarin Zetorista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai hiilineutraali hiihtokeskus? Kuinka suuri hiilijalanjälki jokavuotisesta lumetuksesta tulee? On joku markkinahenkilö keksinyt taas myyntivaltin. Minkälaista tieteellistä näyttöä asiasta on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rukan sadat jos ei tuhannetkin kelkat eivät siis savuta ? Charter lennot ovat saasteettomia ? Johtajien tyhjäkäynnillä jyskyttävät ökymaasturit hotellin edessä työtävät ulos vain puhdasta ilmaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin
13.11.
Trump kertoi olevansa Erdoganin suuri fani – Turkin asekaupat Venäjän kanssa yhä "ratkaistavana"
13.11.
Poikkeuksellinen tulva peittänyt lähes puolet Venetsiasta
13.11.
Ministeri Paatero ripitti Postia "rikkurityövoiman" käytöstä
13.11.
Vuorineuvos uskoo aurinkoenergiaan ja penää vastuuta päättäjiltä: "Tämä on nurinkurista, sillä poliittisten päättäjien pitäisi näyttää esimerkkiä muille"
13.11.
Suomalaisasiantuntijat tekivät maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen selvityksen – suomenpystykorvien sukutaulut saatiin selville 1800-luvulle saakka
13.11.
Hiilijalanjäljestä uusi maidon hinnoitteluperuste – ravintoarvoilla mitattuna maidon hiilijalanjälki jää pienemmäksi kuin vaikkapa riisin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image