Pohjois-Suomi

Ro­va­nie­me­läi­nen yliluutnantti piti ryn­näk­kö­ki­vää­riä kotona ja uhkasi repiä lastensa äidin pään irti – sai yli kaksi vuotta vankeutta

Pohjois-Suomi 20.2.2019 20:09
STT

Lapin käräjäoikeus on tuominnut yli kahden vuoden vankeuteen yliluutnantin, joka muun muassa piti rynnäkkökivääriä kotona ja uhkaili lastensa äitiä. Mies uhkasi lapselleen "repivänsä äidin pään irti" ja "tappavansa meidät kaikki".

Käräjäoikeus langetti yliluutnantille kahden vuoden ja kahden kuukauden rangaistuksen muun muassa vainoamisesta, laittomasta uhkauksesta, törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja pahoinpitelystä. Lisäksi mies tuomittiin pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, törkeästä ampuma-aserikoksesta, palvelusrikoksesta ja kavalluksesta.

Rikokset tapahtuivat Rovaniemellä vuonna 2018 lukuun ottamatta pahoinpitelyä, joka ajoittui oikeuden mukaan joulukuulle 2017 ja tammikuulle 2018.

Vainoamista koskevissa johtopäätöksissään oikeus toteaa, että mies lähetti vajaan yhdeksän kuukauden aikana puolisolleen yli 10 000 viestiä.

Mies vetosi siihen, että suhde olisi ollut lämpenemässä uudelleen. Naisen mukaan hän ei ollut miehen kanssa parisuhteessa, mihin myös oikeus päätyi.

– (Uhri) on kiistänyt parisuhteen olemassa olon eikä muutamat yöpymiset ja asianosaisten ”perheenä” käynnit tivolissa ynnä muualla vielä sellaista osoita, oikeus totesi.

Vetosi itsemurha-aikeisiin

Mies itse vetosi siihen, että rynnäkkökivääri oli hänellä itsemurha-aikeiden vuoksi ja autosta löytynyt veitsi taas postipaketin avaamista varten.

Käräjäoikeus piti selitystä periaatteessa mahdollisena. Oikeuden mukaan mies ei ollut kuitenkaan rynnäkkökiväärin anastamisen jälkeen missään vaiheessa tuonut ilmi itsemurha-ajatuksia. Sen sijaan hän oli esimerkiksi uhkaillut lastensa äitiä. Vainoava käyttäytyminen ja väkivallalla uhkailu oli oikeuden mukaan pahentunut syksyllä 2018.

Oikeus katsoi, että muun muassa rynnäkkökiväärin anastaminen viittasi siihen, että mies suunnitteli rikosta lastensa äitiä kohtaan. Sen sijaan me-muotoisten tappouhkausten määrä ja ajallinen etäisyys oli oikeuden mukaan sen verran suuri, että tällainen tarkoitus jäi näyttämättä.

Tuomitun nimeä ei julkaista seksuaalirikoksen uhrin suojelemiseksi.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

20:19
Tietokone on pääinstrumentti Sampo Närhelle, joka tekee ääniä ja säveltää musiikkia peleihin
20:18
Mäkäräinen jäi kauas myös ladulla: "Paljon, paljon enemmän mitä kuvittelin"
20:12
KRP: Suomalaisyrityksiin kohdistetuista verkkohyökkäyksistä koitunut noin 1,3 miljoonan euron kustannukset – kyseessä kansainvälinen ilmiö
19:00
Kingston Wallin Petri Walli oli väsymätön kokeilija – tribuuttibändi nousee Club Teatrian lavalle lauantaina Tilaajille
19:00
Yhä useammasta vakuutusyhtiöstä ja pankista vastataan asiakkaiden puheluihin myös lauantaisin – osa yhtiöstä puntaroi, onko sunnuntaiaukiololle tarvetta
18:56
Erikoiskuljetus haittaa liikennettä Taivalkosken ja Kiimingin välillä
18:34
Nokia-puhelinten valmistaja: Puhelimet eivät vuotaneet henkilötietoja Kiinaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image