Pohjois-Suomi

Ro­va­nie­me­läi­nen Jenni Hollender, 23, järkyttyi koiraansa ul­koi­lut­taes­saan – koira nappasi maasta lihapullan, jonka sisältä löytyi neula

Rovaniemeläinen Jenni Hollender yhdessä Jaska-koiransa kanssa. KUVA: Lapin Kansa
Pohjois-Suomi 12.7.2019 11:12
Vilma Romsi

Rovaniemeläinen Jenni Hollender, 23, järkyttyi ulkoiluttaessaan Jaska-koiraansa puistossa Karhunkaatajantiellä. Koira oli napannut suuhunsa lihapullan, jonka sisältä löytyi neula.

– Puistosta vähän matkan päässä Jaskalle tuli oksennusrefleksi, jota ihmettelin. Katsoin onko suussa mitään ja huomasin kokonaisen lihapullan, jonka nappasin koiran suusta. Onneksi lihapulla oli kokonainen eikä koira kerennyt pureskella sitä.

Hollender kertoo vieneensä lihapullan kotiin.

– Avasin sen vain katsoakseni, onko sisällä mahdollisesti jotain ja ohuen neulan löysin sieltä.

Hollender kertoo olevansa tilanteesta järkyttynyt. Hän aikoo tehdä tapauksesta rikosilmoituksen.

– Tällainen pistää miettimään, miten kukaan voi tehdä näin.

MAINOS

Kommentoi

Meit on moneksi ja sitten on tällaset tampiot. Toivottasti joku syöttää tuollaisen tekijälle neuloja, vaikka ei se kyllä sittenkään tajuaisi tekosiaan, syyttelisi vain muita. Maapallolla on älytön määrä liikaa ihmisiä, ja silti tuollaisillekin ääliöille pitää antaa oikeus yhteistä ympäristöämme kuormittaa. Siivouksen paikka olisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi sairas täytyy olla, joka tuollaista tekee! päässä viiraa tosi pahasti! Olen myös huomannut, koiran omistajia jotka ei välitä koirasta! Ei tartte kun käy lenkillä, vastaan tulee joku koiran kanssa. Niin koiran ilme ja eleet kertovat paljon, onko omista joka siitä välittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekin koiran omistajana haluaisin todeta, että omalta osaltaan tällaista raukkamaista toimintaa ruokkivat henkilöt, jotka eivät kerää koiriensa jätöksiä pois pyöräteiden varsilta ym. yleisiltä paikoilta. Myös talvisin. Vaikka koirat niin kivoja ovatkin, niin kyllähän haisevien ulosteiden raapiminen kengänpohjasta ottaa päähän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on loputon taistelun aihe kerätä ne koiran jätökset pois. Jokaisessa yleistäen harrastajaporukassa on aina niitä jotka tahrivat muiden maineen tavalla tai toisella - käytöksellä josta joku ei tykkää. Edellä mainittu ei kuitenkaan oikeuta ketään tekemään tahallaan mitään vastaavaa toimintaa. On se sitten että myrkytetään lihapullia, tuhotaan varusteita, tehdään ansoja moottorikelkkareitille tai maastopoluille.

Nuo ihmiset voisivat ottaa asiakseen keskittää ilmeisesti jo vähäiset voimavaransa oman hyvinvointinsa kehittämiseen muulla tavoin kuin toisten kärsimyksellä koska se että tapat muutamalle ihmiselle tärkeän lemmikin ei poista sitä ongelmaa että joku ei kerää sitä jätöstä pois.

Toivottavasti ilkivallan tekijät jäävät kiinni tai nielaisevat lihapullan missä on neula.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei taatusti ihmiset vihaa koiria,ne on syyttömiä...koiran omistajalle kaikki neulat tarkoitettu jos ja kun ei kerää jätteitä,syytön koira kärsii..luulisi omistajien heräävän joskus !!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuohan ei ole ollenkaan totta. Eläinrääkkäys on sadismia. Toimintaa, jossa ihminen saa tyydytystä tuottaessaan kärsimystä itseään heikommalle. Se on vakava mielenterveyden häiriö. Aivan sama vaikka maailma olisi täynnä koiranpaskaa, niin psyykkisesti terve ihminen ei lähde rääkkäämään eläimiä.
Se ihminen, joka tekee näin eläimille, satuttaa myös ihmisiä. Niin sairas mieli toimii. Hänet pitää saada kiinni. Ei pelkästään siksi, että suojellaan eläimiä. Vaan jotta suojellaan myös ihmisiä. On tärkeä huolehtia, ettei hänen lähellään ole lapsia, vanhuksia tai muita helppoja uhreja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kukaan terve ihminen tällaista todellakaan tee, mutta psyykkisesti sairas saattaa tehdä. Näitä henkilöitä kuitenkin aina löytyy, eikä kiinni saada, joten mikä järki kenenkään koiranomistajan on provosoida heitä rikkomalla yhteisiä sääntöjä? Tarkoituksena ei ole millään tavoin puolustella kyseistä toimintaa, vaan peräänkuuluttaa myös muiden koiranomistajien vastuuta omasta toiminnastaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta..... Kerrohan missä olet nähnyt "haisevan koiran ulosteen" ? Koiran uloste haisee vain ja ainoastaan kun koira sen maahan tiputtaa ja silloinkin todella vähän.... jos edes huomaa ja kuivuu todella nopeasti. Jos koira syö vain nappuloita niin uloste hajoaa vajaassa viikossa siihen muotoon ettei siitä juurikaan huomaa edes että on koiran uloste. Kahden viikon kohdalla nappuloista aikaan saatu uloste hajoaa jo itsestään ja ei tuota harmia kenellekään !! Ei edes sinulle. Nämä neula jutut ei kuulu kuvioon missään muotoa olipa uloste sitten missä muodossa tahansa. Tällainen koirien "ruokkiminen" todella sairasta touhua ja toivon todella että tekijä löytyy ja saa ansionsa mukaan. Minullakin kaksi koiraa mutta on opetettu siten ettei maasta oteta mitään ilman lupaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On todella sairasta touhua tuollainen neulojen, myrkkyjen ym. laitto. Se on yllättävän yleistä. Sekä se, että esim. koirahäkit pitää olla lukittuna joillakin seuduilla. Jos jotakin ahdistaa, menköön keskustelemaan, eikä sorru raukkamaisiin tekoihin.Toivottavasti tekijä saadaan kiinni ja laitetaan Siperiaan oppimaan elämän alkeita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika onneton ihminen kun lihapullaan neuloja laittelee, tosiasia se on että maailmasta loppuu lihapullat ja neulat ennenkuin kakkivat söpöt pikku ja isot koirat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiasia on että jos poliisilla on halua tutkia asiaa, lähiseudun valvontakameroista löytyy tietoa puistoon tulleista ja sieltä lähteneistä. Vain profilointia, ja tutkittavat voidaan rajata kohtuullisen pieneksi ryhmäksi. Poliisi voi irrottaa toimintaan muutaman poliisin ajatusrikosyksiköstä. Pylly pois penkistä ja kentälle, mars mars eli heti nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävää koirien kannalta, mutta koiranomistajista 10 prosenttia pilaa loppujen maineen. Jos kaikki siivois ne koirien kakat ja pitäs koirat kiinni, niin kaikilla olis kivempaa. Isoille koirille pitäs määrätä vielä kuonokoppa. Mua puri ihan kiva kultainen noutaja, mutta en kuitenkaan koiria alkanu vihaan. Sitä noutajaa ei oltu koulutettu kunnolla. Saman perheen toinen koira taas hyökkäsi toisen koiran kimppuun. Tyhmintä mitä koiranomistaja vois sanoa, jos huomauttaa irtiolevasta koirasta. Ei se tee mitään. Meillä on ollu näitä taistelukoiriksi jalostettuja rotuja ennenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:49
Astianpesukone kärähti Keminmaassa maanantaina – Pelastuslaitos muistuttaa kodinkoneiden säännöllisestä uusimisesta
19:40
"Kelluvia ei tietenkään syödä" – Tornionjoen sairaat lohet kelpaavat tutkijan mielestä ihmisravinnoksi Tilaajille
19:02
Susijengiä ei lykästänyt EM-karsintojen arvonnassa – "Kovin mahdollinen lohko"
19:00
Panu Johansson on vesitornien taltijoija, joka valmistelee kokeellista elokuvaa taajamien maamerkeistä Tilaajille
18:50
Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa
18:00
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista lähtenyt Ruokavirastoon tutkittavaksi – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tiedetään" Tilaajille
17:56
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaarasta
128
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
50
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
47
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
31
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image