Pohjois-Suomi

Rokuanhovi sai uuden omistajan

Uusi yrittäjä aikoo avata Rokuanhovin alkukesästä. KUVA: Raimo Pirttikoski
Pohjois-Suomi 31.3.2015 20:30
Helge Murtovaara

Utajärveläinen K. Kurttila Oy on ostanut hotelli Rokuanhovina tunnetun kiinteistön maa-alueineen Rokua-konserniin kuuluvalta Rokuan Lomakeskus Oy:ltä.

Yhtiön toimitusjohtaja Keijo Kurttila kertoo, että kiinteistössä aloitetaan remontti heti keskiviikkona. Tavoitteena on avata paikka kesämarkkinoille kesäkuun alkuun mennessä.

”Olen intoa täynnä. Matkailu on ala, jossa on mahdollisuuksia. Työtähän siinä on paljon”, Kurttila toteaa.

Maatalousyrittäjänä toimiva Kurttila ryhtyy panostamaan matkailuun enemmän. Kurttilan Lomamökit omistaa jokivarressa jo ennestään neljä kahdeksan hengen mökkiä.

Tavoitteena on kehittää aluetta erityisesti aktiiviliikkujan ympäristönä ja tehdä alueelle vielä enemmän esimerkiksi polkuja. Hiihtäjän aktiiviurallaan hän harjoitteli Rokuan maastoissa.

”Ostin paikan juuri sen vuoksi, että saisin tuoda sitä urheilupuolta enemmän esiin. Rokua on todella oivallinen paikka liikkua”, Kurttila muistuttaa.

Rokuanhovi laitettiin kiinni hiljaisuudessa viime vuoden toukokuussa ja se meni samalla myyntiin. Omistajan mukaan vuokrasopimus yrittäjän kanssa jouduttiin purkamaan maksamattomien laskujen vuoksi.

Lue lisää 01.04.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Onnea uudelle yrittäjälle. Olemme useana vuonna käyneet Rokualla vaunuilemassa. Upeat maisemat ja maasto kiehtoo patikoimaan ja talvella hiihtämään.Siispä toivoisimme, että laajentaisitte caravaanareille aluetta sillä tilaa siellä näyttäis olevan.
Ruununhelmessä on tälläkin hetkellä 150-200 vaunua ja paikka on suosittu.
Rokua on talvella hiihtäjille parempi ja monipuolisempi. Ravintola palveluita olisi hyvä kehittää kun saa asiakkaita läheisyyteen
alueelle.Uskoisin ,että viikonloppuisin ravintola täyttyis vaunuilijoista .Viikolla kokousvieraista ja kurssilaisista. Urheilupuolella
talvitapahtumat tuovat asiakkaita ja kesäisin sienestäjät, patikoijat ja luotoharrastajat ymm....
Ahkeralla työllä ja hyvillä ideoilla Rokuan Hovi lähtee nousuun ja menestyy varmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Caravaanareiden palveluihin kannattaa panostaa saunalla. Vrk-hintaan sisältyvä sauna vetää varmasti caravaanareita paikalle. Myöskin tanssi-iltoina pieni alennus tanssilippuun on hyvä vetonaula.
Hinnoittelu kannattaa pitää kohtuuden rajoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asuntoauto ja asuntovaunualueelle voisi olla kysyntää ja lapsille aktiviteetteja ja leikkipuistoja mäenlasku sekä laskettelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno uutinen ja onnea uusille yrittäjille! Nyt vai kovasti markkinoimaan Rokuan upean luonnon mahdollisuuksia niin yksityisille, aktiiviurheilijoille kuin yrityksille. Alueen mökkeilijänä toivoisin laadukasta ravintolaa ja ruokaa. Sitä, kun ei nykyisin ole alueella tarjolla ja sillä helppo erottua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullakin on mökki Rokualla ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä Rokua health&span ravintolaan, jossa käymme usein syömässä sekä oman perheen että vieraiden kanssa. Toki hovikin varmasti ravintolan laittaa, mutta me mökkiläiset usein vaadimme halpaa ja hyvää. Sillä ei kukaan pysty kannattavaa ravintolatoimintaa pyörittämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt löytyi Rokuan Hoville omistaja, jolla luulisi olevan näkemystä ja kokemusta ko. alueesta ja sen kehittämisestä. Toivottavasti ihmiset löytävät Hovin. Ainakin Kurttilalla vaikuttaa olevan juuri oikea suunta paikan kehittämiselle. Ei muuta kun maajoukkueen hiihtäjätkin Rokualle leireilemään:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites kävi kahdelle edelliselle omistajille? Ei ollut asiakkaita ja rahat loppu, veikkaan että niin käy nyt myös

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahdelta edelliseltä Rokuanhovi-kiinteistön omistajilta ei liene rahat loppuneet. Viimeisimpänä kiinteistössä vuokralla toimineella yrittäjillä liiketoiminta ei tainnut lähteä nousukiitoon, koska palasivat juurilleen. Sitä edelliset, vuokralla toimineet yrittäjät pyörittivät liiketoimintaa menestyksekkäästi. Ollaanpa nyt vaan tyytyväisiä, että tällaisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa löytyy vielä yrittäjiä, jotka uskaltavat kantaa yrittäjäriskiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti ei käy näin,sillä uusi yrittäjä on seurannu toimintaa lähes koko ikänsä ja tietää ,että virheistä tulee oppia.
Edellisen yrittäjän liikeidea oli Rokualle uusi ja välttämättä ei oikein sopiva. Kuusamossa käy turisteja ulkomaalaisia ja
Etelä Suomesta lomailijoita siellä se saattaa onnistua kun omalla porukalla pyörittää.Jos pystyy pitämään hintatason
kohtuullisena ja kehittelee paikkaa asiakkaiden toiveiden mukaan niin aikaa myöten asikkaita löytyy.
Isot kaupungit alle 100 km säteellä ja kunnat joista asiakkaat tulevat.
Markkinointia vaan ja ohjelmaa niin sillä niitä asikkaita tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon onnea Keijolle, mahtavaa, että teit sen, Rokua on upea paikka !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se nyt on kumma paikka, ei kukaan ole siinä menestynyt, vaikka on kaunis maisema ja mukavat polut kankailla. Eikö ole osattu markkinoida,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt viimeistään toivotaan, että Utajärven kunta ymmärtää kuinka upea paikka Rokua on. Kunnan tulee satsata alueen infraan nykyistä enemmän eikä rajoittaa kehittämistä vain Utajärven torille. Ottakaa mallia Syötteestä, Vuokatista ja Leviltä eli Pudasjärveltä, Sotkamosta ja Kittilästä: kuntien satsaus matkailualueeseen on mahdollistanut alueen yrittäjien menestymisen. Ei yksittäiset yritykset pysty laittamaan infraa kuntoon - se on kunnan tehtävä! Suunnitelmat ei saa jäädä paperille. Pidä pintasi Kurttila!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mee Kurttila ihan omin päin. Noista Syötteen ym. rasituksista ei kannata ottaa muuta oppia kuin että suksitaan omilla eväillä ja tullaan teille hiihtämään joka vuosi muutamalla viikolla. Kesällä patikoimaan, syksyllä sieneen ja marjaan. Kyllä pärjätään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upea teko yrittäjiltä. Paikka on hieno luonnon keskellä. Karavaanareille ihanteellinen ulkoilu- ja ajanviettopaikka sekä muillekin. Tansseja toivotaan:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä paikasta hienoa.Mutta entisenä yrittäjänä (eläkkeellä) tiedän myös paikka ollut suljettu väki lähtenyt se on kovan työn takana saada porukka taas paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvostan Rokuaa suuresti ja hienoa, että K Kurttilan perheyrityskin näyttää arvostavan kun on sijoittanut Rokualle. Oulusta vain tunnin ajomatkan päässä - montakohan oululaista vielä löytyy joka ei oo käyny vielä Rokuan Kansallispuistossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Keijo ja onnea yritykselle . Olen jo kaivannu että ostas joku tuon paikan , omasta eestä menee rakennukset pilalle kun ovat tyhjillään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

62
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
47
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
32
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
28
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
24
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image