Pohjois-Suomi

Ristijärvellä huolta susista, jotka liikkuvat asuttujen talojen pihapiirissä

Pohjois-Suomi 21.11.2017 10:15
Petri Hakkarainen

Ristijärven kunnanhallitus on huolestunut tilanteesta, jossa ihmisten läheisyyteen tottuneet sudet liikkuvat asuttujen talojen pihapiirissä.

Kunnanhallituksen mukaan susista on tehty syksyn aikana parikymmentä havaintoa eri puolilla kuntaa.

Sudet ovat liikkuneet talojen pihapiirissä Kalliokoskella, Pyhännällä ja myöskin kirkonkylän taajaan asutulla alueella. Muutamille koululaisille on järjestetty tilanteen vuoksi koulukyyditys kotipihasta saakka.

– Sudet ovat tappaneet lampaita talon pihapiirissä. Marjastajat ovat raportoineet susista, jotka seuraavat lähietäisyydeltä ihmisten toimia. Metsästäjät varovat koirien käyttöä alueella, jolla susien tiedetään liikkuvan. Viranomaisten on mahdollistettava tällaisten yksilöiden poistaminen nykyistä nopeammalla aikataululla, kunnanhallitus toteaa.

Viime viikolla Kajaanin kauunginhallitus ilmaisi huolensa kaupungin alueella liikkuvista susista, ahmoista ja ilveksistä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Se on vähän sama homma jos esim. Murtovaras alkaa pyöriin tontin kulmilla ni lähöt se saapi! Jos susi norkkuu liian lähellä asutusta ja aiheuttaa pelkoa ja uhkaa vaikka lapsiin tai mihin vaan niin, ei siinä tarvitse kaatolupia kysellä mistään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kainuun kunnat ovat menettäneet väkeä merkittävästi 1960-luvulta alkaen, jolloin susista puhuttiin varsin vähän, karhuista vielä vähemmän, ahmoista hyvin harvoin, ilveksistä ei koskaan. Tähän päivään mennessä esim. Ristijärven asujamisto on kutistunut noin 1200 henkeen, kun se vielä 1960-luvulla oli lähes 4000 henkeä. Syrjäkylät ovat tyhjentyneet ja polut sammuneet. Luonto valtaa vääjäämättä hiljentyneet alueet. Susikin ilmestyy kuvaan. Se on täysin luonnollista, sillä iät ajat susi on kuulunut havumetsäalueiden luontoon. Siihen nähden, että ahma- ja ilves-havaintoja on lähes päivittäin, niitä ei juurikaan pelätä. Sen sijaan suden maine on edelleen se, mitä se on ollut vuosisatoja. Kiistämättä suden aiheuttamia vahinkoja se on kuitenkin mainettaan monin verroin parempi otus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää metsästäkö niitten ruokaa niin luonto pääsee tasapainoon ja sudet voivat ruokailla metsässä tulematta talojen lähelle syömään ihmisen lihottamia rottia ja myyriä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakkohan niitten on tulla pihoille, kun metsissä jyllää avohakkuut ja muut tuhot. Luonto häviää vaarallista tahtia ympäriltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avohakkuu uudistus aloilta puu menee etelä- Suomen tehtaille sellu ja paperitehtaille , siellä etelän serkuille riittää hyvinvointia ja yhteiskunta saa omansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrän pelon mutta en ymmärrä sitä,miten asiat hoidetaan.Valtavalla kiihkolla lähdetään isolla sakilla häirikkö sutta metsästämään,hampaat irvessä veren maku suussa.Lopulta susi löytyy ja se kaadetaan.Sitten huomataan että tulikin ammuttua väärä susi.Näin kävi Pudasjärvellä Ala-siurualla ja se ns. häirikkö susi on yhä juoksemassa vapaana.Ja kas kummaa,eipä ole näkynyt häirikkö sutta pihoilla.Välillä tulee tuntu,että todellinen halu pelkästä suden tappamisesta verhotaan valheeseen häirikkö susista.Ja kuka järki ihminen sen koiran käskee jättää narun nokkaan pihalle,jos kerran tiedetään susien liikkuvan alueella!Vai tahallaanko se koko koira raukka jätetään syötiksi?!hmetyttää,miten ei ole koskaan todisteita pihoilla käyvistä pedoista,vaikka on riistakamera ym. laitteet olemassa.Olen menettänyt uskon koko häirikkö susien olemassaoloon,niin ihmeellistä on asioiden hoito ollut koko ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurattaa.. Ei susi ihmistä syö eikä raatele..Hei järki käteen...Ja pitäkää rakkinne sisällä niin ei syö niitäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä näin on. Muutama vuosi sitten hiihtoladulla kohtasimma suden kanssa, eipä susi syönnyt,hirveä kiire sille tuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät susikiihkoilijat, pankaapa tosiaankin talojenne tienoolle ne riistakamerat kuvaamaan susilaumoja. Faktoja esiin väitteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei riitä että ollaan huolissaan, nyt pitää laittaa ruuti palamaan ja tehdä lopullisia päätöksiä. On enää hetken kysymys että nuo rakkikoirat oppivat metsästämään ihmisiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainahan on suojelijoita ja vastustajia, mutta tämä petojen käsittämätön lisääntyminen Suomessa ihmetyttää. Mutta ei kauaa, kun kaverit kertoivat häkkiautoista joista päästetään jo puolikesyjä petoja (ahma,susi) sorateillä ajellen vapaaksi luontoon. Tällaiset eläimet, jotka ovat kasvaneet tarhoissa eivät ole villieläimen vaistoilla varustettuja. Ja ahma ON PALJAKAN eläin (ei Puolanka), joka tarkoittaa LAPPIA! Sen kyllä ymmärtää, että pelko ja viha nousee, mutta ihmisten pitää nousta barrikaadeile ja antaa ymmmärtää lakia näille suojelijoille, jotka useimmiten asuvat Metrojen tuntumassa...PS.tiesittekö nimimerkkini, joka tarkoittaa HETI .TAPPAVAA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen huolestunut rakkaasta kotimaastamme!

Kuinka voi meille käydä näin, että 101. juhlatilallisuuksien kynnyksellä saan lukea susilaumoista takapihallani?

Eikö valtiovalta voisi tehdä jotain, ennen kuin saamme lukea lehdestä, että susi haukaksi suihinsa punahilkan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvia näistä ihmisten lähellä pyörivistä susista ei kuitenkaan ole koskaan,
vaikka kännykkäkamerat lähes jokaisella ja lisäksi riistakameroita .
Lisäisi vähän uskottavuutta väitteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.8.
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
21.8.
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
21.8.
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua
21.8.
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
21.8.
"Hallituspuolueilla on myös palkansaajanäkökulmaa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työllisyyshuomioita, mutta kritisoi leikkauksia
21.8.
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
21.8.
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image