Pohjois-Suomi

Ris­ti­jär­ve­läis­tä miestä epäillään ympäristön tur­me­le­mi­ses­ta – poltti luvatta jätteitä

Pohjois-Suomi 16.8.2019 14:15
Iida Ahonen

Pelastuslaitos joutui torstaina 15.8. illan suussa sammuttamaan Ristijärvellä jätekasan, joka oli sytytetty luvattomasti. Teosta epäillään ristijärveläistä miestä.

Jätteitä oli laittomasti kasattu metrin korkuiseen kasaan maastoon noin 50 neliömetrin alueelle. Jätekasassa oli muun muassa erilaisia muovijätteitä, rakennusjätettä ja öljynsuodattimia.

Poliisi tutkii tapausta ympäristön turmelemisena.

MAINOS

Kommentoi

Lapsellista kyyläystä pikku nuotion takia. TOISTA KEVÄÄNÄ KAUPUNKI LASKI,RUNSAISTA SULAMISVESISTÄ JOHTUEN,PASKAVEDET PUHDISTAMON OHI SUORAAN MEREEN.LEHDESSÄ PIKKUINEN UUTINEN ASIASTA JOSSA LOPUSSA MAINITTIIN ETTÄ:"EIHÄN SE HAITTAA,SINNEHÄN NE LAIMENEE"!!!!!!! Se ei ilmeisesti ole vakavaa jos kaupunki vähän lipsuu mutta jos normi pulliainen lipsuu,on se polliisi asia ja varmasti kohta oikeudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska kaupunkilaiset osaavat polttaa jätteet oikein, mutta maalaiset taaskaan eivät osaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä maalla kisu haisee harvaseviikko. Polttavat kaikki jätteet tai hautaavat maahan. Jätteitten vienti kierrätys tai keräyspisteille pitäisi olla lähes ilmaista koska suomalaisen juntin on vaikea kaivaa muutamaa kymppiä että veis jätteet sinne minne ne kuuluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri niin, olisi varmaan kaikkien kannalta edullisempaa, jos viedyistä jätekuormista saisi jonkinlaisen korvauksen. Ehkäpä joku kävisi salaa viemässä minunkin roskat jäteasemalle. Maksetaanhan pullojen ja tölkkienkin palautuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sivistyneessä kaupungissa tai kunnassa on ns. peräkärrymaksu jätekeskuksessa. Tarkoittaa sitä, että muutaman kympin kiinteällä vuosimaksulla kiinteistön omistaja saa viedä 4-henkilöauton peräkärrykuormaa vuodessa kaatopaikalle ilman erillistä lisähintaa. Kiinteistökohtainen maksu on pakollinen eli meilläpäin ei poltella pihoilla (kaupungissa tai maalla) vaan jätteet viedään sinne minne ne kuuluu. Kuluttajana sanon että tuo malli on todella järkevää, kun ei tartte miettiä että miten nuo jätteet hävittää ja haluaa tietenkin koko rahalla vastinetta kiinteälle maksulle, niin tulee vietyä jätteet kunnalliselle loppusijoitusalueelle (jätteet siellä lajitellaan, eli sekin vielä tulee joidettua asiallisesti). Ottakaa mallia muissakin junttiloissa tästä mallista joka on käytössä täällä pohjoisemmassa osassa Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja silti kehtaavat esittää jotain siisteyden perikuvia kaupunkilaiselle. Suomalainen poromies ja isäntä ov luonnolle pahempia kuin yksikään Talvivaaran uraanikaivos tai Pyhäjoen ydinvoimala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Suomalainen poromies ja isäntä ov luonnolle pahempia kuin yksikään Talvivaaran uraanikaivos tai Pyhäjoen ydinvoimala."

Nyt sulla ei säteile.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimim. PLINKO tuskin onkaan poromies ja isäntä ja siksi ei säteile, vaan kykenee elämään lain ja sääntöjen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:21
Puita halaamalla voi saada hyödyllisiä mikrobeja – "Etsi mieluinen puu, ota hyvä halausote ja hengitä syvään"
10:45
Hongkongin protesteissa ensimmäinen laukaus – 36 mielenosoittajaa pidätettiin
10:44
OGK:n Sonja Pakonen taituroi uransa parhaaseen suoritukseen Finnish Tourin neljännessä osakilpailussa
10:38
KRP: Kaksi Ruotsin kansalaista epäiltynä Porvoon poliisiampumisista – nuoret miehet otettiin kiinni takaa-ajon päätteeksi Ikaalisissa
10:35
Poliisin vaarallinen takaa-ajo päättyi Porvoon poliisiampujien pidätykseen
10:33
Pudasjärven poikkeuksellisen surma- ja sieppausvyyhdin käsittely alkoi Oulussa – Mies ammuttiin ojaan, naista piinattiin asunnossa ja pakotettiin Ruotsiin
10:00
Mannerheiminpuiston avajaisia vietetään viikonloppuna – tarjolla monenlaista ohjelmaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image