Pohjois-Suomi

Ris­ti­jär­ve­läis­tä miestä epäillään ympäristön tur­me­le­mi­ses­ta – poltti luvatta jätteitä

Pohjois-Suomi 16.8.2019 14:15
Iida Ahonen

Pelastuslaitos joutui torstaina 15.8. illan suussa sammuttamaan Ristijärvellä jätekasan, joka oli sytytetty luvattomasti. Teosta epäillään ristijärveläistä miestä.

Jätteitä oli laittomasti kasattu metrin korkuiseen kasaan maastoon noin 50 neliömetrin alueelle. Jätekasassa oli muun muassa erilaisia muovijätteitä, rakennusjätettä ja öljynsuodattimia.

Poliisi tutkii tapausta ympäristön turmelemisena.

MAINOS

Kommentoi

Lapsellista kyyläystä pikku nuotion takia. TOISTA KEVÄÄNÄ KAUPUNKI LASKI,RUNSAISTA SULAMISVESISTÄ JOHTUEN,PASKAVEDET PUHDISTAMON OHI SUORAAN MEREEN.LEHDESSÄ PIKKUINEN UUTINEN ASIASTA JOSSA LOPUSSA MAINITTIIN ETTÄ:"EIHÄN SE HAITTAA,SINNEHÄN NE LAIMENEE"!!!!!!! Se ei ilmeisesti ole vakavaa jos kaupunki vähän lipsuu mutta jos normi pulliainen lipsuu,on se polliisi asia ja varmasti kohta oikeudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska kaupunkilaiset osaavat polttaa jätteet oikein, mutta maalaiset taaskaan eivät osaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä maalla kisu haisee harvaseviikko. Polttavat kaikki jätteet tai hautaavat maahan. Jätteitten vienti kierrätys tai keräyspisteille pitäisi olla lähes ilmaista koska suomalaisen juntin on vaikea kaivaa muutamaa kymppiä että veis jätteet sinne minne ne kuuluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri niin, olisi varmaan kaikkien kannalta edullisempaa, jos viedyistä jätekuormista saisi jonkinlaisen korvauksen. Ehkäpä joku kävisi salaa viemässä minunkin roskat jäteasemalle. Maksetaanhan pullojen ja tölkkienkin palautuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sivistyneessä kaupungissa tai kunnassa on ns. peräkärrymaksu jätekeskuksessa. Tarkoittaa sitä, että muutaman kympin kiinteällä vuosimaksulla kiinteistön omistaja saa viedä 4-henkilöauton peräkärrykuormaa vuodessa kaatopaikalle ilman erillistä lisähintaa. Kiinteistökohtainen maksu on pakollinen eli meilläpäin ei poltella pihoilla (kaupungissa tai maalla) vaan jätteet viedään sinne minne ne kuuluu. Kuluttajana sanon että tuo malli on todella järkevää, kun ei tartte miettiä että miten nuo jätteet hävittää ja haluaa tietenkin koko rahalla vastinetta kiinteälle maksulle, niin tulee vietyä jätteet kunnalliselle loppusijoitusalueelle (jätteet siellä lajitellaan, eli sekin vielä tulee joidettua asiallisesti). Ottakaa mallia muissakin junttiloissa tästä mallista joka on käytössä täällä pohjoisemmassa osassa Suomea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja silti kehtaavat esittää jotain siisteyden perikuvia kaupunkilaiselle. Suomalainen poromies ja isäntä ov luonnolle pahempia kuin yksikään Talvivaaran uraanikaivos tai Pyhäjoen ydinvoimala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Suomalainen poromies ja isäntä ov luonnolle pahempia kuin yksikään Talvivaaran uraanikaivos tai Pyhäjoen ydinvoimala."

Nyt sulla ei säteile.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimim. PLINKO tuskin onkaan poromies ja isäntä ja siksi ei säteile, vaan kykenee elämään lain ja sääntöjen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:14
Urkujen soittaminen ei katso ikää – oululainen Emilia Soranta vetää pilottiprojektia, jossa hän opettaa urkujen soittoa lapsille
7:00
Juha Itkonen tapaa artisteja uudessa ohjelmassa: "Omalta osaltani rocktähteys jäi haaveeksi, mutta niin oli hyvä"
7:00
Teknologia-ala kaipaa naisia, mutta tyttöjen kiinnostus lopahtaa jo yläkoulussa – teknologiateollisuus kertoo, miten naisten osuus alalla saadaan nousuun
7:00
Päivän leffapoiminnat: Tohtori Douglasin elämä järkkyy, kun tytär kidnapataan
7:00
Kuka vain voi ostaa yksityishenkilöiden tuottamia elämyksiä Airbnb-sivuston kautta – kenelle kuuluu vastuu, jos matkailijalle sattuu jotain? Tilaajille
6:34
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
6:00
Oulu muuttuu ja kaupunkiin tulee uusia maamerkkejä – Pikisaaressa katseen vangitsee entinen konepajan konttorirakennus: "Tuo tarvitsisi maalia pintaansa, vaikka on se kyllä hieno" Tilaajille
5
Pyhäjoen ydinvoimalan generaattorin valmistus alkoi Japanissa
5
EU-maat keskeyttävät aseiden viennin Turkkiin – Ulkoministeri Haavisto: "Humanitaarinen kriisi on käsillä"
4
Oulu hyllytti jälleen pormestarimallin – näin siitä huolimatta, että mallilla on yllättävän laaja kannatus valtuustoryhmissä
4
Mielenosoittajat tukkivat Barcelonan pääteitä, polttivat renkaita rautateillä ja valtasivat lentokentän – 67 lentoa peruttu
2
Oulun satsattava joukkoliikenteeseen – kysymys on yleishyödyllisestä palvelusta, linjat on hoidettava olipa se taloudellisesti kannattavaa tai ei Lukijalta
2
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
2
Mielenosoitus kärjistyi Helsingin lähetystöalueella: Turkin suurlähetystön rakennusta heiteltiin kivillä, yksi otettiin kiinni

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image