Pohjois-Suomi

Riisitunturin läh­tö­pis­tees­sä Posiolla paha ruuhka – matkailijoita kehotetaan käyttämään kimppakyytejä tai vaihtamaan kohdetta

KUVA: Erkki Ahola
Pohjois-Suomi 20.2.2020 17:04
Antti Karvonen

Posiolla sijaitsevan Riisitunturin lähtöpisteeseen vievä tie on pahasti ruuhkautunut, kansallispuisto kertoo Facebookissa.

Kansallispuiston mukaan pysäköintipaikalla on noin 120 autoa parkissa, samoin useita busseja.

Ruuhkan ja autojen määrän vuoksi osa ihmisistä saattaa joutua odottamaan pysäköintipaikalla pitkiäkin aikoja.

Riisitunturin lähtöpisteestä on toiselle, Tolvantien parkkipaikalle matkaa noin kolmen kilometrin verran.

Kansallispuisto pyytää, että Riisitunturille matkaavat käyttäisivät mahdollisuuksiensa mukaan esimerkiksi kimppakyytejä.

– Tien ylläpitäjä mahdollisesti auraa lähitunteina pari ohituspaikkaa tien varteen. Ohituspaikoille ei saa pysäköidä autoja, Facebook-päivityksessä kerrotaan.

Muita hyviä tykky- ja revontulikohteita ovat muun muassa Valtavaara, Konttainen, Kuntivaara ja Pyhävaara.

 

MAINOS

Kommentoi

En ole vielä keksinyt, millä nimellä aloitan hotellini. Alan mielessäni hahmoittamaan sen tulevan muodon. Sellainen valtava banaani, joka kurottaa revontulten luokse ja keltaisen värinen. Sitten eivät turistit enää voi eksyä erämaahan, koska hotelli on niin valtaisan kokoinen, jotta sen voi nähdä kaikkien tuntureiden ylitse ja se hohtaa yöllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi sitä roskan määrää mitä sinne kantavat , toivottavasti kaikkia maisemia ei valjasteta turismille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen Lappiin voi odottaa tulevina vuosina talvimatkailun palvelutarjonnan tarpeen kasvua. Ilmasto muuttuu luonnollisen vaihtelun tai ilmaston lämpenemisen seurauksena. Suomalaiset talviurheilulajien harrastajat kaipaavat lunta ruuhka-Suomessa ja hinkuvat lumisille vaaroille ja tuntureille. Nyt täytyy aloittaa suunnittelutyöt tosissaan !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen luminen Lappi kutsuu hangille. RuuhkaSuomesta Ruuhkakeskusksiin. Lapin alue on laaja ja hiihtolomanviettoon on olemassa useita hyviä vaihtoehtoja. Miksi tuppautua ruuhkaan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näillä pääkaupunkiseudun viherpiipittäjillä on suuri hiilijalanjälki. Seudun rakentamiseen on käytetty luonnonvaroja runsaasti yli sietorajan. Elämästä on tullut helppoa, sähköjunat kulkee 5 min välein. Maastoautoa tarvitaan vain matkustamisen Posiolle asti vihertämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No parin vuoden päästä ei ole ruuhkaa, kun Kuusamon yhteismetsä rakennuttaa jättimäisen tuulipuiston ihan kansallispuiston viereen. Maisema raiskataan välkkyvillä rupeleilla ja revontulikuvissa kiiluu hullun lailla punaisia varoitusvaloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja näin keväällä, paljon Lapissa matkanneena toivoisin myös, että taukopaikkojen, autiotupien ja varaustupien huussit huolettaisiin tarpeeksi usein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopu sijaa tekee, lomalla ei pitäs olla kiire ja pipa päätä kiristää. Ta det lungt elikkä ota keuhkosta - siis lunkisti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä lähemmäksi pitää päästä, ei se meidän pikkuinen koira jaksa umpihangessa kahlata...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi sinä otat sen pienen varaevään mukaan? Kävele yksin ! Tai ota varaevästä reppuun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi harmi, luontoturistit eivät pääse nelivetomaastureillaan polun alkupäähän vaan joutuvat patikoimaan valtatieltä saakka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi sinne pitäisi mennä nelivetomaasturilla? Sinne polun alkupäähän pääsee ihan hyvin ihan normi henkilöautollakin. Kävin tuolla tammikuussa, eikä ollut kuin pari autoa parkissa. Nyt kun on etelän vetelien hiihtolomat ja ovat nähneet kuvia instagrammista, niin kaikkihan tuonne änkäsi, vaikka muillakin vaaroilla on ihan yhtä hienot tykkylumipuut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No pysy sinä sieltä pois, niin ei ruuhka pahene. Ei vaan, onko tuo nyt niin hirveää, jos siellä kerran on porukkaa vähän enemmän. Sopu sijaa antaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti kansallispuistoja on perustettu Suomessa rankasti liian vähän, kun suosio on kasvanut tällaiselle tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image