Pohjois-Suomi

Reisjärven seurakunta korjaa kirkon ja tapulin - katso kuvia

Lähes 200-vuotiaan Reisjärven kirkon ulkoremontti on perusteellinen. Uusi kattomateriaali on pelti. Kaikki ikkunat, ulko-ovet ja tapulin luukut on korjattu ja lahoviat paikattu. Kivirappuset on perustettu ja asennettu uudelleen. Työmaalla on 15–20 miestä, ja lisäksi töitä tehdään puusepänverstaalla. KUVA: Liisa Lehto-Peippo
Pohjois-Suomi 22.9.2013 8:06
Liisa Lehto-Peippo

Lähes  200-vuotiaan puukirkon ja tapulin ulkopuolinen remontti on Reisjärven kokoiselle seurakunnalle suuri ponnistus, historian toiseksi suurin itse kirkon rakentamisen.

Kirkko- ja tapuliremontti nielee runsaat 1,4 miljoonaa euroa.

Talouspäällikkö Leena Honkaperä kertoo, että seurakunnalla on jonkin verran omia säästöjä, mutta ilman Kirkkohallituksen avustusta, 39 prosenttia toteutuneista kustannuksista, remontti olisi vienyt seurakunnan talouden liian tiukalle.

Velkaa ennestään velattomalle seurakunnalle jää Honkaperän mukaan noin 400 000 euroa.

Lue lisää 22.09.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On todellakin hämmästyttävää, että pienet ja vähävaraiset seurakunnat joutuvat lähes yksin ylläpitämään ja kunnostamaan vanhoja kirkkorakennuksia, jotka kuuluvat olennaisena osana koko kansakunnan yhteiseen rakennus- ja kulttuurihistoriaan. Saavathan kunnatkin valtion avustuksia kulttuurihistoriallisten kohteiden hoitamiseen. Paljonko tulikaan valtion rahoja esim. Presidentinlinnan korjauksiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katto toki maalataan kunhan sinkki vanhenee. Eli ei jää kirkkaaksi. Maalataan varmasti sopivaan sävyyn. Hieno homma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kirkolla riittää rahaa tällaiseen. Ja sitten vielä keräävät verojen lisäksi pakolla yhteisöveroja. Äkkiä valtio eroon kirkosta.Tulee suuret säästöt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän kulttuurihistoriallisesti tärkeistä rakennuksista tulee huolta pitää. Jolillein ei vain mikään passaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka en kirkkoon kuulukkaan, niin valtion pitää mielestäni avustaa tämmöisten vanhojen kirkkojen korjauksessa. Nuo kirkot on tärkeä osa Suomen historiaa ja varmasti meillä kaikilla on myös hienoja muistoja sieltä. Montakohan avioliittoa tuolla Reisjärven kirkossakin on vuosien saatossa solmittu, monenkohan läheisen viimeinen matka on päättynyt myös sinne. kaikkea ei voida aina laskea rahassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtion osuus remontista on noin 550 000€ eli ei maatakaatava. Kirkko- ja muut sakraalirakennukset ja -kohteet ovat kaikkialla maailmassa tärkeitä kulttuurihistoriallisia muistomerkkejä, joita yleisesti halutaan suojella. Aivan kaikkia arvoja ei tule mitata rahalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt täytyy pitää mielessä mitä Jumala on sanonut kirkon olosuhteista. Pitääkö aina olla parhaat mahdolliset puitteet, vai riittäisikö Hänelle vähän vähempikin? Tähän ehostamiseen kuluvat varat voisi kohdistaa vähäosaisillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomas puhuu asiaa!! Kyllä näitä pytinkejä kunnostetaan sadoilla tuhansilla, mutta itse toiminnasta leikataan määrärahoja kokoajan. Eipä leikata suojatyöpaikoista tai herrojen reissuista...ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tässä kunnassa tiedetään mitä ovat virkamiesten suojatyöpaikat ja niissä tosiaan olisi leikkaamista mutta EI niinkuin sanoit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko, että sitten ei tarvisi senkään vertaa huolehtia kirkkorakennuksista, vaan annetaan niiden rapistua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkon kattomateriaali oli kuulemma asbestia.Olikohan asbestipöly levinnyt ympäri Reisjärveä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image