Pohjois-Suomi

Rehuraisio koekäyttöön keväällä

Rehuraisiosta tulee uusi maamerkki Ylivieskaan. Sen korkein kohta nousee 40 metriin.
Pohjois-Suomi 14.11.2007 0:00
Liisa Lehto-Peippo
Savontien varteen nouseva Rehuraision uusi tehdas pääsee koekäyttöön ensi keväänä. Tiistaina rehutehtaan rakennustyömaalla vietettiin harjannostajaisia.

Tehdas toimii keskeytyvässä kolmivuorotyössä noin kymmenen hengen voimin. Välilliseksi työllistäväksi vaikutukseksi on arvioitu 15-20 henkeä ja kymmenkunta irtorehuautoa.

Tuotantojohtaja Erkka Hellsten kertoo, että tehtaasta tulee irtorehutehdas, joka tuottaa seoksia lehmille ja lihanaudoille sekä jossakin määrin myös sioille.

Kun koekäyttö alkaa ensi keväänä ennen uutta satokautta, aloitettiin viljaraaka-aineen vastaanotto tulevia tarpeita varten Suomen Viljavan Ylivieskan varastolle jo elokuussa.

Raision Rehu & Mallas -yksikköön kuuluva uusi tehdas korvaa Oulun Toppilassa sijaitsevan rehutehtaan. Sen toiminta loppuu vuonna 2009 Oulun kaupungin asuntorakentamisen tieltä.

Tehtaalle tulee kokoa ja korkeutta: korkein kohta nousee 40 metriin, kerrosalaa tulee yli 3 700 neliötä ja tilavuutta runsaat 63 000 kuutiota.

Rakennus on valvomo-, sähkö- ja sosiaalitiloja sekä pientä konttoria lukuunottamatta lämmittämätön. Kerroksiin on jo tuotu muun muassa pääsekoitin, valmennin, annostelusiilot ja -kuljettimet sekä vastaanottovaa´at. Ensimmäisenä valmistuivat kahdeksan viljasiiloa, jokaisen tilavuus on 2 000 kuutiota.

Tehdas tuottaa ensimmäisessä vaiheessa 80 miljoonaa rehuseoskiloa vuodessa eli 400 tonnia vuorokaudessa. Kun toiminta loppuu Oulussa, ja pääkoneet siirretään Ylivieskaan, tuotanto nousee 140 miljoonaan kiloon vuodessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image