Pohjois-Suomi

Rat­ti­juop­po­jen val­von­ta­ma­ra­to­nis­sa suunta huononi: Jokaista 200:aa autoa kohti jäi kiinni päihtynyt kuljettaja – Oulussa useita rattijuoppoja

Koko poliisilaitoksen alueella puhallutettiin 2 092 kuljettajaa. Erityisen aktiivista valvonta oli Kainuussa, jossa tehtiin 1 153 puhalluskoetta. Kuvituskuva.
Pohjois-Suomi 11.5.2019 17:11
Heikki Uusitalo

Oulun poliisilaitos osallistui valtakunnalliseen 24 tuntia kestäneeseen rattijuopumusvalvontamaratoniin. Tempaus alkoi perjantaina kello 14 ja päättyi lauantaina kello 14.

Koko poliisilaitoksen alueella puhallutettiin 2 092 kuljettajaa. Erityisen aktiivista valvonta oli Kainuussa, jossa tehtiin 1 153 puhalluskoetta.

Koko alueella jäi kiinni kuusi kuljettajaa, joita epäillään puhalluskokeen perusteella rattijuopumuksesta ja kolme kuljettajaa, joita epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi yhden kuljettajista epäillään ajaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Rattijuopumukset jakautuivat alueellisesti siten, että Oulussa rattijuopumuksia oli kolme ja huumausaineen vaikutuksen alaisena autoili yksi kuljettaja. Kainuussa oli yksi törkeä rattijuopumus ja kaksi rattijuopumusta. Jokilaaksoissa oli kaksi törkeää rattijuopumusta. Koillismaalla oli puolestaan yksi rattijuopumus.

Edellisen kerran valvontamaraton tehtiin pikkujoululiikenteessä. Silloin kiinni jääneiden rattijuoppojen suhde puhallutettuihin nähden oli hieman pienempi kuin tällä kertaa. Nyt noin joka kahdessadas autoilija puhalsi yli rangaistavuuden rajan.

Poliisi kertoo, että valvontaa tehtiin käytössä olevilla resursseilla muiden poliisitehtävien ohessa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Eikö vihdoinkin voitaisi kokeilla rangaistuksena seuraavaa: Auto valtiollle heti, kovat sakot ja viella istumaan, varmasti alkavat törmailyt väheta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...olet sitten yksin maksaja tulevista kuluista?
Jos tuo kaikki toimisi, niin se varmaan olisi käytössä jo, mutta kun se ei vaan toimi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perustele väitteesi? Minä taasen en ole raitis ja kuitenkin onnellinen elämässäni ilman puutteita ja en todellakaan aio alkaa raittiiksi, sentään terve mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpötystä. On kokemusta molemmista. Sitä paitsi: Väsyneenä ajaminen vastaa tehtyjen koeajojen perusteella 0,5-0,8 promillen humalatilaa. Mutta väseitä kuljettajia ei mitenkään seulota liikenteestä pois, ennenkuin onnettomuus tapahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eipä oo palio juopuneita. Juomien hintaa pitäs laskia, että ois vähävaraisillakin vara ostaa alkoholia. Pahimpia vaaran aiheuttajia on alinopeutta ajavat kuljettajat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinusta varmaan turvallista ajella kun yksikin huume tai rattijuoppo seassa liikenteessä?
Minusta ei kovin turvallista...Toivottavasti käytät julkisia tästä eteenpäin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montas kertaa olet huomannut huume ja rattijuopon liikenteessä? Moni heistä varmaan ajaa sinuakin paljon paremmin, toivottavasti käytät julkisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukan erikoisia kommentteja. Suurin osa kansasta taitaa kuitenkin pitää hyvänä, ettei auton rattiin nousta juovuksissa. Lienevätkö viinoissa ajelijat niitä superkuskeja, jotka hallitsevat kaikki tilanteet myös juovuksissa ? Kannattakohan juovuksissa ajavia kuljettajia puolustella pontevasti ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinun kommenttisi kieltämättä on kyllä erikoinen. Miten saat kommentista jossa kerrotaan totuus itsellesi noin suuren ongelman. Totuus nimittäin on se, että ylivoimaisesti suurin osa autoilijoista ei edes huomaa rattijuoppoa liikenteessä niin miksi sitten kommentoit asiantuntevasti vaikket asiaa edes tunne?
Säälittää nuo teidän kommentit jotka loistavat naiiviudellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alinopeutta ei ole olemassakaan. Jos sallittu ylin nopeus motarilla on vaikkapa 110km/h, niin saattaa olla, että auto ei siitä tykkää, vaan alkaa polttamaan moottoriöljyä bensan ohella. Sen kuulee koneen äänestä ja huomaa lisääntyneenä öljyn kulutuksena. Asia korjaantuu, kun nopeutta laskee esim 10-15km/h. Ajelee 95km/h, ei ole kellekään häiriöksi, ohi on helppo päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teillä sentään puhallutetaan. Meillä virkavalta käy jonkun kerran kuukaudessa ja silloin maija- auto seisoo asematalon pihalla. Että varmasti näkyy. Talvella oli autot kauppojen pihoilla joutokäynnissä ja ei noita mersuja eikä audeja näköjään sammuteta edes näin lämpimillä keleillä. Lienevät huonoja eriä. No Rovaniemen poliisin sanoista pystyi talvella päättelemään ettei edes kiinnosta puuttua asiaan. Tekeekö poliisi virkavirheen kun ei sakota edes puoli tuntia joutokäynnillä ollutta menopeliä. Joku sanoikin että kannattaisi käydä laittamassa sellaisten autojen ovet lukkoon ettei vaan joku sattuisi varastamaan. Mitenhän tuon ilmastonmuutoksen parantaminen onnistuu kun valvontaan ei riitä varoja.
Ylinopeudet ihan tavallista kauraa, oli rajoitus sitten 40 tai 50 tai 60 tai 80 tai 100. Kun poiliisi ei tee hommia kunnolla muualla kuin kaupungeissa, kaikki on räjähtänyt käsiin pienemmillä paikkakunnilla. Sitten kyllä tullaan kun jottain on sattunut ja pahasti. Annetaan siis sakotusoikeus vaikkapa kunnan palkkaamalle työttömälle jolle poliisi antaisi pelit ja vehkeet. Saisi valtio puuttuvaa rahaa ja hurjastelijoista tulisi kengän kuluttajia. Saattaisi joku henkikin säästyä. Ranualainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikkuvan Poliisin lakkauttamisen jälkeen liikenteen valvonta on vähentynyt todella paljon. Autoilijat tietävät olemattoman valvontamäärän ja lopputulos on tehovalvontapäivänä sellainen kuten uutisessa. Liikenteen valvontaa pitäisi tehostaa selvästi jotta teillämme olisi turvallista liikkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja kello viidentoista aikaan sadat autoilijat tulee saamaan ylinopeussakot ja monelta menee kortti kuivumaan pohjantien siltatyömaan kohdalla. Alueella on kolmenkympin rajoitus ja surutta päästelivät kuuttakymppiä ohi ja ihmettelivät mikä siellä oikein välähtelee. No tutka-auto sopivasti piilossa työmaalla. Arvasin kun näin ja kaukaa välähdyksen, alkuun luulin auringon, onneksi aavistin oikein. Ihanaa nähdä kuinka hurjastelijat ihmettelivät, ei v'''''u nyt meni kortti haha haha haaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ku otan ja ajan ja kun en ota en aja vaij mitekä se menikään. Juokaa vaan mutta ajakaa vain emäntää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auto valtiolle jokaiselta rattijuopolta! Laittaisi miettimään lähteekö kännissä rattiin. Mutta eihän sellaista voi tehdä, jollekulle voi tulla paha mieli...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin ne niitä auton romuja valtio tarvii? Yleensä juoppojen autot on max 1000 arvoisia. Kannattaa miettiä syökö sitä pullamössöä vai juoko piimää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

6:34
Helsinkiläinen Lassi Hurskainen eteni Ilmakitaransoiton MM-finaaliin – oululainen Aapo Rautio karsiutui
6:13
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
6:00
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
6:00
Lukiorahoituksen valtionosuusjärjestelmä kohtelee kuntia huonosti – opetusministeri: "Toivon, että pystymme ottamaan tällaisia tapauksia tarkasteluun"
6:00
Kortittomien kuskien määrä on kasvussa, liikenteessä ajaa päivittäin satoja kuskeja ilman korttia – Tällaiset sakot saa kortiton 3000 euroa tienaava Tilaajille
22.8.
60 vuotta täyttävä Tommi Läntinen kaipaa musiikintekoon kapinaa – "Jos minulta kysytään, mitä teen, kerron olevani rockmuusikko"
22.8.
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image