Pohjois-Suomi

Rattijuoppoja jäi poliisin haaviin Torniossa – törkeän lukemat puhaltanut kertoi juoneensa "muutaman lonkeron"

Pohjois-Suomi 7.12.2019 12:56 | Päivitetty 7.12.2019 17:57
Niina Lavia

Poliisi pysäytti ylinopeutta ajaneen rattijuopon Tornion Kivirannalla perjantaina aamupäivällä. 

Poliisi oli alueella valvomassa liikennenopeuksia, kun vastaan tuli henkilöauto, joka ajoi 109 km/h kahdeksankympin alueella.

Auton kuljettaja oli 41-vuotias torniolainen mies. Hänellä oli poliisin tarkkuusalkometrikokeessa alkoholia 0,72 milligrammaa litrassa uloshengitysilmaa. Kävi myös ilmi, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, ajoneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Toinen Rattijuoppo jäi kiinni Tornion keskustassa lauantain vastaisena yönä aamuviideltä.

Poliisipartio päätti pysäyttää keskustassa ajaneen auton. Kuljettajana ollut 24-vuotias torniolainen mies puhalsi poliisin alkometriin tuloksen 0,81 mg/l.

Kuljettaja kertoi juoneensa ravintolassa muutaman lonkeron ja olleensa matkalla kotiin. Poliisi epäilee miehen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Korjattu kello 17.57: 41-vuotias mies ei puhaltanut 0,72 promillen lukemia kuten jutussa aluksi luki. Tulos oli 0,72 mg/l. Toisella rattijuopolla tulos oli 0,81 mg/l. Uutisessa oli aluksi tässäkin kohtaa väärä ilmaus.

MAINOS

Kommentoi

Mistä sais ostaa näitä HAAVEJA.
Ois tarvetta isomman kalan pyynnissä.Kauppojen haavit käypi keposeksi.
Keväpyyntiä tässä suunnittelen !!!.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavoitetulla kuljettajalla oli 0,72 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa - ei 0,72 promillea kuten uutisessa kerrottiin. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 ‰ tai 0,53 mg/l.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rattijuopumus on törkeä, jos rikoksentekijän veren alkoholipitoisuus on vähintään 1,2 promillea..! Onkohan toimittajalla mennyt promillet ja milligrammat sekaisin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä viipyvät vaatimukset alkoholin kieltämisestä lailla ja juopuneiden linnatuomioista? - Tornion poliisilla taitaa olla törkeälle ihan oma promilleraja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torniossa on käytössä sama toleranssi kuin Ruotsissa, eli 0,2 promillea on sallittu raja. Mutta nyt näytti poliisit käyttäneen oman käden oikeutta, kun Ruotsissa törkeä rattijuopumu on 1,0 promillea. Rajalla laki on niin kuin luetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päissä ja ylinopeutta ajetaan jatkuvasti. Liikkuva -Poliisi takasin töihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:16
Punaista päin kävelleet jalankulkijat jäivät auton alle Rovaniemellä
15:13
Traktori suistui katolleen ojaan Kiiminkijoentiellä Oulussa
15:10
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Siikajoella – rekkakuski auttoi vöihin roikkumaan jääneen kuljettajan ulos autosta
15:05
Suomalaisen Sonja Laukkasen tutkimusmatka tyssäsi koronaviruksen sulkemassa Kiinassa – hostellin koirakin puri niin, että oli mentävä tarkistettavaksi sairaalaan Tilaajille
14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
28
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
21
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image