Pohjois-Suomi

Raahessa ratista kärynnyt 50 päiväksi vankilaan –  Ei saanut hovia lieventämään tuomiotaan

Pohjois-Suomi 12.8.2019 22:01
Susanna Kemppainen

Raahessa humalassa autoillut ei saanut hovioikeutta lieventämään tuomiotaan.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi viime helmikuussa vuonna 1995 syntyneen miehen 50 päiväksi vankeuteen törkeästä rattijuopumuksesta, ajoneuvorikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mies ajoi elokuussa 2017 Raahen keskustan tuntumassa yöaikaan autoa alkoholin vaikutuksen alaisena. Hänen hengityksessään oli 0,76 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa ajon jälkeen. Hänellä ei ollut ajo-oikeutta eikä alla ollut ajoneuvo ollut enää liikennekäytössä eli se oli käyttökiellossa.

Mies on syyllistynyt törkeään rattijuopumukseen myös toukokuussa 2016.

– Ehdollista vankeusrangaistusta ei ole pidettävä riittävänä rangaistuksena syyksi luetuista teoista. Aikaisempi rikollisuus edellyttää, että vankeusrangaistus on ehdoton, oikeus totesi. Se langetti miehelle marraskuun puolivälin tienoille saakka ulottuvan ajokiellon.

Mies valitti tuomiostaan Rovaniemen hovioikeuteen. Hän olisi halunnut, että hovioikeus tuomitsee hänet ehdolliseen vankeuteen tai sen sijasta yhdyskuntapalveluun tai valvontarangaistukseen ja että rangaistusta joka tapauksessa alennetaan.

Syyttäjä vastusti muutosvaatimusta. Hänen mukaansa miehellä on syyttäjänvirastossa ja käräjäoikeudessa vireillä useita rikosasioita, joiden joukossa on esimerkiksi lokakuussa 2018 sattunut rattijuopumus ja törkeä rattijuopumus.

Hovioikeus päätti maanantaina, ettei sillä ole aihetta muuttaa käräjäoikeuden tuomiota miltään osin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Jos ja kun tekee rikoksen, siitä seuraa rangaistus joka on myös kärsittävä. En ymmärrä sitä että joku puolustaa rikollisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei te ketkä jaksatta näitä helppo valtoin leivillä olla ja makoilla vain. Lämmin ruoka tv jne. Niin jos se on, niin helppoa miksette hommaa iteänne sinne. Sitten teidänki elämä olisi paljon nykyistä helpompaa. Koittaakaa nyt ymmärtää, että ihmisen vapuden vienti on se rangaistus ja, kun se viedään siittä ei selviä ilman ahdistusta ja rangaistuksen tuntoa myös ymmärtäähän tuo jo vaikkei sielä ole ollut. Ihmisoikeudella ei Suomessa ole siaa niinkö. Minun puolesta rangaistus voisi olla vaikka vuoden, kun jatkaa rötöksiään, mutta ei täällä peltitynnyrissä rangaistuksia pidä suorittaa. Se olisi kidutusta ja ihmisoikeuden rikkomista. Vapaus on ihmisen tärkein asia ja oikeus, kun se viedään viedään melkeimpä kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni ei tajua sitä, että vankilassa ollaan ilman puhelinta ja tietokonetta. Se on monelle isoin rangaistus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Vapaus on ihmisen tärkein asia ja oikeus, kun se viedään viedään melkeimpä kaikki."

Etkö ymmärrä, että juuri se on sanktion idea? Jos rikkoo lakia, niin se on rötöstelijan ihan oma syy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajokortiton on siis tuomittu ajokieltoon. Ei näytä estäneen ajamista tähänkään asti. Kuinka monta ajokieltoa riittäisi estämään ajamisen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nyt on oikea suunta tuomioissa rätsille ei mitään armoa vielä auto valtiolle ja paaliin oli koota tai ferrari niin tulee mirttineeksi tekosiaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä todellakaan ole sitä mieltä, että rattijuopumuksesta pitää antaa linnatuomio. Hoitoa ja tukea kyseinen kaveri tarvitsee kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. hoitoa tarvittaisiin. Miksi nuori mies laitetaan parista kerrasta vankilaan kun vanhemmat käryävät kymmeniä kertoja eikä heitä pysäytetä mitenkään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noo, 50 päivää kun levähtelee valtion piikkiin niin jaksaa taas harrastella. Eikä taida olla työhuoliakaan niin joutaa kyllä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auto valtiolle, kortti kuivumaan vähintään puoleksi vuodeksi ja todella tuntuvat sakot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuo oo nyt sopiva aika, neljä kertaa päivässä ruoka eikä tarvi nostaa persestä penkistä ja joka aamu tullaan hakemaan aamupalalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kai vankilassa kova kuri on, eli perse on penkistä nostetava monta kertaa päivässä ja aina, kun vartija käskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eniten harmittaa, että kuinka paljon nuo nihilistit maksaa valtiolle. Ei sais olla oikeutta valittaa hoviin, kun sen pelkän valituksen kustannukset nousee helposti yli kymppitonniin. Me töissä käyjät joudutaan maksamaan kaikki.... Itse kannatan vankeinhoidon ulkoistamista vaikka itänaapuriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalliiksi tulee valtiolle viisumit, matkaliput ja täyshoito venäläisessä vankilassa. Todellisuus ei välttämättä olekaan amerikkalaisten dokumenttien mukainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei suoranaisia uhreja ja ehdotonta. Raiskaajat saavat sitten ehdonalaista vaikka tuhonneen sata varmasti jonkun elämän ja tulevaisuuden.
Raiskaajille 5-7 vuotta linnaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja humalassa ajo on sallittua, ilman ajokorttia ajo ja vielä, saatikka auto ollut sellainen että vois ajaa.. ? Haloo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Kaikki rattijuopot aina linnaan ja auto valtiolle. Hyysääminen on loputtava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hyvä. Kaikki rattijuopot aina linnaan ja auto valtiolle. Hyysääminen on loputtava."

Täällä ollaan samaa mieltä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

19:00
Massiivisesta maalimäärästä huolimatta Mika Pyörälä ei miellä itseään maalitykiksi: "Ei tällä laukauksella voi kutsua itseä sniperiksi" Tilaajille
18:47
Kempeleen kunnanjohtaja: Lähijuna voisi liikennöidä Limingasta Iihin jo 2020-luvun puolessa välissä – kysyimme, miten lähijunaliikennehanke nytkähtäisi eteenpäin Tilaajille
18:27
Jonas Liimatta jatkaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtajana
18:00
Reportaasi vuosien takaa: Anjan etsintä toukokuussa 1963 ei unohdu – Viisivuotiaan tytön katoaminen Kerässiepistä aiheutti Suomen ensimmäisen suuretsinnän Tilaajille
17:56
Pakettiauto kaatui kyljelleen kolarissa Rovaniemellä
17:35
Paperisten laskujen eräpäiviä siirretty eteenpäin postilakon vuoksi – IS: Valtakunnansovittelija aikoo tehdä sovintoehdotuksen maanantai-iltana
16:03
Oulun seudulla kuvatulle Kaikki synnit -rikossarjalle sataa tunnustusta – kahmi Venla-ehdokkuuksia viidessä eri kategoriassa
67
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
53
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
36
Elektrobit rekrytoi yli 60 uutta työntekijää Ouluun vuoden 2020 loppuun mennessä – työllistää tällä hetkellä 240 henkilöä
33
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
27
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
22
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa
19
1,8 miljoonan euron rahapelivoiton lunastaminen viivästyi kuukausilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image