Pohjois-Suomi

Raa­he­lais­läh­töi­nen Virva Puumala jatkoon Mirjam Helin -lau­lu­kil­pai­lus­sa – mukana myös ou­lu­lais­taus­tai­nen Jussi Juola

Sopraano Virva Puumala voitti alkuvuodesta Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan.
Pohjois-Suomi 24.5.2019 11:34 | Päivitetty 24.5.2019 12:38
Kaleva

Sopraano Virva Puumala on valittu kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun välikilpailuun. Kaikkiaan välikilpailuun valittiin 20 laulajaa. Toinen suomalainen kilpailija on basso Jussi Juola.

Raahelaislähtöinen Virva Puumala (s.1990) opiskelee Sibelius-Akatemiassa klassisen laulumusiikin maisterikoulutusohjelmassa Sirkka Parviaisen ja Soile Isokosken johdolla. Sibelius-Akatemian opintojen ja Oulun ammattikorkeakoulun laulunopettajaopintojen lisäksi hän on opiskellut musiikkikasvatusta Oulun yliopistossa, josta hän on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi.

Kesällä 2017 Puumalainen oli yksi Kangasniemen laulukilpailun finalisteista. Vuonna 2018 hän voitti yhdessä pianisti Juho Lepistön kanssa Helsinki-Lied-kilpailun, ja tammikuussa 2019 Lappeenrannan laulukilpailujen naisten sarjan.

Jussi Juola (s.1987) on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta musiikin kandidaatiksi. Tällä hetkellä hän jatkaa opintojaan Dresdenissä Carla Maria von Weber -korkeakoulussa.

Mirjam Helin -laulukilpailun välikilpailu käydään 25.–26. toukokuuta Musiikkitalossa. Finaaliin valitut laulajat julkistetaan sunnuntaina 26. toukokuuta.

Loppukilpailu käydään keskiviikkona 29. toukokuuta Radion sinfoniaorkesterin säestämänä, johtajanaan Hannu Lintu. Loppukilpailu lähetetään suorana Yle Teemalla.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimii Jorma Silvasti. Tuomariston jäsenet ovat Olaf Bär, Ben Heppner, Vesselina Kasarova, François Le Roux, Waltraud Meier, Deborah Polaski ja Kiri Te Kanawa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

50
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
12
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
7
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
5
Kati Leinosen kuvissa hevosharrastajat eivät pyynnöstä hymyile: "Koen, että hymy on maski, joka peittää alleen jotain"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

182 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image