Pohjois-Suomi

Raahe-Retrot ilmestyivät katukuvaan

Raahen kaupungin työpaja on kunnostanut parikymmentä polkupyörää, Raahe-Retroja, matkailijoiden ja kaupunkilaisten käyttöön. Työpajan ohjaaja Jarmo Aho (vas.) ja vastaava ohjaaja Seppo Tiainen ajelemassa.
Pohjois-Suomi 11.5.2011 11:31 | Päivitetty 11.5.2011 11:32
Kaleva
Raahen kaupungin työpaja on talven aikana kunnostanut parikymmentä kaupunkipyörää, jotka ilmestyivät pyöräparkkeihin keskiviikkona. Koska polkupyörät on kasattu sovittamalla osia useammasta eri pyörästä, ne nimettiin Raahe-Retroiksi.

Työpajan vastaava ohjaaja Seppo Tiainen kertoo, että jos kokeilu nyt onnistuu hyvin, polkupyöriä voidaan tarvittaessa kasata lisääkin.

Työpaja on saanut lahjoituksena kaikkiaan noin 80 vanhaa pyörää, joita on ohjaaja Jarmo Ahon mukaan kunnostettu tiimityönä.

"Yllättävän paljon saimme vanhoista pyöristä osia, toisesta tuli kettinki ja jostakin toisesta satula ja ohjaustanko. Materiaalikustannuksia ei oikeastaan tullut muusta kuin sisä- ja päällyskumien uusimisesta sekä punaisesta maalista, jota on mennyt paljon", Aho kertoo.

Kaupunkialueella on kolme pyöräparkkia, joista matkailija tai kaupunkilainen voi vapaasti ottaa pyörän käyttöönsä ilmaiseksi. Kaupungissa pyöräparkit sijaitsevat pääkirjastolla, Merimuseolla ja Linja-autoasemalla. Lisäksi Raahe-Retoja sijoitetaan myös leirintäalueelle ja Lohenpyrstöön.

"Pyöriin ei ole asennettu lukkoja, mutta leirintäalueen ja Lohenpyrstön pyörissä on mukana vaijerilukko, jotta käyttäjän ei sitten tarvitse asioilta palatessaan kävellä takaisin", kertoo Tiainen.

Lue lisää torstain Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image