Pohjois-Suomi

Pyhäsalmen kaivoksella haikea tunnelma

Pohjois-Suomi 20.12.2001 12:18
STT
Pyhäsalmen kaivoksella Pyhäjärvellä oli torstaina hieman haikea tunnelma, kun päätös kaivoksen myymisestä Outokummulta kanadalaiselle Inmet Miningille oli selvinnyt.

"Tietenkin se on haikeaa, että ei olla enää outokumpulaisia, mutta muuten on ihan rauhallinen tunnelma", totesi Pyhäsalmi Mine Oy:n toimitusjohtaja Teuvo Jurvansuu.

Omistuksen siirtyminen Outokummulta kanadalaisille ei vaikuta Jurvansuun mukaan millään tavalla kaivoksen työpaikkoihin eikä työntekoon. Pyhäsalmen kaivoksella työskentelee tällä hetkellä 230 ihmistä. Yli 90 prosenttia työntekijöistä on Pyhäjärven kaupunkilaisia.

Neuvottelut Inmetin kanssa ovat olleet Jurvansuun mukaan henkilöstön edustajilla tiedossa jo jonkin aikaa, ja henkilökunta ottikin tiedon vastaan rauhallisin mielin.

"Kaikki ymmärtävät sen, ettei täällä isoja muutoksia tule. Uusi omistaja haluaa kaivoksen pyörivän niin kuin tähänkin saakka."

Jurvansuun mukaan englannin kieltä tullaan tarvitsemaan vastaisuudessa enemmän, vaikkakin Outokummun virallinen raportointikieli on jo ollut englanti. Myös kaikki Pyhäsalmelta Outokummun pääkonttoriin Espooseen lähteneet raportit ovat olleet englanninkielisiä.

"Omistajan kielen muutos ei näy kuitenkaan ollenkaan tavallisille työntekijöille päivittäisessä työssä", Jurvansuu totesi.

Sopimuksen mukaan vastuu Pyhäsalmen kaivoksesta siirtyy Inmetille vuoden alussa. Pyhäsalmen kaivos on Suomen suurin maanalainen kaivos. Se aloitti toimintansa vuonna 1962. Kaivoksen tärkeimmät tuotteet ovat sinkki-, rikki- ja kuparirikasteet.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

102
JHL:n lakko sulkee Oulun jäähallit ja uimahallit – Liiga-joukkueelle ja vanhimmille junioreille järjestetty aamuvuorot Raksilan kakkoshallista
70
Oulun Teatterin johtaja Kari-Pekka Toivonen irtisanoutui – Karhula: "Mitään akuuttia syytä eroamiseen ei tiedossani ole"
68
Hallituksen työllisyyspolitiikka sai eduskunnan luottamuksen äänin 101-73 - Sipilä: Irtisanomislain valmistelua jatketaan
47
Uudet polttoainemerkinnät voivat hämmentää tankkaajia – B on diesel
45
Kelan pääsy asiakkaiden tilitietoihin voi helpottua – "Sähköisiä tiedonsaantioikeuksia on helppo käyttää väärin"
34
Ympäristöministeri Tiilikainen teki ilmastolakiesityksiä – kivihiili kiellettäisiin 2029, biopolttoaineet korvaisivat
32
Kalen! kalluppi: Yritäkkö nää estää ilimastonmuutoksen?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eläkerahastoissa on rahaa vaikka latoja kattaa. Miljardikasat sen kun kasvavat. Sieltä on varaa jakaa pienituloisille el... Lue lisää...
Rahaa riittää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image