Pohjois-Suomi

Pyhäsalmen kaivokseen perustetaan sirkkafarmi lähes puolentoista kilometrin syvyyteen – prototyyppi simuloi maanalaista ih­mi­syh­dys­kun­taa Marsissa

Kaivoksessa on kasvatettu erilaisia kasveja 660 metrin syvyydessä.
Pohjois-Suomi 3.7.2019 15:57 | Päivitetty 3.7.2019 17:24
Heidi Peltonen

Pyhäsalmen kaivokseen Pyhäjärvelle rakennetaan hyönteisfarmi lähes puolentoista kilometrin syvyyteen. Farmi rakennetaan tämän kesän aikana. 

Käytöstä poistuneessa kaivoksessa on aiemmin testattu muun muassa kasvien kasvatusta

Callio Edible Insects From Mine -nimisen projektin tavoitteena on yhdistää Euroopan syvin tunnettu paikka sekä kiertotalouden periaatteita hyödyntävä hyönteisruokatuotanto maanalaisessa tilassa. Kalliolämpö korvaa projektissa hyönteiskasvatuksessa tarvittavan suuren lämmöntarpeen. Farmi tulee käytöstä poistuneeseen kaivokseen 1430 metrin syvyyteen. 

Kaivokseen rakennettava suljettu hyönteistuotantojärjestelmän prototyyppi simuloi myös paineistettuihin Marsin laavatunneleihin perustettua maanalaista ihmisyhdyskuntaa. Näin projektissa tutkitaan myös mahdollisuuksia verkostoitua kansainväliseen Mars-tutkimukseen. 

Projektissa on tarkoitus kehittää maanalaisen hyönteisfarmin konsepti, joka voidaan monistaa muihin maanalaisiin tiloihin.

Juttua päivitetty 3.7.2019 kello 17.23: Tarkoituksena on kehittää maanalaisen hyönteisfarmin konsepti.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Niinkö, että tulevaisuudessa asutaan maan alla ja syödään itikoita. Ei hyvältä näytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU tuet, Valtion tuet, kera... Mitäs muita tukia voi saada? Veikkaan että tuo ei ole kovin tuottoisaa ilman tukia. Tuollaisen kaivoksen ylläpito maksanee satoja tuhansia ellei miljoonia vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On epäreilua pitää lentäviä olentoja syvällä maan alla.
Kai niiden annetaan ulkoilla esimerkiksi kerran päivässä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt äkkiä kaivamaan monttua siihen rautatieaseman viereen. Siihen kun tällää sirkkakasvattamua, niin vain maalima on rajana, jos sekään, kun Marssiinkin on mahdollista päästä. Kyllä sen joku maksaa, sitte joskus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Simulaatio tulevaisuuden ruokatuotannosta! Tutkimusta tulevaisuuden hyväksi voi tehdä hyvin kallion syvyyksissä ja valmistautua siirtolaisyhdyskuntien perustamiseen muille aurinkokunnan planeetoille. Kiinalaiset ovat istuttaneet kasvin kuuhun, sen voi odottaa ... . Kansainvälistä tulevaisuuden Mars-yhteistyötä tekemään. Mielenkiintoista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sirkat on huu-haata.
Niin kauan kuin maapallolla on elämää ja saadaan lihaa ,perunaa,kasviksia, marjoja ym. syödäksemme.
Hyöteisiä ja sirkkoja syövät ne joilla ei ole kunnon ruokaa.
Kukaan ei syö niitä, eikä rottia ,koiria jos on kunnon ruokaa.
Olisko löytynyt jokin parenpikin tuote tai kallioon säilytyspaikka,joka olisi tuonut Kunnalle myös tuloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepulainen maakuntaliitto on törsännyt miljoonia euroja Pyhäsalmen kaivoksen jatkohoidon miettimiseen. Projektia projektien päälle. Lopputuloksena on sitten sirkkafarmi. Olisikohan kuntien periaatteessa omistama maakuntaliitto pantava jo tilille hölmöilystään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhtaita rahanpesuautomaatteja ja vippikassojahan nämä ovat kepuleille. Aivan kuten "kehittyvien maakuntien yhdistys" ja nuorisosäätiö. Ja kaikkien aikojen suurin puhallus on tulossa maakuntakorruptiohallinnon pystyyn laittamisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mikähän sirkkalaji on kyseessä? Toivottavasti kuitenkin kotoperäinen laji. Vai onko kyseessä tuontilaji, joka sitten karkaa luontoon jotakin kautta ja saadaan taas jonkinlaatuinen luonnonhävitys aikaiseksi levittämällä luontoon sinne kuulumatonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kommentti! Vieraslajit uhkaavat kotoperäistä luontoa. Heinäsirkat ovat tuhohyönteisiä, lisääntyvät nopeasti ja aiheuttavat suurta tuhoa viljelmille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiskunta on kuin heinäsirkkaparvi, joka tuhoaa maapallon. Eli simulaatio vastaa todellisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa lähinnä huuhaalta. Se mikä ei olisi ollut huuhaata, niin perustaa tuonne Skandinaavian suurin kannabiksen kasvattamo. Kannabiksen kieltolaki on jo kaadettu Kanadassa sekä 11 Yhdysvaltojen osavaltiossa Illinoisin ollessa uusin kieltolain kumoaja. Tässä kannattaisi nyt kerrankin ajatella rahalla, sillä kannabiksen kieltolaki tullaan kaatamaan myös EU:ssa ja sitä kautta Suomessa. Ne jotka ovat siellä mukana ensimmäisten joukossa, saavat parhaat paikat markkinoilta ja tuoteilleen nimeä.

Nyt kun aloittaisi suomalaisen kannabislajikkeen - Finnish Flash - jalostamisen, niin muutaman vuoden kuluttua kun kieltolaki on kumottu, olisi meillä massiivinen teollisuudenala valmiina ponnistamaan maailman markkinoille ja tuhannet ja taas tuhannet suomalaiset saisivat töitä. Mutta kun eihän sitä nyt voi koskaan ajatella laatikon ulkopuolelta tai tehdä mitään hyödyllistä. Antaa muiden mennä edellä ja me keräillään sitten muruja mitä muilta jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin tulee käymään, mutta Suomi tulee taatusti jälkijoukoissa, nyt ois rahaa tarjolla, mut ei Rinteelle kelpaa, otetaan vain lisää velkaa ja nostetaan veroja, siinä Rinteen konsepti asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei, taas se tapahtui. LU-KI virheen vuoksi ihmettelin miten sikafarmin perustaminen kaivokseen voisi olla kannattava pisnes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi, kokeilkaa kasvattaa vaikka hillaa niin ois jotain järkiä tuossa touhussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image