Pohjois-Suomi

Puo­lus­tus­voi­mien lippujuhlan paraati järjestettiin Rovaniemellä, katso video ja kuvia ohimarssista

Paraatijoukot kulkivat Rovaniemen keskustasta Jätkänkynttilän sillalle. KUVA: Anssi Jokiranta
Pohjois-Suomi 4.6.2019 15:29
Kaleva

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati järjestettiin tiistaina Rovaniemellä.

Ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Pasi Jokinen vastaanotti paraatin yhdessä Rovaniemen kaupunginjohtajan Esko Lotvosen kanssa. Paraatin kunniavastaanottajana toimii rovaniemeläinen sotaveteraani Jorma Savukoski.

Paraatijoukkoja komensi ilmavoimien esikuntapäällikkö, prikaatikenraali Jari Mikkonen.

Puolustusvoimat tiedotti Twitterissä iltapäivällä, että kello 14 tarkoitettu Hornet-esityslento jouduttiin perumaan sääolosuhteiden takia.

Puolustusvoimien kalustoesittelyä pääsee katsomaan koko juhlapäivän ajan Rovaniemen Vanhalla torilla. Esittelyssä on näytillä muun muassa Kainuun prikaatin kalustoa, ilmatorjuntaohjuksia sekä raskas panssarihaupitsi K9 Thunder. Sen lisäksi ilmavoimien teltalla pääsee testaamaan hornet-lentosimulaattoripeliä VR-lasien läpi.

Vuotuinen lippujuhlan paraati on järjestetty Rovaniemellä viimeksi vuonna 2011.

Paraatikatselmukseen ja ohimarssiin osallistuivat järjestyksessä seuraavat joukot: veteraanien lippulinna, ilmasotakoulu, jääkäriprikaati, rannikkoprikaati, Lapin lennosto, maanpuolustuskorkeakoulu, Karjalan lennosto, Kainuu prikaati, Utin jääkärirykmentti, Lapin rajavartiosto, Maakuntakomppania, Rauhanturvaajaliitto, Sotilaskotiliitto, Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Naisten valmiusliitto, Maanpuolustusnaisten liitto, maanpuolustusjärjestöjen lippulinna sekä viimeisenä ilmavoimien soittokunnasta ja Lapin sotilassoittokunnasta yhdistetty paraatisoittokunta.

Katso kuvia paraatista.

Lue myös lista ylennyksistä Pohjois-Suomessa.

Lue myös kunniamerkkien saajat Pohjois-Suomessa.

 

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos olet yhtään uutisia seurannut niin tapaus Lemmenjokea on käsitelty sekä oikeudessa että henkilövaihdoksin Ilmavoimien sisällä. Taisi ylipäällikkökin antaa tapauksesta sellaisen viestin, joka varmaan meni perille. Mutta olihan se surkea juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuo marssi on hyvä perinne, Suomen on pysyttävä hereillä nykymaailmassa. Ei tehdä kuten naiivi Ruotsi teki vuosikymmeniä ja armeija on niin pieni ja pääosin palkka-armeija jonka apuun meidän ei tule koskaan luottaa. Ei auttanut talvisodassa eikä jatkosodassakaan.
Meidän vahva puolustus on hyvä ennaltaehkäisy.

Jokaisessa maassa on armeija. Jos ei oma niin jonkun toisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä paikka, Rovaniemi onkin edelleenkin merkittävä varuskuntakaupunki - toisin kuin arvoiltaan ja tavoiltaan rappioituva Oulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän tällä sotilaspullistelulla tänä päivänä oikein saavutetaan. Jotenkin tuntuu kylmänsodan aikaiselta pelottelulta. Eikös näitä sotilasparaateja järjestä lähinnä maat joiden poliittisella järjestelmällä on suuria ongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

131
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
101
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
41
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
39
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
38
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
38
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
28
Pohjola Sairaala keskittyy ortopediaan – Oulussa loppuvat syksyllä lastentautien, korvatautien ja yleislääketieteen palvelut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image