Pohjois-Suomi

Puolangan Pessimismi-illassa on kiroiluvaara

Kulttuuriyhdistys Kultsu ry:n pessimisti Arto Korkatti esittelee surkeita rintamerkkejä, joita jaetaan Puolangan pessimismin hengessä.
Pohjois-Suomi 3.7.2009 8:56
Susanna Kemppainen
On se joskus vaikea saada optimisti lannistettua, harmittelee Arto Korkatti. Pääpessimistiksi ja joutonoomiksi itseään kutsuva mies aikoo silti tänään visusti yrittää, kun kainuulaispitäjässä Puolangalla järjestetään Pessimismi-ilta.

Se on tarkoitettu etupäässä heille, jotka eivät turhan toivorikkain katsein elämään suhtaudu. Tapahtumaan ovat optimistitkin ihan tervetulleita, mutta he saavat varautua moisen luonteenpiirteen karisemiseen heti kättelyssä. Kesäinen tapahtuma kun starttaa valituskuoro Puolangan purnaajien tylyllä ohjelmanumerolla, jota on harjoitus harjoituksilta hiottu huolella riittävän huonoksi.

Pessimismi-ilta järjestetään nyt kolmatta kertaa, osana Puolangan kesätapahtumaa Rokulia. Ensimmäinen oli Korkatin mukaan huonoon ajankohtaan päiväsaikaan ja toinen, illalla pidetty tapahtuma oli järjestäjien pettymykseksi vieläkin huonompi. Kukaan ei edes lähtenyt kesken pois. Liekö väki ollut itaraa, sillä tilaisuudesta oli poispääsymaksu.

Täksi kerraksi ohjelmaa on pyritty rustaamaan entistä surkeammaksi. Puolangan leirintäalueella esiintyy valituskuoron lisäksi tyttöbändi Traumaryhmä sekä rienapojat Humbug Makers Inc. Käsiohjelmia on painettu 300 ihmistä ajatellen.

"Pettymyksiä on odotettavissa joka tapauksessa. Lupauksia ei tulla pitämään, kovin korkeatasoista tapahtumaa ei kannata odottaa", Korkatti linjaa ja huomauttaa, että ilmassa on jopa kiroiluvaara.

Kulttuuriyhdistys Kultsu ry:n järjestämässä Pessimismi-illassa palkitaan Tätä runoa et haluaisi kuulla -runonkirjoituskilpailun huonoimmat. Esiraati on valinnut kilpailuun saapuneista teoksista kuusi runoa, jotka luetaan illan aikana. Yleisö äänestää niistä huonoimman voittajaksi.

Arto Korkatti korostaa, ettei pessimismiä ajatella tapahtumassa liian tiukkapipoisesti, vaan humoristisen satiirin kautta. Ollaanhan kuitenkin synkkyyden ytimessä, kainuulaisten vaikeuksien keskellä. Elämä on niin ankeaa ja hankalaa, ettei sieltä kerta kaikkiaan löydy syytä olla optimisti.

"Pessimisti ei pety, vaan surkeudessa piilee voimavara."

Jos pessimismi ei irtoa luonnostaan, avittaa Korkala oikeansuuntaisiin ajatuksiin. Yrityksen voi aloittaa esimerkiksi tarkastelemalla kuluvaa kesää.

"On ollut joko liian kuuma tai liian kylmä. Sääskiä on ollut kuumalla liian paljon, ja toisaalta kylmällä liian vähän, minkä vuoksi marjasato ei onnistu."

Pessimismi-ilta Puolangan leirintäalueella tänään kello 20.30.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kaveri kerto, että oli ollut joskus takavuosina tanssimasa Kuusamolaisesa tanssiravintolasa ja naispuolinen partneri oli kysynyt: " mistä päin olet kotosin ? " Vastaus oli ollu, että Puolangalta. Oli kuulemma jätetty keskelle tanssilattiaa... Osoittaa varmaan jottain jonkun kunnan arvostuksesta muitten ihimisten silimisä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljosta jäi vaille he jotka eivät paikalle päässeet.. :D Jos ei tuollainen "kansaa yhdistä" niin ei sitten mikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulukee lähikuntiinki pittää nuita kokkouksia. Mä ainaki tulisin kuunteleen. Ai niin . Oon kuuro. Onko niille ulospääsymaksua? Teistä tulee hitti ku alatta kulukee levittää pessimismiänne muille. Mun huumorintajuun uppoo tuo teijän touhu. Pääsin just hoijosta. Pakkopaidan solet vielä punertaa ihossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tule kyllä ikinä onnistumaan tälläinen tapahtuma, enkä viitsi tapahtumaan edes lähteä kun kulkupeli kuitenkin hajoaa alta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elekää, työ sanoko, että pessimismi on Kainuun rutto. Ei oo, esi-isäni ovat Manamansalosta lähtösin, ja ovat raivanneet korpia ja kontuja. "Meidänpä vapautta vaarat on nää, meidänpä laulua lahtienpäät, meillepä myös kevät keijunsa toi, rastas ja metso täälläkin soi." Mitä pessimismiä tuo on? Vakkaeta ja kovia karjuja ovat, ei tyhyjän ruikuttajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

P....ajuttu koko pessimistipalaveri! Oisin itsekin ollut menossa, vaan kun on (t)yövuoro. Huonompi homma, kun tarjosivat töitä näin kesäaikaan, ei kerennyt edes työllisyyskoulutuksen jälkeen kesälomaa pitämään. Terveisiä muuten Artolle, koita pitää pessimistit piilossa, pääsevät pian itsellensä nauramaan ja sinähän tiedät sen vanhan sanonnan, että itku pitkästä ilosta ja pieru paljosta nauramisesta. Surkiaa kessää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä kans lopetin jutun lukemisen kesken ja hyppäsin utajärveltä linkkuriin. Ei täällä keuruulla mitään Puolankaa kuulema ole. Se ois ollu ihan alle 100 kilsan päässä lähtöpaikasta se puolanka. Se olikin kainuulaispitäjässä koko paikka. Ois pitäny opetella lukemaan kunnolla. pieleen meni ennenku ees pääsin perille. Koitan saada liftin sinne kesätapahtumaan Rokualle. Seuraavalla kerralla saavat hieman selvemmin nuo ajo-ohjeet kirjottaa. Loppuu muuten tommosten tapahtumien sponssaus. Olen ollut joka vuosi mukana tapahtumassa. Nyt ois ollu 5 kerta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En jaksanut lukea juttua loppuun. Eipä siinä mitään kiinnostavaa varmaan olis ollutkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo pessimismihän se on se Kainuun rutto. Kun me kainuulaiset koko ajan kaivetaan elämän nurjaa puolta esiin niin eihän sitä viitsi edes mitään yrittää kun eihän se kuitenkaan onnistu. Viekää p..le tuhkatkin pesästä. Mutta vakavasti ottaen tämä pessimismi on todellisuudessa ihan oikea ongelma Kainuussa. Siitä pitäisi päästä eroon jollain ilveellä. Se ei tapahdu yhdessä sukupolvessa mutta jotain optimismin pitäisi saada väkeen upotettua ettei aina olla kulmat kurtussa. Siitä kärsii yritteliäisyys ja parisuhteet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä usko että tuommoinen tapahtuma toimii ja en evarmasti mene sinne sillä tuskin autonikaan kestäisi sinne asti ja....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:32
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
9:52
OP:n syksyn toiset yt-neuvottelut päättyivät – irtisanottuja tällä kertaa ainakin 270, ei vaikutuksia Pohjois-Suomeen
9:51
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
8:50
Hepokankaantien risteykseen jumittunut raskas ajoneuvo sulki Hyrynsalmentien Puolangalla yli tunniksi
8:28
Vaaralliset pensaspalot piinaavat Australiaa, Sydney savun peitossa – Australian MM-ralli peruttiin
8:10
Silloin isäkin itki Lukijalta
8:04
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – poliisi pyytää kuljettajaa ilmoittautumaan poliisille
48
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
47
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
36
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
14
"Illan kiisselit kasvoilla vielä aamulla" – vanhustenhuollon tila on ollut tapetilla jo pitkään, silti esille nousee yhä todella vakavia epäkohtia
12
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
9
Lumisateessa lakkovahtina värjötellyt PAU:n pääluottamusmies: Tunnen kaikki, jotka ovat tulossa tänne töihin
5
Postin "aitagate" herättää ihmetystä - PAU:n puheenjohtaja kertoo, ettei uudesta kulkuväylästä päässyt sisään, ellei nimi ollut listalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image