Pohjois-Suomi

Pudasjärven lentokentän vuok­raa­mi­ses­ta tehty päätös peruttiin – Suviseurat järjestetään alueella joka tapauksessa

Suviseurat järjestettiin lentokentän alueella viimeksi vuonna 2013. KUVA: Torvinen Maiju
Pohjois-Suomi 16.10.2019 14:28
Juha Ha­gel­berg

Su­vi­seu­rat jär­jes­te­tään ta­val­la tai toi­sel­la Pu­das­jär­vel­lä vuon­na 2022, vaik­ka len­to­ken­tän vuok­raa­mi­ses­ta teh­ty kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pää­tös täy­tyi pe­rua, us­koo kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Ti­mo­nen.

Oi­kai­su­vaa­ti­muk­sen kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pää­tök­ses­tä teki syys­kuun puo­li­vä­lis­sä len­to­ken­tän vuok­ra­lai­se­na toi­mi­va Jyrk­kä­kos­ki Oy, jon­ka kans­sa myös Pu­das­jär­ven kau­pun­gin omis­ta­mal­la vuok­ra­ta­lo­yh­ti­öl­lä on rii­taa Hir­si­kun­naan toi­mis­to­ho­tel­li­ra­ken­nuk­sen vuok­ra­oi­keu­des­ta. Mo­lem­mat vuok­ra­so­pi­mus­ten ir­ti­sa­no­mi­set ovat par­hail­laan oi­keus­kä­sit­te­lys­sä kä­rä­jä­oi­keu­des­sa. Kos­ka pää­tök­siä ei ole an­net­tu, vuok­ra­so­pi­muk­set jat­ku­vat en­ti­sel­lään.

Ti­mo­sen mu­kaan nyt pi­tää rau­hoit­taa ti­lan­ne ja odo­tel­la oi­keu­den pää­tök­siä, joi­ta on odo­tet­ta­vis­sa ai­kai­sin­taan en­si tal­ve­na.

– Vies­te­jä pui­te­so­pi­mus­kump­pa­ni Suo­men rau­ha­nyh­dis­tys­ten kes­ku­syh­dis­tyk­sen kans­sa on vaih­det­tu, ei­kä sil­lä­kään puo­lel­la ole ol­tu ko­vin huo­les­tu­nei­ta asi­as­ta.

Pro­ses­si jat­kuu seu­raa­vak­si si­ten, et­tä teh­dään pui­te­so­pi­muk­seen la­ki­mies­ten toi­mes­ta uu­si muo­toi­lu, ”li­sät­ty­nä sa­nal­la jos” ja tuo­daan asia uu­del­leen pää­tän­tään.

– Pe­rus­teet ny­kyi­sen vuok­ra­lai­sen ir­ti­sa­no­mi­sel­le ei­vät ole muut­tu­neet. Kau­pun­ki tar­vit­see len­to­kent­tää omaan toi­min­taan­sa ja suun­ni­tel­mis­sa on in­ves­toin­te­ja sen ke­hit­tä­mi­sek­si.

 
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Outoa on keskustelu liittyen suviseuroihin pohjoisessa, Porissa kun oli suviseurat niin paikalliset halus auttaa ja tukea tapahtumaa monin tavoin, paikallisradiossa kerrottiin pari viikkoa ennen tapahtumaa infoa ja pyydettiin huomioimaan juhlakansan tarpeet ja pyydettiin tarjoamaan lähiseudun mökkejä vuokra käyttöön, mahdollisuuksien mukaan, ymmärsivät heidän tuovan kaupungille hyvää. Tapahtuman jälkeen mediassa oltiin iloisesti yllättyneitä tapahtuman onnistumisesta, siisteydestä ja siitäkin kuin paljon hyvää kaupunki eri muodoissa sai, eikä pelkästään rahallista. Luulisi Pudasjärveläisten iloitseva kansainvälisestä tapahtumasta, ettei vaan käy nyt niin että 22 kesän suviseurat onkin viimeiset Pudasjärvellä, sittenpä on aikaa ja tilaa lentää ja lennättää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Porissa ei mökkejä vuokrattu suviseuralaisille ja Porin suviseurat taisi olla viimeisen kerran Porissa sen verran oli negatiivinen tapahtuma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On nähty että kunnat ja ulkopuoliset eivät hyödy noista pirskeistä yhtään sisäpiiri kylläkin . Nyt hakevat ovelta ovelle myyjiä kun alkaa luottamus loppumaan harmi että ahneus voittaa ja järki katoaa. Jonkun ison jäppisen nimissä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea päätös sotkevat ja saastuttavat vain, lisäksi kenttä on pois meidän ilmailuharrastajien käytöstö kesän parhaan viikon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukikohan kukaan edes juttua. Kentän vuokraaminen suviseuroille on juuri se kunnan tahtotila, ihan yksinkertaisesta syystä että on niin iso tapahtuma ja tuo kaikkein eniten rahaa Pudasjärvelle. Sittenpä olisi rahaa kehittää ja investoida joka koituisi myös lentäjien hyödyksi.
Jutussahan luki että kunta on jyrkkäkoski Oy:n kanssa sopimus riidoissa jonka vuoksi myös suviseura soppari joudutaan myös perumaan.
Oma veikkaus on että jyrkkäkosken sopparit on kunnalle kannattamattomia....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokrausoikeus on (ainakin toistaiseksi) Jyrkkäkoski Oy:llä. Kyllä suviseuroille olisi varmaan vuokrasopimus ollut tehtävissä Jyrkkäkoski Oy:n kanssakin. Ehkä silloin ei olisi olleet veronmaksajien rahat käytettävissä, kuten nyt tuntuu olevan. Kyllä julkisella puolella on ammattitaitovajeita varmasti ja politiikkojen narut ovat olleet niin tiukalla vuosikausia, etteivät pysty toimimaan enää mitenkään. Hallelujaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, se sattuu just se viikko olemaan kesän paras. Sehän voi vaikka räntää sataa siihen aikaan Pudiksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suora lainaus: "Lentokentän aluetta voidaan vuokrata myös eri tapahtumanjärjestäjille. Kysy lisää alueen vuokrauksesta ja tiloista Jyrkkäkosken leirintäalueelta."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella suuren suurennuslasin kanssa. Siinä sopimuksessa oli jotain salakähmäistä, kun tavallista Pudasjärven "puitesopimuksissa". Veronmaksajat tukemaan yksityisiä pisneksiä ja aateveljiä.
Hyvä, että joku edes panee hanttiin, vaikkakin sekin kyseenalaisin perustein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sotkevat vain ja tukkivat liikenteen eivätkä tuo pitäjään killinkiäkään. Hoilaavat niin että hulluksi meinaa tulla. Utsjoella on tundraa..menisivät sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tapahtuma on siisti.Mee kattoon rokkijuhlia ja vaikka jyrkkäkosken juhannusta.Eläimetkään ei saa semmoista jälkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai ei tuo killinkiäkään... Aika vaikee uskoo että jos 80000 ihmistä tulee johonkin kuntaan vajaaksi viikoksi etteivät he rahaa kunnan yrittäjille toisi. Esimerkiksi huotoasemat ja kaupat tekevät taatusti vuoden parhaan myynnin noina päivinä. Mutta hyvä provo tuo aloitus kyllä oli..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei ne mitään osta, kun syövät soppaa kolme päivää ja painuvat kotiinsa. Turha kuvitella, että nuo rahaa kuluttaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietoa? Me on ainakin joka kerta kun suvarit tuolla olleet , nii jouduttu tekemään minimissään semmoiset täydentävät 30-40€ pikku ostokset siinä kylällä, moni näyttää ostavan enempikin. Eli jos esim. 16000 autokuntaa tekee ostokset kuten mekin. Niin se on jo Pudasjärven kaupoille 560 000€ Lisämyyntiä. Lisäksi on vuokra tulot kenttäalueesta kaupungille yms...
Itse ei yleensä käydä kesken seurojen kylällä, mutta moni näyttää käyvän, eli pelkästään kauppojen myynti tuona viikonloppuna lienee enemmänkin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosiaan eivät nuo pirskeet hyödytä paikallisia yrittäjiä mitenkään. Päinvastoin heikentävät, kun paikalliset siirtyvät pois häirikkö alueelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea päätös, niin turha tapahtuma kuitenkin ja aiheuttaa vain harmia niin liikenteellisesti, kuin muutenkin. Kamalaa saastuttamista ja sotkemista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
54
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
48
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
31
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
20
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
18
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta
17
MTK:n Juha Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image