Pohjois-Suomi

Pudasjärvelle rakennetaan hirsinen Hyvän Olon Keskus 43 miljoonalla eurolla – kaupungin kaikkien aikojen suurin ra­ken­­nusp­­ro­­jek­ti

Hy­vän Olon Kes­kuk­sen rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi elokuussa.
Pohjois-Suomi 10.5.2019 15:18
Juha Hagelberg

Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­val­tuus­to päät­ti tors­tai­na hy­väk­syä YIT Suo­mi Oy:n tar­jouk­sen ra­ken­taa kau­pun­gin kes­kus­taan en­ti­sen Ku­re­na­lan kou­lun ton­til­le si­joit­tu­van Hy­vän Olon Kes­kuk­sen.

Ra­ken­ta­mi­nen on tar­koi­tus aloit­taa ensi elo­kuus­sa ja ta­voit­tee­na on saa­da ra­ken­nus käyt­töön elo-syys­kuus­sa 2021. Ra­ken­ta­mi­sen jäl­keen ura­koit­si­ja vas­taa elin­kaa­ri­mal­lil­la kiin­teis­tön yl­lä­pi­dos­ta 20 vuo­den ajan. Hank­keen kiin­teis­tö­le­a­sing-ra­hoit­ta­jak­si on va­lit­tu Kun­ta­ra­hoi­tus Oyj.

Noin 9300 ne­li­ön suu­rui­seen ra­ken­nuk­seen tu­le­vat si­joit­tu­maan kaik­ki ny­kyi­sen ter­vey­sa­se­man ja kau­pun­gin­ta­lon ti­lois­sa toi­mi­vat sote-pal­ve­lut. Li­säk­si ra­ken­nuk­ses­sa tu­le­vat toi­mi­maan kir­jas­to, nuo­ri­so- ja työl­li­syy­den hoi­don pal­ve­lut sekä kult­tuu­ri­toi­min­to­ja. Ra­ken­nuk­seen tu­lee myös au­di­to­rio-, ko­kous- ja lii­ke­ti­lo­ja.

Han­kin­nan ko­ko­nai­sar­vo pal­ve­lu­jak­soi­neen 20 vuo­den ajal­ta on noin 43 mil­joo­naa eu­roa, ky­sees­sä on Pu­das­jär­ven his­to­ri­an suu­rin yk­sit­täi­nen ra­ken­nus­han­ke. Ra­ken­nus­vai­heen in­ves­toin­ti­kus­tan­nuk­sen osuus täs­tä on rei­lut 25 mil­joo­naa eu­roa.

Hank­keen tar­kem­mis­ta yk­si­tyis­koh­dis­ta ja suun­nit­te­lu­rat­kai­suis­ta on lu­vat­tu tie­dot­taa vas­ta han­kin­ta­so­pi­muk­sen al­le­kir­joit­ta­mi­sen jäl­keen. Kau­pun­gin­val­tuus­to myön­si ko­kouk­ses­saan kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Ti­mo­sel­le val­tuu­det so­pi­muk­sen al­le­kir­joit­ta­mi­seen, kun­han kaa­voi­tus ja ra­ken­nus­lu­pa-asi­at tu­le­vat pää­tök­seen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Mitä tekemistä hotellilla on terveyskeskuksen kanssa? Tyrnävällä kun on terveyskeskus

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koiranperseessä ennää olllu kymmeniin vuosiin mittää oikiaa toimintaa. Surkiaa pikkupuuhastelua vähäsen. Sammaa mitä koko pudasjärvellä. Ei missää mitään kunnolla vaan vähän siellä täällä pikkusen yritettään aina jottai vähän aikaa. Sitte sehi loppuu ja sen jälkeen ei mittää. Hyvä esimerkki on Syöte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mittää järkeä. Pudiksella lähteny lapasesta tämä touhu näijen rakennusten kans. Kukaan ei tiedä tämän ns liimahirren kestävyyttä pitkällä aikavälillä näissä isoissa rakennuksissa. Kaiken lisäksi vielä rumia mitä tähän asti ovat tehneet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

YIT voi itku!
Sokkelia ei näytä olevan nimeksikään, pääsee sadevedet ja lumien sulamisvedet helposti rakenteisiin.
Ja kyllä liimapuupalkeilla ei ole mitää tekemistä oikeiden hirsien kanssa.
No ei voi mitään.
Olisi kuitenkin kannattanut miettiä rakennuttajan valintaa vähän pidempään....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä tommosessa markkinointikuvassa ei ole tarkoitus sokkelia esitellä. Jospa nämä jotka on kouluja vuosia käyny osaisivat sen verran kuitenkin ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaankin tulee yhtä ruma kuin koulukin ja sitten vielä aidataan kaikki hienot näkymät pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopeasti laskettuna yli neliö hyvää oloa kuntalaista kohti alle 5000 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä hetkellä jo 5400 euroa asukkaalta. Pudasjärven väkiluku nykyisin 7977 henkilöä ja laskee koko ajan, mutta sitä ei Pudasjärvellä suostuta uskomaan! Laativat strategian, että väkiluku kasvaa 10000 kymmenessä vuodessa. Väki on kuitenkin vähentynyt koko ajan sen päätöksen jälkeen, mutta sitä ei pidetä tosiasiana, eikä siihen ole reagoitu mitenkään. Taitaa tulla ongelmia, kunhan se hoksataan ja uskotaan. Nykyinenkin luisu pysyy vähän todellisuutta loivempana, kun otetaan kiintiöpakolaisia, jotka eivät kuitenkaan elinvoimaa kaupunkiin tuo.
Saapa nähdä kuka tuon lopulta maksaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On erittäin tyhmä nimi, saako sinne tulla, jos on huono olo. Pydasjärvitalo sopii nimeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nythä se tempasi...kelle se tullee ja kenen tarpeisiin. Nii no ohan siellä rollaattori kansaa vielä jonku vuuen.
10 v ja tyhjää hyvvää oloa se sielä palavellee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalliilt kuulostaa neliömäärään nähden, huh. Sisäilmaongelmia ei varmasti ole kun rakennetaan hirrestä ja vuotavia saumoja ja nurkkia on reilusti, Lämmitys tulee huonon energiatehokkuuden vuoksi kyllä kalliiksi, siis isot vuotuismaksut rakennuksesta+korkeat lämmityskulut, pankaahan budjetteihin rahaa tuleville vuosille. Verrokkina laskettuna tiiviiseen puurunkoiseen rakennukseen nähden. Onko niin ettei siellä Pudasjärvellä saa enään rakentaa muusta kuin hirrestä. Siitähän tulee sellainen Vienan Karjalan kylien näköinen kylä. No onhan sieltä kylläkin jo paljon yhteyksiä em suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viereen tehhään uus kaukolämpö laitos piippu on jo pystyssä kyllä noiden hirsien teosta pitkäksi aikaa purua tulee. Älä oo huolissaan lämmöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse tehtynä ja omistettuna tulisi huomattavasti halvemmaksi. Vaa eihän sitä osata enää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan lattiatkin maltetaan tehdä huolella, eikä märän laatan päälle. Pudasjärven rohkealle hirsirakentamisen kehittämiselle täytyy muutoin hattua nostaa kyllä. Vientiinkin kelpaavan kotimaisen tekniikan ja osaamisen ennakkoluulotonta kehittämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tajuais jättää nuo riskialttiit tötteröä katolta pois, mitä piti koululle saada tehdä niin hyvä tulee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa tötteröt olla IV kone huoneita, ei niitä varmaan katolta saa ottaa poies tai tullee entistä kalliimmaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

6:34
Helsinkiläinen Lassi Hurskainen eteni Ilmakitaransoiton MM-finaaliin – oululainen Aapo Rautio karsiutui
6:13
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
6:00
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
6:00
Lukiorahoituksen valtionosuusjärjestelmä kohtelee kuntia huonosti – opetusministeri: "Toivon, että pystymme ottamaan tällaisia tapauksia tarkasteluun"
6:00
Kortittomien kuskien määrä on kasvussa, liikenteessä ajaa päivittäin satoja kuskeja ilman korttia – Tällaiset sakot saa kortiton 3000 euroa tienaava Tilaajille
22.8.
60 vuotta täyttävä Tommi Läntinen kaipaa musiikintekoon kapinaa – "Jos minulta kysytään, mitä teen, kerron olevani rockmuusikko"
22.8.
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image