Pohjois-Suomi

Porot, rekka ja henkilöauto kolaroivat Kemijärvellä

Pohjois-Suomi 29.11.2017 6:20
Kaleva

Kemijärvellä sattui rekan, henkilöauton ja porojen kolari tiistaina noin kello 21 aikaan.

Henkilöauto ajoi Rovaniementietä Kemijärven suuntaan, kun kuljettaja teki väistöliikkeen tiellä olleiden porojen vuoksi vastaan tulevan liikenteen kaistalle osittain linja-autopysäkille.

Samanaikaisesti vastaan ajoi ajoneuvoyhdistelmä, jonka kuljettaja joutui tekemään väistöliikkeen välttäkseen yhteentörmäyksen väärällä ajokaistalla olleeseen henkilöautoon.

Rekan perävaunun toiseksi viimeisen akselin rengas törmäsi henkilöauton etukulmaan ja tämän jälkeen rekka törmäsi kolmeen poroon.

Henkilöauton kuljettaja ja matkustaja selvisivät törmäyksessä lievin vammoin. Henkilöauton turvatyynyt laukesivat ja ajoneuvo vaurioitui niin, ettei sillä voinut jatkaa matkaa. Rekan perävaunun rengas rikkoontui vanteineen.

Kolme poroa menehtyi törmäyksessä.

MAINOS

Kommentoi

Ja taas syytetään poroja, kun kaahataan kun mielipuolet. Jo autokoulussa opetetaan, että autoa pitää pystyä hallitsemaan kaikissa tilanteissa. Höllätkää kiireiset ihmiset kaasujalkaa kelin mukaan. Sakot pitäisi antaa jokaisesta päälleajosta, oli tiellä sitten poro, ihminen tai mikä tahansa muu elukka. Porot saattavat olla täällä Pohjois-Suomessa jopa liikenneturvallisuutta parantava asia, kun hulluimmat kaahaajat joutuvat hidastelemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha selittää, sillä kotieläimet ei kuulu maanteille laiduntamaan.
Porot aitauksiin ja maantiet ihmisten käyttöön, ei laitumiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Löytyisikö nykyisistä Pohjoissuomalaisista / Lappilaisista kansanedustajista henkilöä, joka laatisi lakiesityksen porojen tarhaamisesta. Kaikki muut tuotantoeläimet pitää olla rakennuksissa tai ulkoaitauksissa, ja niiden kuntoa ja hoitoa sekä ruokintaa seurataan hyvin tarkasti. Sitä edellyttävät tarkat EU-säädökset ja eläinsuojelulaki sekä eri eläinsuojeluyhdistysten aktivistit. Porojen perään ei katso kukaan eikä niitä koske mitkään eläinten suojaksi säädetyt lait. Porot aiheuttavat Suomessa satojen miljoonien eurojen vahingot vuodessa; eniten maantieliikenne ja raideliikenne minkä ohella porot sotkevat lähestulkoon kaikkialla Lapissa ja Koillismaalla viljapellot ja heinäpellot, yksityisten ihmisten puutarhat ja kesämökkipihat jopa taajamien puistot ja istutukset ovat porojen ilmaista ruokaa, minkä ohella porot sotkevat nurmikot ja heinäpellot ulosteilla. Kaiken lisäksi porotalouden kansantaloudellinen hyöty on promillen luokkaa, kun esim. hirven ja peuran metsästyksestä kertyy huomattavasti enemmän lihaa yksityiseen ja julkiseen kulutukseen, ja vielä paljon parempaa lihaa kuin poron kuivan sitkeä liha.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvitellaampa asiaa silleen, jos poroelinkeino lopetettais ja omistajat jättävät karjansa. Nehän kuuluvat Suomen luontoon, kuin hirvet,sudet karhut ja muut. Sitten tulis luontoporukka määrittelemään kiintiön poroille, jota ei valvo sitten kukaan. Kummenisikohan tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan samalla tavalla metästetään, kuin hirviä ja pidetään kanta rajoitettuna. Ei todellakaan mitään ongelmaa.
Poro ei todellakaan kuulu Suomen luontoon, vaan on tuhoeläin kuningas rapujen tavoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä kun en poroja väistele, jos tiellä ovat. Sen verran on rohee karjapuskuri keulalla, että ei tule autoon jälkiä vaikka poroista läpi päästääkin.
Ei todellakaan pidä alkaa poroja väistelemään, sillä tuo väistö voi olla todella kohtalokas ja ihan turhien elukoiden vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasku porojen omistajille.Tässä on taas esimerkki siitä kuin hengenvaarallinen se poro on ajotiellä ja silti niiden annetaan liikkua liikenteen seassa-ei hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei mennyt ainakaan keula henkilöautosta mutta pahemminkin olis voinu käyä.se meni vain rekasta keula.äläkää ikinä porojen takia väistelkö

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja poron omistajalla ei mitään vastuuta. Kyllä pittää saada laki että poron omistaja korvaa kaiken, jos ei oo vakuutusta, näin se menee muidenkin eläinten kohdalla. Ei ois sen jälkeen porot maanteillä.
Ei autoilijoiden kuulu maksaa porovahinko vakuutuksia vaan poromiesten. On se vaan niin väärin, poromiehet hykertelee kun saa korvaukset eikä tarvitse teherä mitään. Ka aina sattuu se paras ajokas, ja korvaus on liha arvoa suurempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
Oulun pääposti lähtee Hallituskadulta – uudesta paikasta ei ole vielä tietoa
62
Naureskelua päin naamaa, pojittelua istuntosalissa, "suosikkijärjestelmä" ja töiden hankaloittamista – liki 20 kansanedustajaa kertoo kiusaamisesta eduskunnassa
35
Huipputuloisten päästöt omassa luokassaan - mitä köyhempi, sitä ilmastoystävällisempi
32
Edesmennyt fyysikko Stephen Hawking: Superihmisten rotu syrjäyttää tavalliset ihmiset
29
Antti Rinne: "Surkuhupaisammin ei pääministeri Sipilä voi sanoa" – demarien puheenjohtaja vakuuttaa olevansa valmis pääministeriksi
20
Suomalaiset eivät ole turhan optimisteja – Kyselyssä vain neljän asian 30:stä uskotaan kehittyvän paremmaksi
20
Hallituksen tiedonanto julki: Irtisanomislain valmistelu jatkuu, jos eduskunta antaa luottamuksen keskiviikkona

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

181 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Sipilä on täysi tunari, jonka tuhoja joutuu kokonainen sukupolvi suomalaisia korjailemaan. Onneksi ei saa enempää aikaan... Lue lisää...
Touho-serkun sukua, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image