Pohjois-Suomi

Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa

Auto suistui tieltä Kuusamon Vasaraperällä yritettyään väistää poroa.
Pohjois-Suomi 22.7.2019 18:50
Kaleva

Yk­si hen­ki­lö louk­kaan­tui po­ro­ko­la­ris­sa Po­si­on­tiel­lä Kuu­sa­mon Va­sa­ra­pe­räl­lä maa­nan­tai­na il­lan­suus­sa.

Kul­jet­ta­ja väis­ti po­roa ja me­net­ti ajo­neu­von­sa hal­lin­nan. Au­to pää­tyi me­no­suun­nas­sa va­sem­mal­la puo­lel­le tie­tä ojaan kyl­jel­leen. Poro sai au­tos­ta osu­man ja me­net­ti hen­ken­sä.

Ta­pah­tu­ma­pai­kal­la on sa­ta­sen no­peus­ra­joi­tus.

Koil­lis­maal­la tie­a­lu­eil­la on vii­me päi­vi­nä ol­lut run­saas­ti po­ro­ja. Ne et­si­vät avoi­mil­ta ja läm­pi­mil­tä pai­koil­ta hel­po­tus­ta hyön­teis­ten ai­heut­ta­maan vai­vaan.

MAINOS

Kommentoi

Tilannenopeus liian vauhdikas. Ja poro on syytön villieläin, ei kenenkään omaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isä sano aina että poroja älä väistä. Son niin pieni elukka että sen takia kannata oijhan aijjaa. Autoja saa uusia muttei ihmishenkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poronhoitoon pitäisi puuttua kovalla kädellä. Nykyään Kuusamossa poroista ei välitä kukaan. Ne ovat liikenteen haittoina, toisten pihoilla ja pelloilla haittoina, mutta poromiehet eivät välitä. Sitten kyllä välittävät, kun raato löytyy ja saavat korvauksen. Ei ole vääristuneempää ammatin harjoittamista missään. Poromiehen talon kohdallakin saattaa porot olla viikkoja ja kuukausia liikenteen seassa haitolla, mutta kukaan ei välitä mitään. On kertakaikkiaan hullua menoa. Poromiehet ovat lisäksi monet päivisin muissa töissä tsi sitten eläkeläisiä, jotka ei enää pystykään paimemtamaan porojaan. Ihmetellä täytyy, miten tällainen voi olla nykyään vielä mahdollista. Toivottavasti tulee pikainen muutos ja porot laitetaan omustajiensa maille ympäri vuoden. Sivulliset kärsivät tästä jo aivan liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi kannattanut ensi n hidastaa vauhtia ja sitten pysähtyä ja ohjata poro metsään. Ei olisi tullut oja vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole enää nykyaikana järkevää antaa porokarjan laiduntaa tiellä ja taajamissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viekää porot muualle liikenteen seasta. Pitäis lasku viiä poron omistajille jarruista ja renkaista kun joutuu äkkijarrutuksia tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auto menee lunastukseen ja omistaja maksaa omista vakuutuksista vahingon,poron omistajalle korvataan vahinko veromarkoista,meneekö oikein?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mene oikein. Poromies saa korvauksen liikennevakuutuskeskukselta.
Eli kaikki liikennevakuutuksen ottajat pääset nuo vahingot maksamaan. Kumma, ettei vakuutusyhtiöt ala nikotella näitten korvaamisesta.
Joku roti ja ryhtiliike tähän "ammattikuntaan" pitäisi saada.
Lainsäätäjät siihen eivät ole valmiita. Kärsijöinä olemme me, porottomat pohjoisen asukkaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Vakuutusyhtiö saa korvauksen valtiolta joten veronmaksajat tämänkin maksaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.1.
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
27.1.
Ettan vire kestää lentopalloliigassa, nyt kotisalissa talttui Hurmos: "Onneksi pelaajat pystyvät repimään ratkaisevan eron, kun valmentaja ei saa mitään aikaan"
27.1.
Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä? Tilaajille
27.1.
Turun synagogaa töhrittiin maalilla holokaustin muistopäivänä – presidentti Sauli Niinistö pitää töhrimistä huolestuttavana
27.1.
Päävalmentaja Jukka Jalonen Ruotsin EHT-turnauksen lähtökohdista: "Sopivan haastavaa itsellekkin"
27.1.
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti
27.1.
Yhdysvaltain sotilaskone putosi Afganistanissa – Taliban väittää ampuneensa koneen alas, USA kiistää Talibanin osallisuuden

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image