Pohjois-Suomi

Poliisikoira löysi eksyneen miehen kylmettyneenä puun juurelta Pyhännällä – koiran haukunta ja metsästäjä auttoivat jäljille

Poliisikoira löysi kylmettyneen miehen puun juurelta. Kuvituskuva. KUVA: Janne Kˆrkkˆ
Pohjois-Suomi 13.9.2018 14:42
Heidi Peltonen

Pyhännän Maaralanperällä etsittiin keskiviikkona metsään eksynyttä 78-vuotiasta eteläsuomalaista miestä. 

Poliisi kertoo, että tieto koiran kanssa eksyneestä miehestä tuli ennen puoltapäivää. Mieheen oli saatu yhteys puhelimitse viimeksi tiistai-iltana. 

Miehen etsinnät aloitettiin auton löytöpaikan ja puhelimitse saatujen tietojen perusteella Ruuhikankaantien Maaralanperän puoleisesta päästä. Etsintää tehtiin aluksi poliisikoirien ja ilma-aluksen avulla ja myöhemmin apuun hälytettiin vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijöitä sekä helikopteri. 

Poliisi sai tiedon, että mies olisi kohdannut tiistaina iltapäivällä tuntemattoman metsästäjän, joka oli neuvonut tälle tietä. Poliisi pyysi sosiaalisessa mediassa metsästäjää ilmoittautumaan poliisille. 

Myöhemmin metsästäjä huomasi poliisit alueella. Hän näytti paikan, missä oli tavannut miehen edellisenä päivänä. 

Poliisi kohdisti etsinnät uudesta paikasta ja suuntaa muutettiin vielä metsästä kuuluvan koiran haukun avulla. 

Koiran haukku loppui, mutta lopulta poliisikoira löysi uupuneen ja kylmettyneen miehen  makaamasta puun juurella. Mies oli parin kilometrin päässä autostaan. Hänet toimitettiin ambulanssilla Oulun yliopistolliseen sairaalaan hoidettavaksi.

– Miehen koira oli ilmeisesti haistanut etsijät sekä ymmärtänyt isännän pelastumisen, jonka jälkeen juossut paikalta lähellä sijaitsevalle mökille emännän luokse, tiedotteessa kerrotaan. 

Poliisin mukaan vesisateinen ilma hankaloitti etsintätehtävää. Poliisi kiittää vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsijöitä, viimeisen havainnon tehnyttä metsästäjää kavereineen sekä paikalla olleita kyläläisiä etsinnän tukemisesta.

MAINOS

Kommentoi

Poliisille vinkiksi vastaisen varalle, kun täällä periferiassa noinkin selvällä alkutiedolla joku eksyy, niin paikalliset metsästäjät, esim. tuonkin alueen hirvilupien omistajat, ensimmäisenä apuun, niin valtava on se kustannussäästö. Nytkin monta poliisipartiota ja helikopteria myöten, touhuili alueella tuntikausia. Tietenkin avunantoon osallistuville pitäisi jotain kustannuksia korvata, mutta talkoo-apuun henkeä kyllä vielä löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinkin nykyään kuvauskoptereiden aikaan kannattaa eksyneen hakeutua aukealle näkyvälle paikalle, ei piiloon puun juurelle. Huomioliivi ja hälytin/pilli edes taskuun varalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi että tuo on ongelmallista kun vanhukset lähtee yksin metsään,onneksi oli koira matkassa ja löytyi hengissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

”Älykkäissä” kännyköissä on akku tunnissa tyhjä, jos niiden varaan erähommia ja suunnistamista laskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä höpäjät? Paikannus päällä koko ajan ja kestää akku yli vuorokauden. Lisäksi mukanani on vara-akku, josta puhelimen voi ladata 8 kertaa.

Kännykkä on verraton lisä, mutta kartta ja kompassi ovat perusta, miksei myös GPS-laitteen kanssa. Kestävät puhelinta enemmän, nääs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhelimissa on gps, jos sitä osaa käyttää ja on sen verran virtaa laitteessa jotta saa kontaktia. Tässä tapauksessa iäkäs hlö lienee jo sumun mailla eikä ajatus enää kulkenut. Pari km on iso matka väsyneenä kulkea vaikka kuulostaa lyhyeltä matkalta. Onneksi oli pelastustoimet kohdillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole tarvinnut metsässä koskaan kännykkää, joten se siitä sen verrattomuudesta. Tosin olen erämaassa kasvanut ja paljon liikkunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

115
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
89
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
60
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
52
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
32
Oululaisyhtiö Suomen Hoivatilat jatkoi rajua kasvua – operatiivinen tulos kasvoi 41 prosenttia
31
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
31
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi illalla maan pohjoisosassa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi tulen äänestämään Keskustaa?

Likapyykin pesu alka heti vaalien jälkeen, kun tulos tai ulos on ULOS. Tämänaamuisiessa HS:n kannatuskyselyssä kepun k... Lue lisää...
SMP(b)

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image