Pohjois-Suomi

Poliisi pysäytti Meri-Lapissa viikonlopun aikana seitsemän rattijuoppoa – Kemissä huumekuski jäi kiinni kortitta ajosta 22. kerran vuoden sisään

Pohjois-Suomi 20.10.2019 13:48
Heidi Peltonen

Poliisi pysäytti Meri-Lapissa yhteensä seitsemän rattijuoppoa viikonlopun aikana. Poliisi tapasi päihtyneitä kuljettajia Kemissä, Torniossa ja Tervolassa.

Kemin Syväkankaalla poliisi pysäytti lauantaina päivällä keski-ikäisen miehen, joka ajoi huumaavien aineinden vaikutuksen alaisena. Poliisi kertoo, että miehellä ei ole voimassaolevaa ajo-oikeutta. Poliisin mukaan kuljettaja on poliisille entuudestaan tuttu ja kyseessä oli kuljettajan 22. kortitta ajo vuoden sisään. 

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kemin keskustassa lauantaina iltapäivällä kolaroinut keski-ikäinen mies puhalsi alkometriin 2,48 promillen lukemat. Peräänajokolarissa tuli peltivaurioita ja henkilövahingoilta säästyttiin. 

Poliisi epäilee miestä törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon. 

Tervolan keskustassa taas poliisi tapasi kauppamatkalla olleen miehen, joka puhalsi 1,33 promillen lukemat. Kuljettaja vietiin verikokeen kautta Kemin poliisivankilaan. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja poliisi määräsi hänet ajokieltoon. 

Torniossa poliisi pysäytti yhteensä neljä rattijuoppoa, joista kaksi oli liikkeellä mopolla. 

Ensimmäisen päihtyneen mopoilijan poliisi pysäytti Tornion Pirkkiössä. Nuori mies puhalsi alkometriin lukemat, joiden perusteella litrassa hengitysilmaa oli 0,71 milligrammaa alkoholia. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi hänet määrättiin ajokieltoon.

Toinen mopoilijoista taas jäi kiinni ajettuaan Tornion keskustassa. Hän puhalsi alkometriin lukemat, joiden perusteella litrassa hengitysilmaa oli 0,62 milligrammaa alkoholia. Poliisi epäilee nuorta miestä törkeästä rattijuopumuksesta. Lisäksi mies määrättiin ajokieltoon. 

Tornion Länsirannalla iäkäs mies törmäsi toiseen autoon. Kuljettajalle tehdyn puhallutuksen perusteella häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, sillä litrassa hengitysilmaa oli 0,84 milligrammaa alkoholia. Lisäksi miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Tornion Torpin alueella parikymppinen nainen ajoi autolla ilman ajo-oikeutta ja huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. Poliisi epäilee häntä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. 

Poliisi pitää viikonlopun saldoa rattijuopumusten määrästä huolestuttavana ja muistuttaa,  että rattijuopumus on yleisen syytteen alainen rikos, josta voi seurata sakkoa tai enimmillään kuusi kuukautta vankeutta. Törkeästä rattijuopumuksesta voi seurata rangaistuksena vähintään 60 päiväsakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta.

Samalla poliisi muistuttaa siitä, että veren alkoholipitoisuus huonontaa ajokykyä ja nostaa onnettomuuteen joutumisen todennäköisyyttä pienissäkin määrissä. Poliisi hoksauttaa myös siitä, että liikennevahinkoon syyllistynyt rattijuoppo on taloudellisessa vastuudessa itselleen, muille tai matkustajille tapahtuneista vahingoista. 

MAINOS

Kommentoi

Noin vähän kärysi? Onko puskaradiossa "kusot" tavoittanut kuulijansa.Inari-ivalo-Saariselkä välillä on joka päivä/yö tuon verran rattijuoppoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisin pysäyttämisprosentti on aika pieni joten voi vai kauhistella sitä rattijuoppojen määrää, joka EI jäänyt kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekköpä Kajjaanin eteläpuolen ympäristössä ennee yhtää muuta polliisie kun nuo tulevat peltipolliisin tolopat ja kamerankuvamerkit iliman kameroeta. Tännää uamuna kolomen maessa huuti joku hälytin mahollisesti Seolla. Puol kuuvelta kun lähin ajelemmaan kohti Kajjaanie ni eessän ajel punanen aato jossa kuski mahollisesti ol unenpöpperöessään kun ee tahtonna pysyvä kaestallaan. Kun piäsin lähemmäs niin katon että rekistervalo on taenna sammuo van mitteepä tuolla oes virkoo kun ee näättännä olevan paekollaan rekisterkilipeekää aenakaa takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen laki on syvältä,täällä saa ajaa juopuneena ja huumausvaikutuksen alaisena pienillä rangaistuksilla,no päättäjät tuolla arkadianmäellä jaaplaavat pikkujuttujen kanssa vaan eikä välitetä rattijuoppojen rangaistuksien koventamisista,kun pelätään omaa nahkaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimimerkille "MA", mitä merkitystä on ottaa kulkuneuvo pois, sillä se ei poista vaihtoehtoa, että varastaa toisen auton. Rattijuppojen pitäisi saada eka kerrasta välitön saktio, vaikka yhdyskuntapalvelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ei jotenki yllätä, että merilapissa. Kuinka paljon kaikenkaikkiaan juoppoja ja huumekuskeja tien päällä nykysi on? Se on valtava määrä. Nykysinhän ei liikennettä juuri valvota saati puhallutuksia ynm. Sillähän nämä juoppokuskit ynm on lisääntyny valtavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se kumma kun laki sanoo et voivat auton ottaa valtion haltuun no miksi ei oteta. polisit vissin pelkää et työt loppuu ei muita ajatella jotka liikenteessä ovat. linnaan heti tuomoset ja pitkä tuomio mitä tuo kuuskuukautta on höpö höpö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuljettaja 22 kertaa kärynnyt, mutta ei vielläkään pidätetty. Odottaako virkavalta, että vastaantuleva kolaritilanteessa kuolee ja sitten vasta haetaan rangaistusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo ehtiihä hää ajelemaan vielä tämänkin vuoden puolella ja ens vuonna tehdään uusi ennätys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä ihan käsittämätöntä että säännöt koskee vaan niitä jotka niitä noudattaa. Eikö noille ois vähintäänkin joku gps panta saatava nilkkaan. 22. Kerran jäänyt kiinni mutta monestikko on ollut ajamassa? 200?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
54
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
48
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
31
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
20
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
18
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta
17
MTK:n Juha Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image