Pohjois-Suomi

Po­lii­si: Am­­fe­­ta­­mii­­nia ja hasista le­­vit­­tä­­neen jengin hal­lus­ta löytyi myös useita am­pu­ma-asei­ta, joista osa on luo­ki­tel­tu erit­täin vaa­­ral­­li­­sik­­si

Poliisi ja Tulli suorittivat kotietsinnän Ylitorniolla tammikuussa 2019. Kiinnioton yhteydessä epäillyt hävittivät suuren määrän amfetamiinia. KUVA: Poliisi
Pohjois-Suomi 6.11.2019 13:19
Kaleva

Keskusrikospoliisi (KRP) ja Tulli tutkivat yhteistyössä törkeän huumausainerikoskokonaisuuden, jossa Lapissa ja Etelä-Ruotsissa asuvien henkilöiden epäiltiin hankkineen ja levittäneen suuren määrän amfetamiinia ja hasista.

Huumausainerikostutkinnan yhteydessä paljastettiin poliisin mukaan myös ampuma-aserikoksia. Ruotsissa samaa rikoskokonaisuutta tutkittiin törkeänä rahanpesuna.

Poliisi ja Tulli suorittivat kotietsinnän Ylitorniolla tammikuussa 2019. Kiinnioton yhteydessä epäillyt hävittivät suuren määrän amfetamiinia. KUVA: Poliisi

Tutkinnassa ilmeni, että huumausaineiden välitystoiminta jatkui syksystä 2018 kevääseen 2019 saakka. Rikoskokonaisuuden pääepäillyt olivat hankkineet huumausaineet Ruotsista. Esitutkinnan perusteella eteenpäin välitettyjen huumausaineiden yhteismäärä oli useita kiloja.

Poliisi takavarikoi huumausainerikostutkinnan yhteydessä tehdyissä kotietsinnöissä useita ampuma-aseita, joista osa on luokiteltu erittäin vaarallisiksi. Lisäksi käteistä rahaa takavarikoitiin useita tuhansia euroja. Rahojen epäillään olevan huumausaineiden myynnistä saatuja tuloja.

Lapin käräjäoikeus antoi asiassa tuomion tiistaina 5. marraskuuta.

MAINOS

Kommentoi

Ihan kateeksi käy kun katsoo TV:stä reaali ohjelmaa USA:n,Kanadan,australian ja Uuden-Seelannin rajavartijoiden ja tullin toimintaa jotka ovat erittäin ammattitaitoisia ja tarkkoja kun vertaa sitä Suomen ja EU maiden toimintaan ero on kuin yöllä ja päivällä.Nyttenkin maahamme saapui bananilastin mukana 12kg huumeita ja nekin paljastui muiden kuin tullin toimesta.Montakohan konttia on "päästetty"tulemaan jo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hapiksen kautta tulee vaikka mitä laitonta nyky tulli ohitetaan ostarin takaa vaikka kävellen reppu selässä eikä kukaan valvo tilannetta tullissa vain vedetään lonkkaa ja pelataan pasohousua siinä se vitsi on..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ministeri" Ohisalon mukaan käytön rangasistavuus tulisi poistaa. On meillä ministerit nykyhallituksessa. Lähinnä lastentarha.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin käytöstä ei pidä rangaista ketään, mutta myynti ja levittäminen on rangaistava teko. Poliisilla jäisi enemmän resursseja myyjien kiinniottamiseen jos perus käyttäjää ei tarvitse kuljetella kuulusteluihin ja sakkoja kirjoitella/käräjöidä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sattumalta olen näistä asioista hyvin perillä ja edelleenkin olen sitä mieltä että käytöstä pitää myös saada rangaistus. Olis edes jonkinlainen pelko käytöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitään huumausainetta ei pidä vapauttaa. Miedoista on niin helppo siirtyä kovempiin aineisiin ja silloin on ihminen menetetty. Tämä on erään äidin näkemys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse en käytä, kauppaa enkä siis todellakaan suosittele päihteitä kenellekkään.
Kannattaisiko kuitenkin harkita valistuksen lisäämistä päihteiden haittavaikutuksista mutta silti laillistaa tietyt aineet?
Se voisi huomattavasti pienentää rikollisorganisaatioden markkinarakoa ja vaikuttaa niiden perusedellytyksiin, toisi verotuloja, vähentäisi sosiaalista stigmatisointia (ja mahdollisesti vankilakustannuksia), mahdollistaisi päihteiden käyttäjille turvallisemmat tuotteet jne.
On huomattava että laillistaminen ei kuitenkaan estäisi yliannostelua, sekakäyttöä yms.
Jos käyttäjä jostain syystä itse todella haluaa käyttää päihteitä niin hän kyllä löytää siihen keinot. Pimeiden markkinoiden tuotevalikoima on nykyisin laaja, mutta saatavuus hieman vaihteleva ja laatukontrolli riittämätön.
Päihteiden potentiaalisen käyttäjän pitää siis itse todella haluta olla erossa kamasta ja voi olla hyvä kysyä miksi hän aktiivisesti on valinnut päihteiden käyttämisen. He jotka olen tavannut ja jotka ovat päässeet irti riippuvaisuudesta ovat itse todella halunneet lopettaa ja pysyä erossa päihteistä, hakeutuneet hoitoon (jos sitä on saatavilla) ja ovat usein vaihtaneet harrastuksia, tuttavapiiriä tai jopa muuttaneet toiselle paikkakunnalle. Ihminen ei välttämättä ole menetetty vaikka käyttäisikin koviakin aineita jos kyseinen henkilö löytää oman, henkilökohtaisen motivaationsa ja todella itse haluaa lopettaa ja apua sekä hoitoa on tarjolla. Olen henkilökohtaisesti kohdannut esimerkkejä tästä.

YKn kovan linjan ns. sota huumeita vastaan on ollut fiasko, eikä edes Duterten kovat otteet Filippiineillä ole auttaneet.
Kieltolait eivät siis juuri toimi (ennen, nyt, eikä tulevaisuudessa), mutta valistuksella ja hoidon saatavuudella voisi olla parempi vaikutus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvähyvä! Alkaa nyt suurellekin yleisölle aukeaan nykyinen huumeiden kauttakulkureitti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kolarin kohdalla ei ole valvontaa ollenkaan mutta silta on ollut jo kymmeniä vuosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image