Pohjois-Suomi

Tilaajille

Pojat osallistuvat ku­va­tai­deo­pe­tuk­seen selvästi tyttöjä vähemmän, myös suurin osa opettajista naisia – Professori: "Näen todella tärkeänä sen, että on monenlaisia roolimalleja"

Limingan taidekoulun lasten ja nuorten kuvataidepajassa tutustutaan eri välineisiin ja tekotapoihin. Tiistaina opeteltiin sarjakuvan tekoa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Pohjois-Suomi 11.6.2019 19:00 | Päivitetty 11.6.2019 19:10
Lauri Hirvonen

Limingan taidekoulun kesän kuvataidepajat ovat hyvä esimerkki kuvataiteen opetuksesta laajemminkin: enemmistö osallistujista on tyttöjä. Alalle kaivattaisiin lisää miesopettajia.

Limingan taidekoulun edessä on kesäaamuna polkupyöräruuhka. Sisältä löytyvät pyörien omistajat: lasten ja nuorten kuvataidepajan osallistujat. Limingan taidekoulun kuvataidepajoihin osallistuu tänä kesänä kahden viikon aikana kahdeksankymmentä lasta ja nuorta, joista lähes 70 on tyttöä.

Pajojen vetäjä ja Limingan taidekoulun apulaisrehtori Päivi Vehviläinen kertoo, että 1980- ja 1990-luvuilla poikien osuus oli suurempi.  

Tilaajille

MAINOS

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image