Pohjois-Suomi

Pohjois-Pohjanmaan työt­tö­myy­sas­te aleni edel­lis­vuo­des­ta – työttömien määrä vähentyi myös Oulussa

Työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoon avoimeksi edellisvuotta enemmän. Arkistokuva. KUVA: Satumaari Ventelä/KL
Pohjois-Suomi 23.5.2019 8:40
Jarkko Harjumaa

Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta 1,1 prosenttiyksikköä. Huhtikuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli 9,7 prosenttia.

Muhosta lukuun ottamatta työttömien työnhakijoiden määrä vähentyi kaikissa kunnissa. Muhoksella työttömiä oli saman verran kuin vuosi sitten.

Kaiken kaikkiaan Pohjois-Pohjanmaalla oli huhtikuun lopussa 18 000 työtöntä työnhakijaa. Määrä on 2 300 (-11,2%) vähemmän kuin vuosi sitten ja 1 000 vähemmän kuin maaliskuussa. Suhteellisena vuosimuutoksena mitattava työttömyyden alenema oli Pohjois-Pohjanmaalla maan keskitasoa (-9,8%) suurempi. Maakunnan työttömistä miehiä oli 10 500 ja naisia 7 500. Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli 9,7 prosenttia, kun koko maan lukema oli 8,8 prosenttia.

Myös työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistoon avoimeksi edellisvuotta enemmän. Työpaikkoja oli avoinna 10 200 kappaletta, mikä on 2 300 enemmän kuin vuosi sitten.

Kunnittain alhaisimmat työttömyysasteet olivat Reisjärvellä (5,0%), Limingassa (5,3%) ja Kalajoella (6,1%). Korkeimmat työttömyysluvut olivat Taivalkoskella (12,7%), Vaalassa (12,4%) ja Pudasjärvellä (11,2%). Oulussa työttömyysaste oli huhtikuun lopussa tasan 11 prosenttia. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien määrä vähentyi Oulussa 1200:lla (-10%).

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Maakunnan työttömistä miehiä oli 10 500 ja naisia 7 500. Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli 9,7 prosenttia.
Oulussa työttömyysaste oli huhtikuun lopussa tasan 11 prosenttia.

-Nämä luvut tarkoittaa sitä että Oulussa MIESTEN työttömyys on noin 14% ja naisten 8%.
Julkinen puoli vetää naisia sote puolella töihin kaikki jotka haluaa.

Mutta miehilleppä ei juuri ole työpaikkoja tarjolla.
14% työttömyys miehillä tarkoittaa että ollaan edelleen syvimmän laman tasolla!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä on järjestelmää kiertäviä terveitä ihmisiä mukamas työttömänä ja SAK maksaa niille riemusta kotio ja pimeään työhön exstraa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Apua! Työttömyys loppuu Oulusta kohta kokonaan...mitä ihimettä sitä sitte tehhää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä uusi hallitus hoitaa työttömyyttä taas Ouluunkin , älä huoli. Onhan ammattiliittojenkin pysyttävä pystysssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt pitää saada EU:n ulkopuolelta heti lisää työvoimaa, kun työttömiä on vain reilut 200 000 ja prosentit tippuvat uhkaavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkähän tuo onnistui Oulussa, joka on tehnyt kaiken mahdollisen työttömyyden ylläpitämiseksi mahdollisimman korkeana mm. maksamalla sakkoja 10-20 mijoonaa vuosittain työllistämistoimien tahallisesta laiminlyönneitä - siis virkarikoksista.

Samainen petoksellinen virkakoneisto tuhoaa tarkoituksellisesti paikallisten pienyrittäjien toimintaedellytyksiä - kuten Kauppahallin tapauksessa todella törkeästi vetämällä maton toimitilojen poistamisella. - Onkohan tarkoitus siirtää Kauppahalli torihotelli-matkustajakoti-läävän varastoiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun työttömyysaste on järkyttävä! Melkein kaksinkertainen koko Suomen tilanteeseen verrattuna. Euroopan tasollakin surkeaa luokkaa ja samalla Oulu hakee kulttuuripääkaupungiksi? Voisiko kaikki Oulun työttömät kouluttaa kulttuurin pariin esim. runonlausujiksi, pantomiimin esittäjiksi esim. ihmisroskiksi kaupungin katukuvaan, muusikoiksi ja muiksi taivaanrannan maalareiksi, jotta tuottavassa työssä olevien tuottavuus paranisi kasvavan kulttuuripanostuksen myötä?

Tässäpä idea vapaasti jalostettavaksi TE-palveluille, Business Oululle, Oulun kauppakamarille, P. Laajalalle ja J. Hänniselle. Jos ajatus saa tulta alleen, voin tulla fasilitoimaan uutta perustettavaa työryhmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti en usko tätä uutista yhtään, odotan hetkeä kun kun vihdoin puretaan tilastoista piilottelu pois, kuinka moni on tehnyt sen tunnin töitä jolloin lasketaan työllistyneeksi, lasketaan mukaan myös me työttömät jotka ovat piilotettu kursseille tai muihin aktivoimistoimenpiteisiin. Ennustan että työttömyys kasvaa kun tilastot muuttuu oikeasti todenperäiseksi ja sitten kokomuus huutaa "kyllä meidän aikana työttömyys väheni" vaikka totuus on se että meidät työttömät siivottiin piiloon maton alle ja sinkeskok hallitus pullisteli muka nousseella työllisyydellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu, en usko minäkään. Nämä viimeisimmätkin työllisyystilastot ovat JÄLLEEN KERRAN tuon KEPUlien kerhon vaihto-ehtoisten totuuksien toimiston "tuotoksia" joten ne ovat silloin ihan yhtä "luotettavaa" tietoa kun mitä ovat nämä aamu TV:n ennustaja eukkojen höpinät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain yksi tunti töitä viikossa tekee työttömästä työllisen tilastoissa. Aktiivimalli kiihdyttää valetyöllisten määrän kasvua.
työelämä muuttuu vauhdilla,mutta tilastointimetetelmät pysyy samoina.Tilastokeskus katsoo henkilön työlliseksi jos hän on tehnyt tunnin töitä viikossa.Kyseinen ihminen pitää itseään työttömänä.Tilastointimenetelmä luokin Suomeen yhä enemmän ns. valetyöllisiä.Näin kävi myös minulle tein töitä kuukaudessa ruhtinaalliset 2,5 tuntia nyt en ole enään työtön että tämmöstä kaunistelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvittäkääpä kuinka moni siis ei enää saa yhteiskunnan tukea eli työllistyi kokopäiväisesti. Moniko siirtyi eläkkeelle tai äitiyslomalle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noo, kohta tilanne palaa ennalleen. Rinne ja muut kommarit pitävät kyllä siitä huolen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toiset ne saa töitä, mutta täällä valittavat eivät edes halua hakea töitä, kun raha tulee liian helposti.
Täällä nillittäviä suorastaan pelottaa, että työpaikka osuisi kohdalle, koska silloin joutuu vapaa- ajastaan luopumaan elämisensä eteen, nyt rahasta joutuu luopumaan ainoastaan työntekijät työttömien eteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos se 518,40 euroa neljässä viikossa tulee liian helposti, mitäpä sitä töitä hakemaan? Kyllähän sillä pärjää mukavasti ja makselee asuntolainat, asumiskulut ja kaikki muutkin elämiseen menevät kulut. Tuo raha toki sillä edellytyksellä, että täyttää aktiivisuusehdot. Työpaikkojen hakeminen ei vielä osoita aktiivisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen vielä muut tuet päälle, niin miksi tosiaan menee töihin kun ilmaiseksi saa verotonta tuloa.
Ihmeellisesti työttömillä on vaan varaa kaikkiin härpäkkeisiin ja ihan ilman vaikeuksia pärjäävät.
Työpaikkojen hakeminen kun juurikin osoittaa sitä aktiivisuutta, mutta sinun kuvittelemasi sohvalla löhöäminen ei sitä tee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tule mitään muita tukia, jos on töissä käyvä puoliso. Ja tiedoksesi, että työmarkkinatuki ei ole verotonta tuloa. Ja sekin tiedoksesi, että työpaikkojen hakeminen ei täytä TE-toimiston edellyttämää aktiivisuutta. Ja mistähän tuon sohvalla löhöämisen olet keksinyt? Minä kerroin vain sen, mitä työmarkkinatuella elävä "tienaa", vaikka hakisi kokopäiväisesti töitä. TE-toimiston kursseilla opetetaan ainoastaan itsestään selvyyksiä, esim. CV:n tekoa, joka sinällään ei tee työnhakijasta yhtään omaa kompetenssiaan pätevämmäksi:-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

14:15
Kaleva oikaisee
13:22
Kosovon parlamentti hajotettiin, uudet vaalit 45 päivän sisällä
13:22
RKP:n viesti budjettiriiheen: Koulutusrahoista ei saa tinkiä – Henrikssonin mukaan raharatkaisu on tehtävä heti syyskuussa
13:19
"Kaveriporukan videot näyttävät aika samoilta kuin ison viestintätoimiston tekemät" – OMVF:n tuomari Ville Pirinen kehuu musiikkivideoiden voivan Suomessa hyvin
13:14
Jo vähäinenkin liikunnan lisäys vähentää vanhusten kuolemantapauksia – intensiivinen liikunta vielä hyödyllisempää
13:09
Iissä alkaa kaksipäiväinen IlmastoAreena, jossa aiheesta puhutaan kansantajuisesti faktoilla – puhujina esimerkiksi professori Esko Valtaoja ja tubettaja Roni Back
12:57
Karhujahdin ikävä päätös Kannuksessa: Loukkaantunut karhu raateli metsästäjää, koirat hyökkäsivät pedon kimppuun
84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
72
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
51
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
30
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
23
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
19
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image