Pohjois-Suomi

Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työt­tö­myy­sas­te Tai­val­kos­kel­la

Pohjois-Suomi 25.2.2020 10:01
Heidi Peltonen

Työttömien määrä kasvoi Pohjois-Pohjanmaalla 3,4 prosentilla viime vuoteen verrattuna. Tammikuun lopussa maakunnassa oli 20 200 työtöntä työnhakijaa, mikä on liki 700 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan verrattuna. 

Sen sijaan joulukuusta työttömien määrä väheni noin 600:lla. Lomautettuja oli 400 enemmän kuin viime vuoteen verrattuna, mutta joulukuusta lomautettujen määrä väheni lähes 600:lla. 

Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste oli tammikuun lopussa 10,8 prosenttia ja koko maassa työttömyysaste oli 9,6 prosenttia. Vuosi sitten työttömyysaste oli 10,5 prosenttia. 

Maakunnan suurin työttömyysaste oli Taivalkoskella, jossa työttömien osuus työvoimasta oli 13,8 prosenttia. Seuraavaksi korkein työttömyysaste oli Vaalassa, jossa työttömiä oli 13,4 prosenttia ja Merijärvellä, jossa työttömiä oli 12,8 prosenttia. 

Alhaisin työttömyysaste oli Reisjärvellä, jossa työttömiä oli 6,1 prosenttia. Seuraavaksi alhaisimpia työttömyysasteet olivat Lumijoella, jossa työttömiä oli 6,8 prosenttia ja Limingassa, jossa työttömiä oli 7,2 prosenttia. 

Oulussa työttömyysaste oli 11,8 prosenttia. 

Tammikuun aikana TE-toimistossa oli avoinna kaikkiaan 9300 työpaikkaa, mikä on 800 enemmän kuin vuosi sitten. Tammikuussa tuli avoimeksi 5600 uutta työpaikkaa. 

Eniten paikkoja ilmoitettiin avoimiksi muun muassa rakennusapulaisille, toimisto- tai laitossiivoojille, myyjille, lähihoitajille, kirvesmiehille ja rakennustyötekijöille.

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Vieläkö Taivalkoskella on maakunnan pienin velkamäärä asukasta kohti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämäkin työttömät voitaisiin kutsua hätäaputöihin esim kunnostamaan kempeleen kunnan vanhusten asuntoja sekä toimimaan kempeleen vanhusten henkilökohtaisina palvelijoina

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siinä hajussa pysty työtä tekemään ja vielä agitoituneet dementikot kimpussa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkait sitä taivalkoskella työttömii kun ei siellä ole työvoima toimistoakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustalaiset kansanedustajat tyytyväisiä, kun he itse saavat rahaa valtiolta - aivan sama miten maalla asuvilla menee. Meidän keskustasta tullut vihreiden ja SDP:n aisankannattaja puolessa vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki lähtee siittä "niin kauan kuin on vastikkeettomia tukia on myös työttömiä" Työvoimapula on todellinen ilmiö. Kouluttautukaa , etsikää työpaikkoja oman mukavuusalueen ulkopuolelta. Opetelkaa käymään töissä, niin ihan joka työpäivä.Lopettakaa turha saikuttaminen. Yrityksen pitää saada katetta joka työntekijästä, ei se auta vaikka mikä selitys olisi firman pitää tehdä tulosta tai kaikki kaatuu.Jos yrittäjän tulot aiheuttavat kateutta , siittä vaan Suomi on vapaa maa perustaa uusia yrityksiä ja nauttia niistä paljon parjatuista yritystukiaisista. Ja muistakaa yritykset eivät tukia tarvitse vaan yhteiskunta. Yritykset kyllä löytävät toimintaympäristön jossa pärjätään ilman yritystukia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan jutussa koneinsinööri, vai autoko se oli , joka oli asunut ja työskennellyt Ruotsissa kymmeniä vuosia kertoi esim. että Skellefteåssa tarvittais runsaasti työvöimaa jota hän on Oulusta ja suunnalta tutkimassa. Miksi Oulu ei kiinnosta ytrityksiä. Milloin ootte kuullut investoinnista, to Oulu.
Täälon aibvan munatonta päättäjäporukkaa.
Business toimintaa kehutaan mutta ei senkään tekkoja näy missään.
Tai näkyy mutta se on siinä, Oulun butjettti paperin, menoeräpuolella ja miljoonia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkäät olko murheelliset tämän uutisen johdosta! Koronaviruspandemian jälkeen työttömyys on vaihtunut valtavaan työvoimapulaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletteko huomanneet että monet IT alan yritykset näyttää pitävän paikkoja auki mutta ketään ei ole edes tarkoitus palkata? Näyttää olevan tahallista toimintaa ja tarkoituksena luoda kuva että on muka pula ja viranomaiset ja hallitus näyttää menevän tähän ansaan.
Toinen asia mihin kannattaa kiinnittää huomiota on se että jos niistä huippuasiantuntijoista olisi oikeasti pula niin palkkatarjoukset olisi nousussa ja työvoimasta kilpailtaiisiin. Mutta ei, lyhytnäköisenä tarkoituksena on vain kasvattaa edelleen yrityksen voittoja ja saada puoli ilmaisia intialaisia ja kiinalaisia softareita töihin. Lopputuloksena on vain laadutonta osaamista,ongelmia jotka voi tuhota yrityksen, boinge 737max ohjelmisto ongelmat esimerkiksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HAAMUPAIKAT, kirjoituksesi alkuosa ja ajatus on just noin.
Saakohan yritykset valtiolta jotakin rahaa noita haamupaikkoja ilmoitellessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

paitsi ne avoimmet paikat ovat vuokrafirmojen. eikä ole takuuta että saa olla töissä joka päivä jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työtä se on vähäinenkin työ, vai kuvitteletko, että toisilla on perusoikeus elää yhteiskunnan elättinä? Lopettakaa se valittaminen ja menkää töihin. Sitten kun ei yhtään vapaata työpaikkaa ole olemassa voitte valittaa, että ei ole töitä. Nyt on töitä, mutta ei tekijöitä eli liian hyvin maksetaan kotona makaamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokratyöfirmojen työkohteissa hyvienkin työntekijöiden työsuhteet kestävät korkeintaan kolme kuukautta.

Vuokratyöfirmojen sopimusyritysten palkkalistoilla oleville työntekijöille EIVÄT pankit myönnä luottokorttia, EI asuntolainaa työsuhteen keston epävarmuuden vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työvoimatoimistojen työntekijämäärä pitää vähentää, työntekijöitä on liikaa.

Koko työvoimapalvelujen "kirjo" pitää organisoida uudelleen, sillä toiminnan tehottomuutta EI korjata valtion myöntämiä määrärahoja lisäämällä vaan toimintamalleja muuttamalla ja tehottomat yksiköt lopettamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työvoimapulapuheet ovat perättömiä. Työvoimatoimistojen työntekijät eivät osaa kohdentaa työpaikkatarjontaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi työttömyys ilmoitetaan tällaisena yhtenä lukuna. Työttömyyden syihin pääseminen vaatii numeroiden pilkkomista aloittain, alueittain ym. Muuten työttömyys ei vähene koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työttömyys vähenee vasta sitten kun työvoimatoimistot organisoidaan uudelleen.

Työllisyystilanteen paraneminen edellyttää tarpeettomien työvoimatoimistojen ja työnvälitystoimintojen päällekkäisyyksien purkamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ihmeessä niitä työttömiä löytyy edelleen kun hallitus ja yritykset toitottaa pulaa työntekijöistä... täyttä valepuhetta siis pula työntekijöistä... kyse on vain yritysten palkanmaksuhalusta...työstä kun pitäisi suomalaiselle maksaa palkkaa jolla tulee toimeen. Samoin pula huippuasiantuntijoista, pula on ilmeisesti vain huippuhalvoista , asiantuntemuksella ei väliä. Niin kauan kun on kokeneita korkeakolutettuja insinöörejä ja muita motivoituneita koulutettuja työttömänä on turhaa puhua pulasta.
Ikärasismi pois ja koulutuksen ja kokemuksen mukainen palkka ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarjolla olevista työpaikoista merkittävä osa on sellaisia, että niiden ansioilla ei yksinkertaisesti elä. Siksi niistä lähtee jatkuvasti työpaikkoja kokeilleita pois ja paikat tulee aina vaan uudelleen auki. Kirvesmiehiltä ja rakennusmiehiltä taas edellytetään koulutusta ja ennenkaikkea työkokemusta. Te-toimistot voisivat nopeasti käynnistää koulutusta ainakin rakennuspuolelle yhteistyössä työnantajatahojen kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voi olla mahdollista, kun työpaikkoja on auki vaikka kuinka. Meillä on useammalla asiakkaalla tilanne, että huutava työntekijäpula!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image