Pohjois-Suomi

Piik­ki­mat­to­kaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä

Pohjois-Suomi 18.8.2019 11:34
Vilma Romsi

Poliisin haaviin jäi kaksi alkoholin vaikutuksen alaisena ajanutta viikonlopun aikana Rovaniemellä.

Poliisi sai lauantaina noin puoli kuuden aikaan iltapäivällä hätäkeskukselta ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta, joka oli törmännyt Revontulen kauppakeskuksen parkkihallissa toiseen autoon.

Poliisipartio tavoitti kyseisen auton Pohjolankadulta ja yritti pysäyttää autoa kytkemällä pysäytysvalot ja hälytysäänet päälle. Auton kuljettaja ei noudattanut poliisin antamaa pysäytyskäskyä.

Auto ajoi Pohjolankadulta Koskikadun kautta Lapinkävijäntielle, josta se kääntyi vasemmalle Kittiläntielle kohti Kittilää. Kittiläntielle päästyään auto kiihdytti voimakkaasti vauhtia ja pakeni poliisia käyttäen huomattavaa ylinopeutta.

Auto ohitti pakomatkan aikana useita autoja.

Kittiläntieltä auto kääntyi oikealle Lehtikankaantielle ja jatkoi siitä Ylikyläntietä pitkin kohti keskustaa. Tuossa vaiheessa toinen poliisipartio laittoi piikkimaton Ylikyläntielle. Pakeneva ajoneuvo ajoi piikkimaton yli hidastamatta vauhtiaan ja jatkoi Ylikyläntietä pitkin Kittiläntien liikennevaloristeykseen, jossa se ajoi päin punaisia päätyen lopulta Kittiläntien ylitse ojaan.

Ojaan ajon jälkeen autosta kuljettajanpaikalta nousi reilu kolmekymppinen mies, jonka poliisi otti kiinni. Mies puhalsi alkometriin 2.16 promillen lukemat.

Ensihoito tarkisti miehen tapahtumapaikalla ja hänellä ei ollut hoidon tarvetta, joten hänet otettiin kiinni ja toimitettiin poliisivankilaan.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Miehen kuljettama auto vaurioitui ulosajossa ajokelvottomaksi.

Rattijuopumuksesta epäilty nainen määrättiin ajokieltoon

Sunnuntaina kello kolmelta aamuyöllä poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta, joka oli lähtenyt ajamaan autolla ravintolaillan päätteeksi. Poliisipartio tavoitti auton Pöykkölästä. Auton kuljettajana toiminut reilu parikymppinen nainen puhalsi alkometriin 0.64 promillen lukemat.

Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Naista epäillään rattijuopumuksesta.

Viikonlopun aikana varastettiin moottoripyöriä ja mönkijä

Perjantaina kello yhdeksän aikaan illalla Prisman pysäköintialueelta varastettiin KTM-merkkinen kevytmoottoripyörä JJ-712.

Lauantaiaamuna kello kolmen ja kuuden välisenä aikana Viirinkankaalta rivitalon pihasta varastettiin musta Kawasaki-merkkinen moottoripyörä 42-AEF.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Viirinkankaalta varastettiin myös kerrostalon pihalta musta tieliikennemönkijä. Kyseinen mönkijä löytyi lauantai-iltana Mäntyvaarasta.

Havainnoista liittyen varastettuihin ajoneuvoihin voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295466250.

MAINOS

Kommentoi

Poliisi ei kykene mielestäni enää hoitamaan tehtäviään. Pitää yhtiöittää jotta saadaan samalla merkittäviä säästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisitko ehkä toimitusjohtaja moisessa firmassa. Hah. Minun luottamus moiseen olisi heti nollassa. Mielipiteesi on kuin simpsoneista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo yhtiöintiehdotus on erittäin hyvä, sillä silloin poliisi olisi helpoimmin tarkkailtavissa ja mädät omenat erottuisivat hyvin. Nyt kykenevät piiloutumaan liian hyvin ja siksi luotto poliisiin on todellakin Suomessa pudonnut, kuin lehmän häntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki suomalaiset varmaankin muistaa mitä tapahtui 18.8.2017. Kummasti ei vastuullinen media uutisoi asiaa mitenkään ei kunnioita uhrien muistoa mitenkään. Outoa, eikö vain?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piti katsoa googlesta. Kamala tapahtuma, toivottavasti haavoittuneet ja uhrien omaiset voivat jo paremmin. Miksi haluat ottaa asian esille tässä yhteydessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua aina ihmetyttää, kun rattijuoppo pakenee poliisia. Sehän toisaalta tarkoittaa sitä, että on vielä jonkinlainen ymmärrys, että on rikollinen, eikä halua jäädä kiinni. Miksi sitten lähti ajamaan päityneenä, kun kerran tiesi, että se on rikos? Mihin oli niin tärkeää omalla autolla päästä juuri silloin? Toisaalta ymmärrys ei riitä siihen, että pakoon ei voi kuitenkaan päästä. Miksi siis ottaa lisäriskiä uusista rikoksista, eikä antaudu heti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö, kuten joidenkin mielestä nopeusrajoitustenkin kanssa, poistaa promillerajat? Näin kukaan ei olisi rattijuoppo ja ongelma häviää! Helppoo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai pitäskö juuri nostaa promillerajaa jatkuvien nopeusrajoitusten laskun vastapainoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:46
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
10:36
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
10:27
Samuli Alapuranen tekee elektronista musiikkia nimellä O Samuli A, musiikkiharrastus alkoi kempeleläisestä örinämetallibändistä – Katso video kappaleesta Torspopipo
10:26
Luke lopettaa Ruukin tutkimusnavetan ja keskittyy peltotutkimukseen – nautoja käy navetassa vielä kaksi erää
9:57
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
9:56
Kaleva oikaisee
9:34
Saudi-Arabian johtama koalitio pysäytti ja tuhosi huthien lähettämän räjähdealuksen Punaisellamerellä
28
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
18
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
15
Kokoomus arvosteli ankarasti hallitusta keskituloisten verotuksen kiristämisestä, Rinne vieritti vastuun edelliselle hallitukselle
10
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
7
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
7
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta
6
Viedäänkö suomalaista sianlihaa kohta Venäjän läpi junalla Kiinaan? – Vientisopimus sisältää nyt myös jäähdytetyn lihan viennin ja lisää on tulossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä Enontekiön kunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image