Pohjois-Suomi

Piik­ki­mat­to­kaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä

Pohjois-Suomi 18.8.2019 11:34
Vilma Romsi

Poliisin haaviin jäi kaksi alkoholin vaikutuksen alaisena ajanutta viikonlopun aikana Rovaniemellä.

Poliisi sai lauantaina noin puoli kuuden aikaan iltapäivällä hätäkeskukselta ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta, joka oli törmännyt Revontulen kauppakeskuksen parkkihallissa toiseen autoon.

Poliisipartio tavoitti kyseisen auton Pohjolankadulta ja yritti pysäyttää autoa kytkemällä pysäytysvalot ja hälytysäänet päälle. Auton kuljettaja ei noudattanut poliisin antamaa pysäytyskäskyä.

Auto ajoi Pohjolankadulta Koskikadun kautta Lapinkävijäntielle, josta se kääntyi vasemmalle Kittiläntielle kohti Kittilää. Kittiläntielle päästyään auto kiihdytti voimakkaasti vauhtia ja pakeni poliisia käyttäen huomattavaa ylinopeutta.

Auto ohitti pakomatkan aikana useita autoja.

Kittiläntieltä auto kääntyi oikealle Lehtikankaantielle ja jatkoi siitä Ylikyläntietä pitkin kohti keskustaa. Tuossa vaiheessa toinen poliisipartio laittoi piikkimaton Ylikyläntielle. Pakeneva ajoneuvo ajoi piikkimaton yli hidastamatta vauhtiaan ja jatkoi Ylikyläntietä pitkin Kittiläntien liikennevaloristeykseen, jossa se ajoi päin punaisia päätyen lopulta Kittiläntien ylitse ojaan.

Ojaan ajon jälkeen autosta kuljettajanpaikalta nousi reilu kolmekymppinen mies, jonka poliisi otti kiinni. Mies puhalsi alkometriin 2.16 promillen lukemat.

Ensihoito tarkisti miehen tapahtumapaikalla ja hänellä ei ollut hoidon tarvetta, joten hänet otettiin kiinni ja toimitettiin poliisivankilaan.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Miehen kuljettama auto vaurioitui ulosajossa ajokelvottomaksi.

Rattijuopumuksesta epäilty nainen määrättiin ajokieltoon

Sunnuntaina kello kolmelta aamuyöllä poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta, joka oli lähtenyt ajamaan autolla ravintolaillan päätteeksi. Poliisipartio tavoitti auton Pöykkölästä. Auton kuljettajana toiminut reilu parikymppinen nainen puhalsi alkometriin 0.64 promillen lukemat.

Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.

Naista epäillään rattijuopumuksesta.

Viikonlopun aikana varastettiin moottoripyöriä ja mönkijä

Perjantaina kello yhdeksän aikaan illalla Prisman pysäköintialueelta varastettiin KTM-merkkinen kevytmoottoripyörä JJ-712.

Lauantaiaamuna kello kolmen ja kuuden välisenä aikana Viirinkankaalta rivitalon pihasta varastettiin musta Kawasaki-merkkinen moottoripyörä 42-AEF.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Viirinkankaalta varastettiin myös kerrostalon pihalta musta tieliikennemönkijä. Kyseinen mönkijä löytyi lauantai-iltana Mäntyvaarasta.

Havainnoista liittyen varastettuihin ajoneuvoihin voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 0295466250.

MAINOS

Kommentoi

Poliisi ei kykene mielestäni enää hoitamaan tehtäviään. Pitää yhtiöittää jotta saadaan samalla merkittäviä säästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisitko ehkä toimitusjohtaja moisessa firmassa. Hah. Minun luottamus moiseen olisi heti nollassa. Mielipiteesi on kuin simpsoneista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo yhtiöintiehdotus on erittäin hyvä, sillä silloin poliisi olisi helpoimmin tarkkailtavissa ja mädät omenat erottuisivat hyvin. Nyt kykenevät piiloutumaan liian hyvin ja siksi luotto poliisiin on todellakin Suomessa pudonnut, kuin lehmän häntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki suomalaiset varmaankin muistaa mitä tapahtui 18.8.2017. Kummasti ei vastuullinen media uutisoi asiaa mitenkään ei kunnioita uhrien muistoa mitenkään. Outoa, eikö vain?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piti katsoa googlesta. Kamala tapahtuma, toivottavasti haavoittuneet ja uhrien omaiset voivat jo paremmin. Miksi haluat ottaa asian esille tässä yhteydessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minua aina ihmetyttää, kun rattijuoppo pakenee poliisia. Sehän toisaalta tarkoittaa sitä, että on vielä jonkinlainen ymmärrys, että on rikollinen, eikä halua jäädä kiinni. Miksi sitten lähti ajamaan päityneenä, kun kerran tiesi, että se on rikos? Mihin oli niin tärkeää omalla autolla päästä juuri silloin? Toisaalta ymmärrys ei riitä siihen, että pakoon ei voi kuitenkaan päästä. Miksi siis ottaa lisäriskiä uusista rikoksista, eikä antaudu heti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö, kuten joidenkin mielestä nopeusrajoitustenkin kanssa, poistaa promillerajat? Näin kukaan ei olisi rattijuoppo ja ongelma häviää! Helppoo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai pitäskö juuri nostaa promillerajaa jatkuvien nopeusrajoitusten laskun vastapainoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image