Pohjois-Suomi

Pihassa olevaan koiratarhaan tunkeutunut leikkasi koiralta karvat Oulaisissa – "Mie­tin, ei­kö to­si­aan ole mi­tään kun­­ni­oi­­tus­­ta eläi­miä koh­taan"

Choco-koiran selästä oli leikattu karvoja laajalta alueelta. KUVA: Maarit Korpi
Pohjois-Suomi 7.11.2019 10:55
Heli Nurkkala

Ou­lais­te­lai­nen Maa­rit Kor­pi ei voi kä­sit­tää, mitä per­heen pi­hal­la kes­ki­viik­koil­ta­na on ta­pah­tu­nut. Ta­pah­tu­mien lop­pu­tu­los on se, et­tä per­heen 8-vuo­ti­as Choco-koi­ra jou­tui tun­te­mat­to­man raa­kaan kä­sit­te­lyyn.

– Mie­he­ni meni il­lal­la kuu­den ai­kaan ha­ke­maan koi­rat koi­ra­tar­has­ta si­säl­le. Is­mo huu­si, et­tä tule kat­so­maan, mitä Cho­col­le on ta­pah­tu­nut. Me­nin kat­so­maan koi­raa, jon­ka se­läs­tä puut­tui kar­vat isol­ta alu­eel­ta, Maa­rit Kor­pi ker­too ta­pah­tu­mien ku­lus­ta.

Choco, jos­sa on mäy­rä­koi­raa ja lai­va­koi­raa, oli tar­has­sa 1-vuo­ti­aan shet­lan­nin­lammaskoira La­ten kans­sa. Kor­pi ar­vi­oi, et­tä koi­rat eh­ti­vät ol­la ul­ko­na tar­has­sa noin tun­nin ajan, jona ai­ka­na Cho­coon käy­tiin kä­sik­si.

– Cho­col­ta oli lei­kat­tu kar­vat noin 20 sen­tin pi­tuu­del­ta ja koko se­län le­vey­del­tä. Jäl­jis­tä pää­tel­len kar­vat on lei­kat­tu joko sak­sil­la tai ke­rit­si­mil­lä. Kii­re leik­kaa­jal­la on ol­lut, sen nä­köis­tä leik­kuu­jäl­ki on ja osas­ta koh­taa kar­va on lei­kat­tu ihan koi­ran ihoa myö­ten. Jäl­jis­tä pää­tel­len te­ki­jä on ol­lut ai­kui­nen, en us­ko, et­tä lap­si sai­si noin pa­haa jäl­keä ai­kaan.

Vaik­ka koi­ran tur­kis­ta näki, et­tä joku ul­ko­puo­li­nen koi­raan oli ka­jon­nut, Kor­vet tar­kas­ti­vat koi­ra­tar­han kaut­taal­taan. Tar­has­sa ei ol­lut koh­taa, jo­hon koi­ra oli­si voi­nut it­sen­sä te­loa.

– Kier­sin kaik­ki pai­kat ot­sa­lam­pun kans­sa. Mi­tään syy­tä ei löy­ty­nyt, ja mikä eri­koi­sin­ta, tar­has­ta ei löy­ty­nyt Cho­con lei­kat­tu­ja kar­vo­ja­kaan. Eli ne on ke­rät­ty kaik­ki tar­kas­ti pois.

Kor­pien oma­ko­ti­ta­lo si­jait­see Ou­lun­tien ja Ami­raa­lin­tien ris­tey­sa­lu­een lä­hel­lä. Pi­hal­le näkee mo­lem­mil­ta teil­tä.

– Tämä on Is­mon ko­ti­paik­ka ja olem­me asu­neet täs­sä jo kau­an. Kos­kaan ai­em­min ei ole ol­lut mi­tään häi­ri­öi­tä.

Maa­rit Kor­pi ker­too, et­tä koi­ran koh­ta­lo vei yö­u­net. Tä­nään hän tut­kii alu­een vie­lä tar­kem­min. Per­he ei vie­lä ole teh­nyt pää­tös­tä, mil­lai­set jat­ko­toi­men­pi­tei­siin on syy­tä ryh­tyä.

– Ei tätä voi ym­mär­tää. Mei­dän koi­rat ei­vät ole ul­ko­koi­ria, jot­ka ovat koi­ra­tar­has­sa aa­mus­ta il­taan. Mo­lem­mat koi­rat ovat kilt­te­jä per­he­koi­ria.

Kor­vet oli­vat ko­to­na koko sen ajan, kun koi­rat oli­vat kes­ki­viik­koil­ta­na ul­ko­tar­has­sa.

– Tie on lä­hel­lä, jo­ten kyl­lä­hän koi­rat vä­lil­lä ohi­me­ne­viä au­to­ja hauk­ku­vat. Mi­hin­kään eri­tyi­seen en kui­ten­kaan kiin­nit­tä­nyt huo­mi­o­ta.

Koi­rien tul­tua si­säl­le, Choco oli häm­men­ty­neen oloi­nen. Maa­rit Kor­pi ver­taa, et­tä toki koi­ra oli ih­meis­sään, kun omis­ta­jat pyö­ri­vät sen ym­pä­ril­lä turk­kia tar­kas­tel­len ja ih­me­tel­len, mitä pi­hal­la on ta­pah­tu­nut.

– Lat­te on vie­lä nuo­ri koi­ra ja arem­pi­kin kuin Choco. Lie­kö se sik­si sääs­tyi. Tut­ta­va tuli il­lal­la käy­mään, ja Lat­te hauk­kui si­säl­lä, jota se ei yleen­sä kos­kaan tee. Eli kyl­lä koi­rien re­ak­ti­ois­ta huo­ma­si vie­lä jäl­keen­päin­kin, et­tä jo­tain ou­toa oli ta­pah­tu­nut.

– Mie­tin, ei­kö to­si­aan ole mi­tään kun­ni­oi­tus­ta eläi­miä koh­taan. Ei­kä ke­nel­lä­kään ul­ko­puo­li­sel­la kuu­lui­si ol­la mi­tään asi­aa tul­la toi­sen yk­si­tyis­pi­hal­le. Pi­tää­kö täs­sä oi­ke­as­ti al­kaa var­ti­oi­maan omaa pi­haa riis­ta­ka­me­roil­la.

MAINOS

Kommentointi on lukittu.

Riistakamera toki kannattaa hankkia, mutta ensisijaisesti kannattaa varustaa oma tontti liiketunnistimilla olevilla valoilla. Siitä näkee heti, jos joku liikkuu tontilla.
Inhottava tilanne, mutta hyvä että tuli julkisuuteen. Alueen muutkin koirat voivat olla vaarassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image