Pohjois-Suomi

Pessimismi leviää Puolangan pesästä

KUVA: Petri Hakkarainen
Pohjois-Suomi 20.3.2010 0:00
Petri Hakkarainen
Ei noussut Puolanka kartalle sienten kasvatuksella, eikä manner-Suomen keskipisteelläkään viitsitä tarkistusmittausten jälkeen isommin elämöidä.

Pessimismi voi kuitenkin hyvin ja leviää. Facebook-porukassa on jo yli 1 800 nimeä.

"Eivät ne mitään faneja ole, kunhan säälistä ovat mukaan lähteneet", sanoo kunnan kulttuurivastaava ja itsekin aatteen omakseen kokeva Maija Saviniemi.

Jaakko Paavolan kirjakauppaan valittamaan ja pahoja enteitä näkemään kokoontunut pessimistiporukka ei oikein tiedä, miten suosioon pitäisi suhtautua.

"Saahan sitä muuallakin yrittää. Mutta oikea pessimismi on puolankalaista, se on sisäsiittoisuuden jalostamissa geeneissä", Paavola paukuttaa.

Kauppaan pyrähtää parvi tyttösiä, jotka aika pian seurueen nähtyään vaihtavat hymynsä seuraan sopivaksi jurotukseksi. Nuoret vakuuttavat, että pessimismin jatkuvuus on turvattu: aate kantaa nuorissakin polvissa.

Sen verran hupaisaa puuhaa pessimismillä pelailu kuitenkin on, että väkisinkin välillä heittää hymyn, ellei ihan naurun puolelle.

"Positiivisesta pessimismistä en uskalla puhua, mutta on tämä ainakin terapeuttista", miettii Laura Tykkyläinen.

Pessimistit hämmästelevät vilpittömästi tunnustuksellisten optimistien edesottamuksia.

"Mistä se katteeton myönteisyys oikein kumpuaa? Pitäisi antaa optimistille aurinkokennolla toimiva taskulamppu ja katsoa, mitä se sanoo ja tekee."

Pessimistejä on ainakin kahdenlaisia: osa makaa sohvalla eikä tee mitään, mutta nämä aatettaan esille tuovat haluavat yrittää kaikenlaista, vaikka vuorenvarmasti tietävätkin, että pieleen menee.

"Nyt näyttää siltä, että pessimistitkin muuttavat Puolangalta pois. Onko se sitten voitto vai tappio aatteelle?" porukka pohtii.

Liikaa optimismigeenejä soluissaan kantaville kunnan päättäjillä pessimismin vyörytyksessä on kestämistä. On annettu ymmärtää, että vähempikin mainostus riittäisi.

On kunta silti pienellä panoksella mukana ensi kesänä jo neljättä kertaa järjestettävillä pessimismipäivillä. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kuullaan ainakin synkkiä lauluja, monenlaista valitusta ja aforismikilpailun tuotoksia. Pirujakin päästään maalailemaan seinille.

Moni Facebook-pessimisti on uhannut tulla paikalle, jos nyt jotenkin Puolangalle osaavat. Ydinjoukko arvelee, että jos tapahtuma surkeasta ohjelmasta huolimatta kasvaa, se on vain paisumista ennen lopullista tuhoa.

"Säästä ei tarvitse huolehtia. Kylmää on ja sataa. Se on huomattu aikaisemmissa tapahtumissa", Saviniemi lupaa.


Polttaa se päivä risukasankin
-aforismikilpailu jatkuu kesään saakka. Korkeintaan yhden rivin ajatelmia voi lähettää sähköpostiin puolanganpessimismi@gmail.com

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Hemmetin hyvä juttu. Päivän ellein viikonkin piristys. Kiitos Petri!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei itselleen voi nauraa, niin ei tartte nauraa muillekaan. Onneksi kaikilla huumori ei ole hukassa :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtava juttu. Masentaa keväistä mieltä kivasti. Olisipa täällä Helsingissäkin noin pessimistisiä tyyppejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjan tavoittanut hei, itselleen pitäisi pystyä nauramaankin ? Se on elämän suola ja hyvän itsetunnon mittari. Mutta mitäpä se hyvejää sekkään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoh hoijaa. Puolangan kerma voisi keskittyä Isa Aspin palvomiseen kantaväestön halveeraamisen sijasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

48
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
47
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
36
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
14
"Illan kiisselit kasvoilla vielä aamulla" – vanhustenhuollon tila on ollut tapetilla jo pitkään, silti esille nousee yhä todella vakavia epäkohtia
12
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
9
Lumisateessa lakkovahtina värjötellyt PAU:n pääluottamusmies: Tunnen kaikki, jotka ovat tulossa tänne töihin
5
Postin "aitagate" herättää ihmetystä - PAU:n puheenjohtaja kertoo, ettei uudesta kulkuväylästä päässyt sisään, ellei nimi ollut listalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

250 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image