Pohjois-Suomi

Peräänajon puurouttama Maksniemen on­net­to­muus­pai­kan kiertotie Keminmaassa jälleen auki

Onnettomuus tapahtui Maksniemessä sattuneen kolarin johdosta käytössä olleella kiertotiellä. Kuva Nelostien onnettomuuspaikalta. KUVA: Nina Susi
Pohjois-Suomi 15.5.2019 11:23 | Päivitetty 15.5.2019 12:08
Katri Keskitalo, Antti Pasanen

Keminmaan Akkunusjoen sillalla tapahtui kahden henkilöauton peräänajokolari noin puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä. Peräänajon vuoksi liikenne puuroutui ja oli jonkin aikaa poikki. Liikennekeskus tiedotti kello 11.57, että tilanne paikalla oli ohi ja liikenne virtaa jälleen.

Kolariautoissa oli yhteensä kolme henkilöä. Pelastuslaitoksen mukaan ensihoito kävi paikalla tarkistamassa heidän kuntoaan. 

Peräänajo tapahtui tiellä 9262 Lautiosaaren ja Sompujärven välillä ja katkaisi liikenteen Kivalontiellä. Kyse on aamuisen Maksniemen nokkakolarin turmapaikan kiertämiseen osoitetusta tiestä, jonne henkilöautoliikenne on ohjattu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei ole vielä liian myöhäistä. Moottoritie niin onnettomuudet loppuu. Uusi tehdaskin tulossa niin tilanne vain pahenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se mallillaan tämä teiden kunto- ja ylläpito. Kiertotiet on kelirikon hajottamia ja liian kapeita nyky liikenteelle. Oiskohan aika saada sitä rahaa Lapin puolellekin, kerta pääteistä sivuteille näkyy olevan korjauksen tarvetta? Samanlainen kolari Simon Aseman kylän kohdalla ja samaan aikaan olisi eräänlainen katastrofi, kiertotiet olisi vähissä siinä vaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilöautoille kiertotie nelostien onnettomuuspaikan ohi olisi mennyt kätevästi Torviaavantien ja Viantienjoentien kautta. Onneksi navigaattori neuvoi. Harmi pääsykoekävijöiden kannalta, jos eivät hoksanneet kiertotietä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uuudelle hallitukselle voimakkaat vaatimukset Oulun ja Kemin välisen tieyhteyden päivittämisestä kasvavan liikenteen vaatiman tarpeenmukaiseksi. Myös estettävä mahdollisuus tällaisten tapausten varalta. Jossa kolmannes Suomesta on käytännössä motissa liikenneonnettomuuden vuoksi. Olisiko nyt syytä jo liikenteestä vastaavien instanssien huomioitava tosiasia, ettei Suomi lopu ihan Tampereen korkeudelle ja Jyväskylästäkin on viellä matkaa Lapin raukoille rajoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä, miksi kiertotietä ei voitu järjestää Eteläntien ja Maksniementien kautta? Ainakin kartan mukaan sen olisi pitänyt olla mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nelostie pitäisi tehdä 2+2 kaistaiseksi liikkumisvarmuuden vuoksi, koska sille ei ole sopivia rinnakkaisteitä tuolla välillä. Toinen vaihtoehto on rakentaa rinnakkaistiet. Rinnakkaisteitä tarvitaan joka tapauksessa, jos tiestä tehdään moottoritie tai edes moottoriliikennetie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:53
Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko ensi viikon – valvonta kohdistuu muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen
10:43
Nyt apu ehtii vesille entistä nopeammin: Oulu-Koillismaan pelastuslaitos otti käyttöön vesijetin
10:40
Sorsapoikue joutui pinteeseen Ranualla – pelastuslaitos auttoi poikaset ulos lietealtaasta
10:34
Kotimaisesta viljasta on tulossa keskimääräinen sato – Vuodet eivät ole veljeksiä, sillä vuosi sitten pelättiin jopa leipäpulaa
10:23
Ed Sheeranin lentokenttäkonsertit rikkovat Suomen suurimman konserttitapahtuman ennätyksen – paikalle odotetaan yli 106 000 katsojaa
9:39
Oulun uimarantojen vedet täyttivät laatuvaatimukset – sinilevää kahdella rannalla
9:26
Missä lomapäivä sujuu aurinkoisimmin? – Kaleva etsii Oulun parasta kesäterassia, äänestä suosikkiasi!

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

79 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Minäpä kerron, joten nyt kuulolle! Yleisin palkka "täällä" ei todellakaan ole 4000 kuukaudessa, joten älä puhu höpöjä! ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image