Pohjois-Suomi

Perä puolustaa Talvivaaran toimia

Pohjois-Suomi 9.4.2013 15:21
STT

Toimitusjohtaja Pekka Perä vakuuttaa Talvivaaran hallitsevan vesitilanteen kaivosalueella. Sunnuntaina paljastuneeseen vuotoon oli Perän mukaan varauduttu ja kipsisakka-altaasta karannut vesi päätyi varoaltaisiin.

Ylimääräistä vettä on alueella noin neljä miljoonaa kuutiota. Vesitaseen kuntoon saattaminen on toimitusjohtajan mukaan yhtiön tärkein asia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Talvivaara keräsi osakeannillaan 260 miljoonaa. Saas nähdä, riittävätkö rahat nyt mihinkään, kun tuli tällainen yllätys.

Iso rahareikä on tiedossa syksyllä: Talvivaara omistaa 60 MW osuuden Fennovoimasta (3,7%). Investoinnin kokonauskustannuksista tuo osuus on 230 miljoonaa. Osa lienee ajateltu katettavan pankkilainalla, mutta millainen mahtaa olla vuotavan kaivoksen luottoluokitus? Onko edessä samanlainen ratkaisu kuin viime syksynä metalliyhtiö Bolidenilla? Luopuuko Talvivaara Fennovoimasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja STUKin Lumijoesta löytyneet uraanit eivät voi olla Talvivaarasta peräisin.
Ympöristöluvan perusteluissakin lukee, että me otamme myyntiin rikastamamme metallit, jote ei tuo vapaana vellova uraani voi olla Talvivaarasta. Miksi yhtiö sitä ilmaiseksi valuttaisi jokiin, rahanarvoista ainesta.

Eiköhän kohta ydinenergialakia tulkitseva elinkeinomisterikin tee Paaterot STUKille, eli sanoo että väärin mitattu ja ilman laillista valtuutusta julkisuuteen annettu. Eli ei mitään perää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvivaara on löytänyt ovelan tavan toimia. Kun Ely ei vastusta mitään sen toimia, niin yhtiö tekee kuten parhaaksi näkee. Nyt on taas haettavana uusi juoksutuslupa. Ja tuloksen tiedämme, kun Elylle riittää ilmoitusmenettely. Se vetoaa taas pakottavaan tilanteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Politikon ainesta tässä Pekka-pojassa ,väärällä alalla nyt kun näissä kaivoshommissa pitää hieman vastata mitä tuli tehtyä tai jätti tekemättä ,mutta politiikka on kuin luotu tälläisille kavereille ,voi puhua ,luvata,ja toimia ns. harmaalla alueella ja jos joku alkaa kyselllä suolta sellaista liirumlaarumia ,kuin Hautala,Perä,Pekkarinen,Arhinmäki jne. jne .jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suoraahan tosta voi lukee et luonto ei kiinnosta pätkääkään.. Kannattas perän kahtoa peiliin...miten joku voi olla nuin sokea omille virheille??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvivaara ei ole varautunut mitenkään mihinkään. Kaikki tulee yllätyksenä ja tietoa saadaan vain pakon edessä. Nyt on valmistunut VTT tekemä selvitys marraskuun allasvuodosta. Yhtiö salaa senkin hamaan tulevaisuuteen. Vaikka sitä kaipailee mm. AVI, jolla on yhtiön uusi ympäristölupa käsiteltävänä. On käsittämätöntä, että yhtiöltä ei saada edes välttämättömiä tietoja kuten asiaan kuuluu. On kai kaikkien lakien yläpuolella? Ja Ely sallii edelleen lisäjuoksutukset etelään hätätilan nojalla vaston hallinto-oikeuden määräystä. Mikä hätätila? No, ilmojen lämmitessä on uusi katastrofi valmis alkamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Talvivaara on varautunut varoaltaan vuotoon? Siinähän on miljoonia kuutioita vaarallisia aineita sisältävää nestettä, eikä pohjan pitävyyttä ole mitenkään varmistettu. Allas on kovalla kiireellä viime syksynä valmistettu pelkälle maapohjalle ja kun routa alkaa sulaa ja lumen sulamisvedet lisäävät painetta, vuoto alkaa todennäköisesti joltain kulmalta. Siis pohjalla ei ole edes muovia, mikä oli jo vuotaneissa kipsisakka-altaan 1. ja 2. lohkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ensin pumpattiiin luvanvastaisesti prosessilientä altaaseen, joka ei olisi saanut olla edes vesivarasto. Ja pumpattiin paljon, sillä allasta oli kesällä 2012 korotettu useita metriä.
Eihän ne pohjarakenteet kestäneet ylimääränesteitä.
Lohko 1 vuoti mukanaan uraanit, jotka tuo hapan liuos oli liuottanut kipsisakasta.
Lohkolle 2 ei tehty muuta kuin edelleen talvella pidettiin nestepintaa yli altaan luparajan. Neste oli tuota samaa prosessiliuosta.

Nyt Perä väittää että hyvin varauduttiin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä nyt kaatuu solidiumin kautta veronmaksajain kontolle ympäristön puhdistus lasku ja kaatua keikahtaa koko talvivaaran kaivoshanke peräkin myy omistuksen pois ja lähtee uppoavasta firmasta .kun eipä ole talousnousua tiedossa hupnompaan mennään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivosalueella tilanne hallinnassa, mutta entäs ne vedet, jotak valuvat kaivoslaueen ulkopuolelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on hyvä ku on ihmisille töitä tuolla perähikiällä, tuommoset pikku oggelmat kyllä saahaan kuntoon. Ku antasivat myllyjen vaan pyöriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei toimi bioliotus suomessa, koska täällä on haihtuminen niin vähäistä. Asia mikä on kokonaan jäänyt ottamatta huomioon. En usko, että Talvivaarassa saadaan koskaan vesitasetta kuntoon.

Nämä uudet metallipitoiset vuotovedet on tällä hetkellä varastoituna varoaltaaseen, josta puuttuu suojakalvot kokonaan. Maastoon ja pohjavesiin suotautuu koko ajan näitä saastuneita vesiä.

Eniten harmittaa, että valtion piti hassata tähän epäonniseen kokeiluun satoja miljoonia veroeuroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkä se haihtuminen vaikuttaa bioliuotukseen? Luetaanpa taas sitä wikiä ajatuksella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.9.
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
20.9.
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
20.9.
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
20.9.
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
20.9.
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
20.9.
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20.9.
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image