Pohjois-Suomi

Pe­las­tus­lai­tos siivosi rekan lastista valunutta kal­sium­kar­bo­naat­tia Nelostiellä Kärsämäellä – toinen kaista oli kiinni jonkin aikaa

Pohjois-Suomi 23.2.2019 9:22
Antti Pasanen

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen yksiköt joutuivat lauantaina aamulla siivoustöihin Kärsämäellä, kun ajoneuvoyhdistelmän säiliöstä oli jostain syystä päässyt valumaan tielle 10-20 litraa kalsiumkarbonaattia.

Turmapaikka oli Pyhäjärven ja Kärsämäen puolivälissä.

Hälytys tehtiin paikalle aluksi vaarallisen aineen onnettomuudesta, mutta pian selvisi, ettei tielle päässyt aine ole vaarallista, kertoo päivystävä palomestari Matti Virtanen.

Siivoustyön vuoksi toinen nelostien ajokaista suljettiin joksikin aikaa. Tilanne oli ohi kello 9.30 mennessä.

Kalsiumkarbonaatti on monikäyttöinen aine, jota käytetään muun muassa maataloudessa kalkituksessa ja sitä on myös useissa elintarvikkeissa lisäaineena. Myös muun muassa perinteisissä taululiiduissa on kalsiumkarbonaattia.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Onkohan toimittaja nyt perehtynyt asiaan vai tekeekö pelastuslaitos turhia keikkoja? Siis tielle oli valunut 1...2 ämpärillistä puutarhakalkkia ja sitä varten tehtiin puhistustyötä useiden pelastusyksiköiden (yksi pelastusyksikkö on paloauto ja nejä pelastustyöntekijää) ja kirjoitetaan isolla otsikolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image