Pohjois-Suomi

Pauli Ylitalo valittiin Raahen Pekaksi

Tuore Pekka. Pauli Ylitalo sanoo valinnan Raahen Pekaksi olevan hänelle hieno juttu. KUVA: Timo Myllykoski
Pohjois-Suomi 3.7.2005 0:00
Timo Myllykoski
"Minä taidan olla tässä joukossa junioriketjun mies", sanoo vuoden 2005 Raahen Pekaksi lauantaina valittu Pauli Ylitalo. Raahe-seuran johtokunta valitsi 54-vuotiaan Ylitalon yksimielisesti Raahen Pekaksi ja halusi samalla tietoisesti nuorentaa kaupungin kunniakansalaisten joukkoa.

"Yleensähän tämä Pekan tai Fiian arvo on annettu sellaisille henkilöille, jotka eivät enää ole aktiivisesti työelämässä mukana", musiikin opettajana ja monipuolisesti musiikkirintamalla työskentelevä Ylitalo toteaa.

Pauli "Poksi" Ylitalo suhtautuu Pekanpäivien iltajuhlassa hänelle luovutettuun Raahen Pekan hattuun suurella kunnioituksella. Hän kokee, että kunniakansalaisen arvo velvoittaa häntä jatkamaan työskentelyä samalla tavalla kuin tähänkin asti.

"Olen monesti ylioppilasjuhlissa sanonut, että ylioppilaslakki on vaikeimmin hankittava päähine, mutta kyllä Pekan hattu taitaa olla vieläkin vaikeammin saatava."Kahden roolin
mies Kotkassa


Raahe-seuran johtokunta perustelee Pauli Ylitalon valintaa sillä, että hän on kaikkien tuntema kulttuuripersoona ja kotiseutuihminen, joka on saanut musiikkirintamalla paljon aikaan. Hän on muun muassa johtanut Raahessa kolmea kuoroa, joista Raahen Nuorisokuoroa sen perustamisesta vuodesta 1973 lähtien.

Vaikka Ylitalo tekee leipätyönsä opettajana Raahessa, tekee hän myös paljon töitä kotikaupungin ulkopuolelle muun muassa sanoittajana. Kotkan Meripäivillä hän on ollut mukana jo 15 vuotta merilaulukilpailun tuomaristossa ja tänä vuonna kymmenettä kertaa pidettävän Kymenlaakson kesäyliopiston sanoitusseminaarin vetäjänä.

Vielä toteutumattomana haaveenaan Pauli Ylitalo mainitsee laulunäytelmän kirjoittamisen.

"Se olisi teatterille kirjoitettu näytelmä, jossa olisi myös laulurooleja, ja teemana esimerkiksi Raahen vanhat ajat tervaporvareineen."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

24.1.
Suomalaisille ilmanpuhdistimille ryöpsähti kova kysyntä Kiinassa – jättivaltioon tilattu satoja laitteita torjumaan koronaviruksen leviämistä
24.1.
Wuhanin koronavirus rantautui Eurooppaan: Ranskassa vahvistettu kaksi tartuntaa, Ruotsissa peruttu kiinalaisten ryhmien matka Norrbotteniin
24.1.
Oulun yliopistoon hankittiin itseohjautuva auto, ja se on ensimmäinen askel uuden koulutusohjelman käynnistämisessä
24.1.
Kaavailtu Baltian lentopalloliiga kiinnostaa suomalaisia seuroja, myös Ettaa – Olli Kuoksa: "Suomen liiga ei ole kehittynyt 25 vuodessa mihinkään" Tilaajille
24.1.
Emmi Peltonen lyhytohjelman jälkeen viidentenä EM-taitoluistelussa – "Nyt on magee fiilis etenkin kaikkien hankaluuksien jälkeen"
24.1.
Williams ja Osaka katsomoon Australian avoimissa – Federer kuilun partaalta jatkoon
24.1.
Vankiloiden toimintamallin mullistus alkaa Hämeenlinnasta: vartijoista valmentajia – "Ei sovi vaarallisille vangeille"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Henkilö joka suostuu ottamaan vastaan vain osa-aikatyötä

Se aika, että ihminen elää vain työstä ja työlle on ohi. Huonosti on sellaisella ihmisellä asiat, jolla ei muuta ole kui... Lue lisää...
PORHO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image