Pohjois-Suomi

Pa­ti­koin­ti­ka­ve­ri ei tullut läh­tö­pai­kal­le, pu­he­li­mes­ta­kin loppui akku – poliisikoira löysi väsyneen ja kylmettyneen eksyneen yöllä Kuusamossa

Paikalle hälytettiin kaksi poliisikoiranohjaajaa, jotka aloittivat etsinnät koirien avulla. Kuvituskuva. KUVA: Janne Körkkö
Pohjois-Suomi 19.5.2019 11:49
Heikki Uusitalo

Kuusamossa etsittiin yötä myöten eksynyttä henkilöä poliisikoirien avulla. Tällä kertaa etsintä tuotti tulosta ja kateissa ollut henkilö löytyi lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä hieman kello 2 jälkeen.

Hälytys eksyneestä henkilöstä tuli lauantai-iltana noin kello 21.30. Ilmoituksen mukaan kaksi henkilöä oli jo päivällä käynyt kävellen Iivaaran päällä. Paluumatkalla toinen henkilöistä oli lähtenyt kiertämään eri kautta takaisin. Hän ei kuitenkaan löytänyt lähtöpaikalle.

Eksyneen kaveri teki ilmoituksen hätäkeskukseen. Viimeisin puhelinyhteys eksyneeseen oli ollut kello 19. Tämän jälkeen puhelinyhteyttä ei saatu, koska puhelimesta oli loppunut akku.

Paikalle hälytettiin kaksi poliisikoiranohjaajaa, jotka aloittivat etsinnät koirien avulla.

Viimein kello 2 jälkeen koirien kanssa tehty etsintä tuotti tulosta ja eksynyt löytyi Iivaaran itäpuolelta. Henkilö oli poliisin mukaan väsynyt ja kylmissään, sillä hänellä oli puutteellinen varustus öisiä olosuhteita ajatellen.

Pelastuslaitoksen yksikkö haki henkilön pois maastosta mönkijällä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Hyvä että löytyi. Kaikkea voi sattua pienellä ja suhtkoht tutullakin alueella. Kyllä nämä poliisi koirat ovat avuksi. Ovat viisaita, opetettu ja koulutettu. Hyvä poliisit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

..."eri reittiä"....
Yksi osoitus lisää, että suomalainen "samaan hiileen" puhaltamisen viisaus on muuttunut muniin puhalteluksi ja smart phone riippuvuudeksi.
Kuoli kun akku loppu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko ollut kyse näistä City vihreistä, jotka eivät tunne todellista luontoa.
Ja ovat kännykän armoilla ja ilman sellaisia varusteita joilla selviää luonnon armoilla
Metsä ja luonto henkilö on taitoa selvitä, ei tarvitse Garminia jolla suunistaa, vaan heillä on tieto siitä mihin mennään jo aivoituksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina kannattaa pakata mukaan vanha nokialainen vaikka ilman korttia akku riittäää yli viikon älykännykkä hakee verkkoa ja tyhjenee vuorokaudessa myös tulitikut hyvä olla jokaisella Saksalaisekkin teki isoja tulia sinne tänne että osasivat Lapista pois vähä kylläkin niitä jelpattiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maalaisjärkeä,miten toimitaan kun lähdetään metsään ja erämaahan,asia yksi,tulitikut muovipussiin etteivät kastuu,reilusti vaatteita ja ruokaa reppuun, porukka kulkee aina samaa matkaa ei lähdetä haikailemaan omille teilleen,riitely ja omapäisyys. gps laite ,puhelimet eivät toimi varmanpäälle kun ei ole kenttiä alueella ja katvealueita maastossa, tee nuotio ,saavumerkki näkyy kauas,voi kuivata kastuneet vaatteet ja nuotio lämmittää. Aurongonsuunta, pohjoisen ja etelän ilmansuunnat, seuraa maisemia missä kuljet ,voit jättää pieniä merkkejä vaikka puunoksiin ,tuohia risuja,sammaltuppoja oksiin jne,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaupunkisissejä metsään lähtee. Lasku perään viranomaisten turhasta työllistämisestä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viikon loppuna Helsinkin katujuoksussakin oli eksyneitä , on sitä monenlaista kulkijaa , ihmetyttää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lieneekö vieläkään siellä Iivaaralla niillä reiteillä kunnollisia opastemerkintöjä? Kyllä mekin olimme vuosia sitten siellä
hieman eksyksissä, kun ei ollut poluilla opasteita juuri missään, mutta muistimme sen, että mistä tulimme, auringon avulla!
Aurinko onneksi paistoi juuri siltä suunnalta, missä oli se parkkipaikka rinteen juurella ja sillä tavalla osasimme takaisin.
Iivaraalla on niitä polkuja ristiin rastiin, eli jos väärälle polulle lähtee, niin pian ei tiedä yhtään sitä, että missä on.
Ja kun olinpaikkaa ei tarkoin osaa sanoa, niin eipä sitä silloin puhelimellakaan osaa mahdollisia auttajia opastaa.
Siitäkin paikasta pitäisi tehdä kunnon opasvihkonen ja siihen merkitä reitit ja myös kunnon opasteet poluille ja reiteille!
Tästä on Pyhähäkki keski-suomessa oikein erinomainen esimerkki, on opasvihkonen ja reitit hyvin merkittyjä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... sama mihin suuntaan ois muutaman kilometrin kävellyt niin tie vastassa. Mutta eihän se eksynyt suunnassa pysy vaan kiertää ympyrää jos ei ole kompassia mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä paitsi kompassi näyttää aina väärin eksyneen mielestä. Sikäli kuin joku osaa enää kompassia käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmph, kompassi on puhdas apuväline ja toisinaan jopa epäluotettava. Kartan ja maaston lukemisen taitoa kannattaa enemmän harjaannuttaa. Iivaara on muuten sellaisella paikalla että kertoo ihan luonnossakin kulkevien ihmisten nykyisestä tasosta, voi tuonne eksyä mutta ei ole sellaista erämaata josta ei selviäisi ihmisten ilmoille jos olisi edes vähänkin luonnetta, sisua ja kylmähermoisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kannattaisi kiinnittää enemmän huomiota varusteisiin ja ottaa huomioon, että kaikki ei ana mene niin kuin strömssöössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta. Itse kuskaan pitemmillä lenkeillä mukana varavirtalähdettä, joka ei paina juuri mitään, mutta jolla saa ladattua luuria tarvittaessa. Ei ole mitenkään harvinaista, että puhelin tai joku sovellus päättää taskussa itsekseen imaista akkua huomattavasti tavallista vauhtia nopeammin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varavirtalähde on hyvä. Puhelinta ei myöskään ole pakko pitää koko ajan maastossa päällä. Jos GPS:iä tarvii suunnistamiseen pistää laitteen päälle siksi aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erämaassa syntyneenä ja asuneena en ole koskaan tarvinnut puhelinta tai GPS-laitetta metsissä paljon liikkuessani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

12:33
Reserviin siirtyvä komentaja Jarmo Lindberg Puolustusvoimien Lemmenjoki-kohusta: "Riittävän pitkällä aikaperspektiivillä se asettuu mittasuhteisiinsa"
12:25
Ettan maajoukkuemiesten tie viemässä odotetusti ulkomaille – Ronkainen siirtymässä Saksan pääsarjaan, Jokela Sveitsin liigaan
12:03
Kultarannassa pääministeri Rinne ja oppositiojohtaja Halla-aho väittelivät maahanmuutosta – "Laitetaanko rautaa rajalle?"
11:55
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari uusista tiedusteluvaltuuksista: "Kestää aikansa ennen kuin kone käy kaikilla sylintereillä"
11:46
Jo yksi aktiivinen murtaja tai rikollisporukka voi kääntää asuntomurtojen määrän kasvuun – "Rajat ylittävä rikollisuus on suuri haaste", poliisi muistuttaa
11:00
Kahdeksan Kalevan yleisöarvijoijaa liikkuu Oulun juhlaviikoilla
11:00
Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut – vähennyksiä tehdään 380 henkilötyövuoden verran
24
Lipolta lipsahti piste Pöytyälle – voitto irtosi vasta kotiutuslyöntikilpailussa
22
Kaupunkiviljely siirtyy kohti Oulun keskustaa: Palstoja saatetaan jopa lakkauttaa, kun taas viljelylaatikot ovat täynnä vuodesta toiseen
17
Pohjantien remonttisumaan tulossa helpotusta: Alennettuja nopeusrajoituksia puretaan kesän aikana, siltatyömaa vaikuttaa liikenteeseen vasta syksyllä
16
Suomen muuttovoitto pieneni viime vuonna – maahanmuutto väheni ja maastamuutto kasvoi
15
Rinteen hallitus tekee paluun 1970-luvulle Lukijalta
14
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun
13
Puolustusministeri Kaikkonen väläyttää 2-3 kuukauden kansalaispalvelusta – Päätökset kuitenkin jäämässä seuraavalle hallitukselle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin sekä seuraaviin Pohjois-Pohjanmaan kuntiin: Pudasjärvi,
Taivalkoski ja Kuusamo ja seuraaviin Lapin kuntiin: Posio, Kemi, Keminmaa ja Ylitornio. 
Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen,
Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan
maakunnan länsiosassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

onnea kaaharit nyt se on tullut

EVVK. Jos tavoitan hitaamman, menen ohi. Jos nopeampi tavoittaa minut, päästän edelle. Ei ongelmaa. Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image