Pohjois-Suomi

Parhaat paikat menivät heti kättelyssä – ruuhkat Muhoksen Suviseuroihin olivat niin pitkät, että portit päätettiin avata aiemmin

KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 27.6.2019 8:33
Henriikka Uusitalo

Muhoksella järjestettävien Suviseurojen virallinen ohjelma kestää 27.6.–1.7.

Suviseurojen kenttä avattiin Muhoksen Matokorvessa keskiviikkoaamuna jo hieman ennen virallista aukeamisaikaa.

Kenttä oli tarkoitus avata tasan yhdeksältä, mutta ruuhkan purkamiseksi se päätettiin avata aiemmin. Viime vuosina varsinaiset ruuhkat ovat kuitenkin keskittyneet iltoihin. Tänä vuonna ruuhkien arvioitiin ajoittuvan erityisesti keskiviikon iltaan ja myöhäisiltaan sekä torstaihin.

Puoli yhdeksän aikaan keskiviikkoaamuna matkailuautojonon häntä oli melkein Valtatiellä asti. Pahimmillaan jono ylsi Muhoksen Halpa-Hallin tienoille.

Tulijoita oli erityisesti Oulun suunnasta, mutta jonoja muodostui myös muille tulosuunnille. Liikennetoimikunnan Timo Lehdon mukaan ruuhka väheni kello kymmenen jälkeen. Pahimpia jonoja saatiin purettua ennakkoon suunniteltujen poikkeusreittien avulla.

– Tällainen ruuhka oli odotettavissa alueen avautumisen takia, Lehto kertoo.

KUVA: Jarmo Kontiainen

Yksi syy pitkiin jonoihin oli, että suviseuralaiset halusivat saada leirinsä pystytettyä aitiopaikalle. Alueen keskuskentän koillispuolella ensimmäiset majoitusautorivit olivat jo kello yhdeksään mennessä täynnä.

– Paalupaikka saatiin, kempeleläinen Timo Ojala iloitsee.

Ojala lähti ajamaan Matokorpea kohti kahdeksan maissa. Hän saapui paikalle asuntoautolla, koska paikan päällä majoittuessa on paras tunnelma. Alueella näkee paljon tuttuja ja sukulaisia, jotka tulevat läheltä ja kaukaa, ihan Etelä-Suomesta asti. Ennen viikonloppua Ojalan on vielä piipahdettava töissä, mutta sinne hän ajaa henkilöautolla.

”Tällainen ruuhka oli odotettavissa alueen avautumisen takia.”

Timo Lehto

Esa Nissilä lähti ajamaan Iistä aamulla seitsemältä, mutta odotti jonossa puolisen tuntia ennen alueelle pääsyä. Hän tuli paikalle teini-ikäisten lastensa kanssa, ja lähtee myöhemmin käymään kotona, kunhan saa leirin laitettua valmiiksi.

Timo Lehto arvioi keskiviikkona, että alueelle tulee päivän aikana tuhansia yksiköitä matkailuajoneuvoja. Osa suviseurojen työntekijöistä tuli alueelle jo maanantaina asuntoautoilla tai -vaunuilla. Sen jälkeen alueelle valui pikku hiljaa lisää porukkaa ennen virallista aukeamista.

Suviseurojen liikennetoimikunnan ennusteen mukaan seuroihin tulee noin 18 000 matkailuajoneuvoa ja 77 000 seuravierasta. Suviseurojen viralliset avajaiset ovat perjantaina. Suurimman lähtöliikenteen on arvioitu ajoittuvan sunnuntaille ja maanantaille.

KUVA: Jarmo Kontiainen

Kolme tuloreittiä

Matokorven Suviseura-alueelle on kolme päätulosuuntaa.

Pohjoisesta ja Oulun seudulta tulevat ohjataan ajamaan Oulun kautta. Myös Kokkolasta, valtatien 8 varresta ja Ylivieskan seudulta tulevia kehotetaan saapumaan Oulun kautta. Oulussa selkein reitti kulkee Oulun eritasoliittymän kautta.

Idästä, Pohjois-Karjalasta ja Kainuusta saapuvat ohjataan ajamaan valtatie 22 Utajärven kautta Muhokselle.

Etelä-Suomesta valtatie neljää pitkin tulevat ohjataan Ala-Temmeksen kohdalta Tyrnävän kautta Muhokselle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Rock festivaalit ovat kevyttä keittoa näiden Muhoksen juhlien rinnalla.Ja vielä selvin päin??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva mahdollistaa taas kommentoinnit laidasta laitaan, se on niin tärkeä saada kaikki mahdolliset osallistumaan näihin Suviseuroihin (tavalla tai toisella) , oli kommentin sisältö merkityksineen ihan melkein mitä vaan. Niin tärkeät seurat - mutta tulkaapa jokainen kynnelle kykenevä ihan itse seuroihin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidät ohjattiin aina viimeisimmälle perälle lapsuudessani 1980-luvulla. Kai meillä oli vain huono tuuri. Teltassa yövyttiin ei missään mukavuusvaunuissa. Meitä piti osa vähäarvoisempana. Sellaisen ihmisen ajattelu ei ole Kristuksesta. Mutta ihminen on niin heikko. Viimeiset tulevat ensimmäisiksi ja ensimmäiset viimeisiksi! Herralla on monta huonetta talossaan. Monista kansoista ja maista on tulijoita. Muistakaamme Kristuksen opetukset lähimmäisenrakkaudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitähän se itse Herra sanoo,ei varmaan ole itse paikalla,kun on niin syntistä hommaa,kun raha on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joka kesä noi tukkii jonkun pitäjän liikenteen täysin..eikö nuo vois pitää noita kemujaan vaikka ahvenanmaalla pysyvästi. Hyppäävät laivaan ja teltat kainaloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pitää itseään niin tärkeänä, ettei kestä hetken hidastuksia tien päällä, niin ehkä voi itse muuttaa sinne Ahvenanmaalle, missä ei ole koskaan ruuhkia. Jos ei voi sietää toisia ihmisiä, niin eikö olisi parempi pysyä vain neljän seinän sisällä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fiksua porukkaa ovat. Meidänkin naapurissa asustaa vl porukkaa ja aina tervehditään ja poristaan kuulumiset. Monet juorut ovat täysinperättömiä, kaikissa meissä on jotain moitittavaa, eikä kukaan ole täydellinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuommosella pellolla auton jouset joutuvat kovempaan testiin kuin katsastuksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Miten olisi niin että päästettäisiin telttailijat ihan kentän viereen ja isot asunto linja-autot ihan alueen reunaa niin saattaisi olla että rupeaisi kalusto pienemään kun nyt suunta on toinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällähän sitä tosiaan parraalla paikalla ollaan, kentän viimeisenä suurilla busseilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jopas on pitää kilpailla, kun pikkulapsi parhaista paikoista.
Läheltä tulevat voisivat majoittua kotona, eikä olla ensimmäisenä jonossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menkööt vaan oululaisetkin yöpymään paikan päälle, pääsee kerran kesässä muut nauttimaan hiljaisesta pihapiiristä kun ei naapurin jälkikasvu mekasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

12:10
Raportti: Kasvihuonekaasujen päästöjä pitäisi rajoittaa kolme kertaa enemmän, jotta kahden asteen tavoitteeseen päästään
12:00
Oulun yliopiston ryhmä palkittiin eturauhassyöpätutkimuksesta – tunnustus kansainvälisesti korkeatasoisesta työstä
11:59
Game of Thrones piti Emmy-otteensa loppuun asti, mustanpuhuva komedia Fleabag yllätti
11:58
Game of Thrones juhli Emmy-gaalassa - upeita pukuja ja juhlan loistoa
11:41
Kohu presidentti Trumpin ympärillä syvenee – Trump myöntää puhuneensa Ukrainan presidentin kanssa Bidenistä
11:18
"Kuinka nykyaikana voidaan näin tehdä" – oululaisen Kari Martikaisen kahden viikon Madeiran matka oli koneeseen istumista vaille
11:05
Konkurssiin kaatuneen Thomas Cookin kiinalainen päärahoittaja pahoittelee – Brexit-epävarmuus sai britit lykkäämään matkavarauksiaan
25
Kysyimme: Miksi kaikille koululaisille ei aina riitä istuinta ja turvavyötä Oulun joukkoliikenteessä?
25
Thomas Cook konkurssiin – Tjäreborg peruu maanantain lentonsa emoyhtiönsä konkurssin vuoksi, maailmalla noin 3 500 asiakasta
16
On liian monia taloyhtiöitä, missä yhtiön hallitus on luovuttanut ”valtansa” ja päätöksenteon isännöintitoimistolle ja hoitavalle isännöitsijälle Lukijalta
9
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
8
Avaimettomia lukkoja valmistava Rollock avasi toimipisteen Ouluun – yhtiöllä takanaan yli 4 miljoonan euron tuotekehitysprosessi
8
Thomas Cookin konkurssi iskee monille kentille Suomessa, myös Ouluun
7
Yhdellä äänellä hävinnyt Markku Wilenius jatkaa Sitran hallituksessa – Hänestä tulee yksi kilpakumppaninsa Jyrki Kataisen esimiehistä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

102 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

AKAVA VIRITTELEE JO TYÖTTÖMYYSTURVALEIKKURIA.

Meidän kaikkien hyvinvointi vaatii kunnollista työntekoa. Kuka tarvitsee työttömyystuella chillailijaa, joka vie silti l... Lue lisää...
Idea kaikkien etu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image