Pohjois-Suomi

Oulun piirin kan­san­edus­ta­jat vaativat li­sä­sel­vi­tyk­siä ja laskelmia Pelson vankilan lak­kaut­ta­mi­sai­keis­ta

Oikeusministeriö on antanut Rikosseuraamuslaitoksen tehtäväksi kolmen vankilan yhdistämisen. Uuden vankilan paikaksi on ehdolla Hiukkavaara. Oulun lääninvankila aloitti Myllytullissa heinäkuussa 1885. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Pohjois-Suomi 13.2.2018 10:12 | Päivitetty 13.2.2018 10:13
Kaleva

Oulun piirin kansanedustajat haluavat lisäselvityksiä Pelson vankilan lakkauttamisaikeista.

Kansanedustajien mukaan Rikosseuraamuslaitoksen (Rise) julkaisema selvitys Pohjois-Suomen vankeinhoidon järjestämisestä on puutteellinen. Vaalipiirin kansanedustajat ilmoittivat jo viime viikolla yhteisellä kannanotolla vastustavansa Pelson lakkauttamista.

Rise ehdottaa selvityksessään Pohjois-Suomen vankeinhoidon keskittämistä Ouluun, mikä tarkoittaisi Pelson vankilan lakkauttamista. Rise arvio saavuttavansa ratkaisulla 4,3 miljoonan euron vuotuiset säästöt suhteessa kahden vankilan malliin. Oulun piirin kansanedustajat vaativat asiasta lisäselvityksiä.

Kansanedustajien mukaan laskelmasta puuttuu muun muassa selvitys säästöistä, joita saataisiin poliisin ja rikosseuraamusviraston tilatarpeiden yhdistämisestä Oulussa.

”Tarpeita voitaisiin todennäköisesti yhdistää, jos Pelson vankila säilytetään. Samalla saattaisi syntyä mahdollisuus kehittää Oulun Myllytullia. Jos hyvällä paikalla sijaitsevaa Myllytullin aluetta pystytään ottamaan yrityselämän ja asuinrakentamisen käyttöön, hyödyt ovat monelle osapuolelle merkittävät”, todetaan kansanedustajien julkaisemassa tiedotteessa.

Kansanedustajien mukaan laskelmissa tulisi entistä paremmin huomioida myös vankeinhoidon laadullinen ja toiminnallinen arviointi.

Kansanedustajat vaativat RISE:n kokoamien laskelmien kokonaisvaltaista tarkastamista yhteistyössä eri osapuolien kanssa.

Kansanedustajat kritisoivat lisäksi sitä, että Pelson vankilan peruskorjausta ei ole pantu toimeen ajallaan, vaikka poliittinen päätös asiasta tehtiin jo vuonna 2009.

Vaatimuksen ovat allekirjoittaneet Oulun vaalipiirin kansanedustajat Hanna Halmeenpää (vihr.), Katja Hänninen (vas.), Olli Immonen (ps.), Marisanna Jarva (kesk.), Niilo Keränen (kesk.), Timo V. Korhonen (kesk.), Ulla Parviainen (kesk.), Juha Pylväs (kesk.), Antti Rantakangas (kesk.), Hanna Sarkkinen (vas.), Eero Suutari (kok.), Mari-Leena Talvitie (kok.), Tytti Tuppurainen (sdp.), Tapani Tölli (kesk.), Mirja Vehkaperä (kesk.) ja. Ville Vähämäki (ps.).

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Ai niin, vuoden päästä on vaalit. Äänestäjien nuoleskeleminen on syytä aloittaa.
Kohta keskusta vaatii ruoan arvonlisäveron alentamista. Siitä tietää, että vaalit on lähestymässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Annetaan Pelson vankilan jatkaa edelleen ja uusitaan sitä tarpeen mukaan. Rakennetaan Oulun Hiukkavaaraan uusi vankila, jolloin toiminta poliisilaitoksen kanssa voidaan hoitaa suoraan keräys, perkaus/lajittelu ja säilöntä -periaatteella. Tuomioistuinlaitoksen seulan läpi. Materiaalia riittää varmasi molempiin vankiloihin, ellei rikosoikeudellista vastuuta mitätöidä entisestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan ne peräkylän edustajat nyt vaalien alla älistä ajaen näin viime kädessä omaa etuaan. Vallan eri juttu on mitä täällä pääkaupungissa noteerataan. Pidetään noin vuoden , kahden tauko kuten valtionhallinnossa on ollut perinteisesti tapana kun korvessa joku laitos tai pytinki määrätään lakkautettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tahoja vankeinhoitoon.
Eikö Suomi voisi tehdä sopimuksen esim. Venäjän kanssa vankeinhoidosta.
Hintalappu varmaan halvempi sekä tehokkuus eri luokkaa kuin mitä nyt on.
Nythän vallalla ajatus että kaikki julkiset palvelut pitää ajaa alas tehokkuus sekä kustannusmielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on jo niin vanha vitsi vankeinhoidon ulkoistamisesta venäjälle, että lopettakaa höpötys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säälittävää että kaikki alueen kansanedustajat ovat noin typeriä. Puolueeseen katsomatta. Parasta olisi että vankeinhoito keskitettäisi eteläsuomeen, siellähän suurin osa rikoksistakin tapahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunta, jonka suurin työllistäjä on vankila, ei ole terveellä pohjalla eikä sitä pidä olla pönkittämässä valtiovallan toimin. Pelson vankila erikoisine toimintakulttuureineen ei ole tätä päivää.

Keskitetty yksikkö ajanmukaisine tiloineen ja toimintoineen sekä toimivine yhteyksineen on ehdottomasti paras vaihtoehto myös vankien näkökulmasta. Työpaikat eivät häviä minnekään, tärkeintä on huolehtia riittävistä henkilöstöresursseista laatua unohtamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tismalleen samaa mieltä. Asiat on hoidettava järkevästi eikä niin että yhteisiä varoja tiputetaan sopivasti jonkun piirin taskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pelson kaltainen vankila ei ole tätäpäivää joutaa lakkauttaa ja laittaa pellot ja metsät myyntiin.Koko Pelsonkylä on näivettynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko ihan tosissasi, että on nykyaikaa pitää vankeja sellissä, ilman mitään sellin ulkopuolisia toimintoja? Sillä siihen sinun haaveilemaasi uuteen oulun vankilaan ei ole tulossa mitään toimitiloja. Päinvastoin, pelson kaltainen maatila ja teollisuusvankila muine toimintoineen sekä ohjelmatoimintoineen on sitä tulevaisuutta. Lisäksi se on sopivan kaukana suuremmista asutuskeskuksista. Yhteydet pelaa kyllä ja työvoimaa on aina ollut. Ainoastaan sitä on kaventanut vankeinhoidon uusiutunut pystymetsän kokematon johto. Keskittäminen ei ole nykyaikaa, se vaan kasaa ongelmia yhteenläjään. Ei tämä ole mikhään taksimiesten pelikenttä, missä muutosjohtaja sanelee yksinvaltiaan lailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tervetuloa esittelemään omat faktasi pelson henkilökunnalle sekä vaalan kunnan edustajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelso on yksi niistä kuuluisista vankiloistamme, joissa vangit ovat aina tykänneet oleskella poissa pahan maailman houkutuksista. Ei tarvitse lojua selleissä vaan voi työskennellä reippaasti ulkoilmassa, ennen kuokkimassa suota ja nyt maatiaslampaiden ja -karjan hoidossa. Suolla ja eläimillä on ollut ikuisista ajoista lähtien suomalaiseen ihmeellinen terapeuttinen vaikutus.Notta p-le! Muut eturivin vankeinhoitolaitokset Kakola ja Sörkka ovatkin perineisiä sisäoppilaitoksia, joissa tuhmuus tiivistyy. Nokastahan piti tehdä hotelli, koska sen naapurustoon on muuttanut paljon eliiittiporukkaa ikäänkuin väistötiloina vältettyään pamppulinjan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tietääpähähän ketä ei ainakaan äänestä eduskuntaan. Pohjois Suomen vankila Ouluun on erittäin hyvin hoidettu suunnitelmat ja taloudellisesti ainoa oikea vaihtoehto tulevaisuuden vankilaksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ketähän meinaat äänestää? Ei ole hääppösiä ehdokkaita. Intät vaan sinnikkäästi oulun puolesta, vaan väärillä tiedoilla olet liikkeellä, laskelmat vääriä jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ulkopuolisen ei kannata alkaa toisten hommia mestaroimaan. Jokainen tietää kyllä oman toimintansa ja sen menot ja tulot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ainakaan tällä alalla, näköjään edustat sitä vähemmistöä joka koettaa puolustella vääriä laskelmia oulun suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuohi paimenia tulee joka vuosi rajan yli siinä olisi kiva tukikohta heille valmiina

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan kukaan laskenut paljonko säästöä tulisi, jos vankeinhoito yksityistettäisiin?
Nykyiset vankilat vartijainhoitolaitoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

Minusta työttömiä omia kansalaisiamme ei lainkaan tulisi verrata turvapaikanhakijoihin. Työttömille tulisi tehdä kaikki ... Lue lisää...
Ajatteleva Tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image