Pohjois-Suomi

Oulujoen vesistön sään­nös­tel­ty­jen järvien ve­den­kor­keu­det ovat nousseet ta­voi­te­ta­sol­le

Oulujärven vedenkorkeus on tällä hetkellä 122,56 metriä. KUVA: Hakkarainen Petri
Pohjois-Suomi 13.6.2019 14:31
Kaleva

Oulujoen vesistöalueen säännöstellyt järvet ovat saavuttaneet kesäkauden virkistyskäytön tavoitetasot vedenkorkeudessaan, tiedottaa Fortum. 

Tiedotteen mukaan tavoitetasot saavutettiin tänä kesänä hyvissä ajoin johtuen toukokuun tavanomaista suuremmista sademääristä.  Toukokuun sademäärä oli 74 millimetriä, mikä on 82 % keskimääräisen toukokuun sademäärää suurempi. 

Oulujoen vesistön merkittävimmille säännöstellyille järville on määritetty säännöstelyrajoja tiukempia pinnankorkeustavoitteita. Rajat eivät ole ehdottomia. Ne kuitenkin ohjaavat säännöstelyn suunnittelua siten, että kesän vedenkorkeudet pyritään saamaan ympäristön ja virkistyskäytön kannalta suotuisille tasoille, tiedotteessa kerrotaan. 

Oulujärven kesäkauden tavoitetaso on 122,50 metriä. Vedenkorkeus on tällä hetkellä 122,56 metriä, joka on kaksi senttimetriä matalammalla kuin kymmenen edellisen vuoden keskiarvo. Oulujärven vedenkorkeudelle asetettu kesäkauden yläsuositus on 123,00 metriä.

Kiantajärven tämän hetken vedenkorkeus 198,94 metriä on 22 senttimetriä kymmenen edellisen vuoden keskiarvoa korkeammalla, ja 44 senttimetriä alasuositusrajan yläpuolella.
Vuokkijärven vedenkorkeus on tällä hetkellä 188,73 metriä, mikä on 13 senttimetriä viimeisten kymmenen vuoden keskimääräistä veden korkeutta korkeammalla ja 23 senttimetriä alasuositusrajan yläpuolella. Ennusteen mukaan Kiantajärvi ja Vuokkijärvi tulevat pysymään kesän tavoitetasossa virkistyskäyttökauden ajan.

Sotkamon reitin säännöstellyt järvet saavuttivat kesän suositustasot toukokuun loppuun mennessä. Ontojärven vedenkorkeus 158,95 metriä, mikä on 14 senttimetriä viimeisten kymmenen vuoden keskimääräistä vedenkorkeutta korkeampi. Kiimasjärven tämän hetken vedenkorkeus 137,64 metriä on kaksi senttimetriä viimeisten kymmenen vuoden keskimääräistä vedenkorkeutta matalampi. Nuasjärven vedenkorkeus on 137,55 metriä. Tämä on 15 senttimetriä yli alasuositusrajan ja yhden senttimetrin yli kymmenen edellisen vuoden keskiarvon.  

MAINOS

Kommentoi

Kumma kun ylisäännösteltyjen Kainuun vesistöjen maksimikorkeuksiin ei valvova viranomainen puutu. Mistäpä se johtuuneekaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

25.6.
Kieli keskellä suuta, pallo keskellä mailaa – KeKin ulkopeli antoi mahdollisuuden
25.6.
UN Womenin raportti: Suurin osa perheistä ei sovi ydinperhemuottiin, perhepolitiikassa huomioitava erityisesti naisten ja tyttöjen asema
25.6.
Mies etsii alaikäistä seuraa Suviseuroille Youtubeen ladatulla seuranhakuvideolla – poliisi tutkii tapausta
25.6.
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
25.6.
Japanin kruununprinssi saapuu Suomeen heinäkuussa – "Tämä on harvinainen vierailu"
25.6.
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"
25.6.
Reissusa: Isommin suunnittelematta Pyhä-Luoston kansallispuistoon Karhunjuomalammen 10 kilometrin reitille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image