Pohjois-Suomi

Osmo Pasanen oli taas eka

Osmo Pasanen oli torstaina avatun Ylivieskan K-Citymarketin ensimmäinen maksanut asiakas. Ostoksenaan hänellä oli 2,65 euron purkkapussi.
Pohjois-Suomi 13.11.2008 19:39
Heikki Uusitalo
Uuden kaupan ovet aukenevat torstaiaamuna tasan yhdeksältä, ja kansa syöksyy sisään. Jännitys tiivistyy kassoilla, kun ensimmäinen asiakas lyö purkkapussin hihnalle. Kello pysähtyy aikaan 9.04.

Tulos on Ylivieskan K-Citymarketissa sama kuin niin monessa muussakin liikkeessä: Osmo Pasanen, Suomi ja Ylivieska, on kaupan ensimmäinen maksava asiakas.

Tällä kertaa ykköstila irtoa pussillisella Jenkki-purukumia. Hintaa voitolle tulee 2,65 euroa.

"Edellisen kerran olin ensimmäinen, kun Oulaisten Halpa-Halli avattiin", Pasanen muistelee kuukauden päähän.

Kauppojen avajaisia harrastava mies on ehtinyt uransa aikana monen kassajonon kärkeen. Listalta löytyvät Citymarketin ja Halpa-Hallin lisäksi esimerkiksi Kärkkäinen ja S-Market.

"Kymmenkunta vuotta olen näissä käynyt ja ollut ensimmäinen. Välillä avajaisia on tiuhaan. Tällekin vuodelle tulee käytyä useita."

Jos erehtyy ihmettelemään uutuuttaan kiiltäviä hyllyjä, jäävät ykköstilat saavuttamatta. Niin helppoon miinaan avajaiskonkari ei astu.

"Muut menevät ensimmäisenä katselemaan paikkoja. Minä kierrän heti kassalle ja tulen vasta sitten tutustumaan liikkeeseen", Pasanen selvittää menestystaktiikkaansa.

Ensimmäinen asiakkuus irtoaa kassojen läheltä löytyvillä tuotteilla. Karkkipuolen antimet ovat siksi helppo valinta. "Ostokset ovat ihan mitä milloinkin. Nyt tyttö sanoi, että tuo purukumia. Saa nähdä tuleeko myöhemmin ostettua jotain muuta. Pitää katsoa, mitä kaikkea täällä on."

Tulevaisuuden tavoitteistaan Pasanen on vielä vaitonainen. Turhan vakavasti hän ei halua harrastustaan ottaa.

"Kunhan nyt joutessaan jotain tekee. Ei tällä hommalla mitään suurta tarkoitusta ole. Käyn niissä avajaisissa, jotka kohdalle sattuvat."

Yksi päämäärä ja uusi ykköstila ensimmäisen asiakkaan silmissä kuitenkin siintää: Ylivieskan seuraava mahdollinen suurkauppa. "Palataan asiaan viimeistään sitten, kun tänne tulee Prisma. Toivotaan, että se todella joskus tulee."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Kommentoi

Uskomaton strategia kaverilla. Tämäpä vasta tapa käyttää vapaa-aikansa. Mies vielä vähättelee itseään ja väittää, että käy vain avajaisissa jotka osuvat kohdalle. Tuonnekin oli kuitenkin varta vasten lähtenyt, ja vielä tyttärelleen purkkaa hakemaan. Mestari on turhan vaatimaton!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämä on se harrastus jota viimeksi ymmärrän, ei tulisi mieleenkään mennä näihin kahvitarjoiluihin ja avajaisiin, mutta mikä siinä jos on aikaa olla ja katella, mutta siltikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voihan sen elämän nuinki elää. varsinki ku eläkettä taitaa vietellä. ei ole moiseen humpuukiin aikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Justiin meinasin kirjottaa, että onpa kallisa purkkaa! Onkohan kaikki liikkeessä tarjolla samoilla katteilla. Huhhuh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä on taas niin turha juttu kun voi vaan olla!! taktiikat luetellaan niinkun joku maailmanmestari olisi kyseessä!! teettekö minustakin ison lehtijutun jos keksin yhtä älyttömän "harrastuksen" ??!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutuupa näpäyttämään tota pasasta ensi kerralla olemalla itse ekana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montakohan kanssakilpailijaa on? On helppo olla ykkönen lajissa jossa muut ei kilpaile.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Justiin meinasin kirjottaa, että onhan se tuokin harrastus, mutta joku olikin jo ehtiny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:37
Ranskassa koronakuolleita jo lähes 13 200, tehohoitopotilaiden määrä kuitenkin laskenut – Italiassa tartuntoja yli 147 500 ihmisellä
22:18
Pääsiäiskokko aiheutti hälytyksen rakennuspalosta Iissä
21:46
Kajaanilainen Eila Aavakare sairastui koronavirukseen ja toivoo kansalaisten suojaavan läheisiään tartunnoilta – "Tätä ei pidä vähätellä. Olemme kokeneet sen ja käyneet aivan rajalla" Tilaajille
20:30
Vjatsheslav Fandul oli 20 vuotta sitten sankari, jonka maalit takasivat Kärpille liiganousun – "Tiesin, mitä Kärpät ja nousu merkitsivät Oululle" Tilaajille
20:26
Vahvistettuja koronaviruskuolemia koko maailmassa jo 100 000 – USA:n Fauci: Rajoituksia ei pidä purkaa liian aikaisin tai tilanne voi pahentua entisestään
19:00
Nordea listaa yrityksille seitsemän käytännöllistä neuvoa koronan talousvaikutusten torjuntaan Kaupallinen yhteistyö
18:30
Ir­to­koi­rat hyök­kä­si­vät po­ro­tok­kaan Ina­ris­sa: Kolme poroa löytyi kuo­liaak­si raa­del­tu­na, 16 louk­kaan­tu­nee­na
124
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
57
Pääministeri Marin: HVK:n toimitusjohtaja ei nauti luottamustani – suojainsotkusta annettuun tietoon tyytymätön työministeri Haatainen pitää tiedotustilaisuuden kello 17
35
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
32
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
31
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
22
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
12
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Johan nyt kaikki jotka katsoo Eduskunnan istuntoja, niin huomaa miten persujen edustajat haukkuvat kuin rakkikoirat tois... Lue lisää...
EIKÖ NE ITE HUOMAA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image