Pohjois-Suomi

Osa sikalan katosta sortui lumikuorman takia Ristijärvellä – parisataa eläintä pelastettiin, kolme sikaa kuoli

Pohjois-Suomi 24.3.2019 9:12 | Päivitetty 24.3.2019 13:16
Heidi Peltonen

Noin 500 neliömetrin kokoisen sikalarakennuksen katto romahti osittain Ristijärvellä aikaisin sunnuntaiaamuna. Rakennus sijaitsee Puolangantiellä. 

Kainuun pelastuslaitokselta kerrotaan, että eläinsuojassa oli yhteensä noin 450 sikaa. Niistä sortuma-alueella oli yhteensä noin 200 sikaa. 

Kolme eläintä kuoli onnettomuudessa. Sortuneesta rakennuksesta pelastetut siat siirrettiin toiseen sikalaan.

Sortumassa ei tullut henkilövahinkoja. 

Pelastusoperaatio kesti yhteensä lähes kuusi tuntia. Pelastuslaitos tiedotti hieman ennen kello yhtä iltapäivällä, että onnettomuuden pelastus- ja raivaustyöt ovat ohi.

Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä Ristijärveltä, Paltamosta ja Kajaanista. 

Hälytys keskisuuresta sortumasta tuli kello 7.03.

MAINOS

Kommentoi

Se tämäntalven lumikuorma oli liian raskas rakennuksen rakenteille. Ei jaksanut sitä kantaa. Sääli eläinpoloisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiko ole vielä mennyt perille,että Kainuun korkeuksilla ja varsinkin tänä talvella lunta on paljon Niin että lumet pois isoita katoilta.Varsinkin jossa on eläimiä muulla ei niin suurta väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ei ole opittu mitään, vaikka joka talvi on näitä karjarakennusten kattojen romahduksia, lumikuormista on varoitettu jo vuosia,mutta ei se näy tilojenpitäjiä huolettavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennukset pitää näillä korkeimmillakin suunnitella siten että yhden talven lumet kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin niin ,mutta kun joka torvesta toitotetaan että ilmasto lämpenee ,eikä lunta sada enää kun on niin lämmintä ,kannattaisi rakennussuunnittelijoiden kuitenkin katsoa ikkunasta ulos ja todeta realistinen tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isot hallirakennukset on ihan eri asia kuin omakotitalot. Koska olet kuullut omakotitalon katon romahtaneen lumen painosta?? Isoissa halleissa ei ole niin paljon kantavia rakenteita, siksi niissä lumen pudottaminen on tärkeää. On ollut aina ja tulee aina olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omakotitalojen omistajilla onkin pääasiassa järki tallessa ja he käyvät pudottamassa liiat lumet ajoissa ja siksi niitten romahteluja harvemmin sattuu. Sattuu niitä kuitenkin, olen itse nähnyt miten käy kun vanha asukas ei enää päässyt pudottelemaan. Tapahtui etelärannikon tuntumassa.
Eikä se hallin laajuus mitään merkitse. Kyllä se matematiikka riittää mitoittamaan senkin rakenteet kestäviksi, joku muu siinä mättää. Olen minä nähnyt sellaisenkin tapauksen, että teollisuuslaitos rakensi 3 uutta hallia kun kauppa kävi hyvin ja tilaukset veti. Tuli ensimmäinen lumisade, ihan yksi senttimetri lunta ja kahden hallin katto romahti. Tapahtui Tesjoella joskus 10 v sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotku sanoo, että rakennusten päältä ei tarvitse poistaa lunta ja aivan tyhjänpäiväistä hommaa. Tämmöistä sitten tapahtuu, kun ei Lumia pudoteta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image