Pohjois-Suomi

Osa sikalan katosta sortui lumikuorman takia Ristijärvellä – parisataa eläintä pelastettiin, kolme sikaa kuoli

Pohjois-Suomi 24.3.2019 9:12 | Päivitetty 24.3.2019 13:16
Heidi Peltonen

Noin 500 neliömetrin kokoisen sikalarakennuksen katto romahti osittain Ristijärvellä aikaisin sunnuntaiaamuna. Rakennus sijaitsee Puolangantiellä. 

Kainuun pelastuslaitokselta kerrotaan, että eläinsuojassa oli yhteensä noin 450 sikaa. Niistä sortuma-alueella oli yhteensä noin 200 sikaa. 

Kolme eläintä kuoli onnettomuudessa. Sortuneesta rakennuksesta pelastetut siat siirrettiin toiseen sikalaan.

Sortumassa ei tullut henkilövahinkoja. 

Pelastusoperaatio kesti yhteensä lähes kuusi tuntia. Pelastuslaitos tiedotti hieman ennen kello yhtä iltapäivällä, että onnettomuuden pelastus- ja raivaustyöt ovat ohi.

Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä Ristijärveltä, Paltamosta ja Kajaanista. 

Hälytys keskisuuresta sortumasta tuli kello 7.03.

MAINOS

Kommentoi

Se tämäntalven lumikuorma oli liian raskas rakennuksen rakenteille. Ei jaksanut sitä kantaa. Sääli eläinpoloisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiko ole vielä mennyt perille,että Kainuun korkeuksilla ja varsinkin tänä talvella lunta on paljon Niin että lumet pois isoita katoilta.Varsinkin jossa on eläimiä muulla ei niin suurta väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ei ole opittu mitään, vaikka joka talvi on näitä karjarakennusten kattojen romahduksia, lumikuormista on varoitettu jo vuosia,mutta ei se näy tilojenpitäjiä huolettavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennukset pitää näillä korkeimmillakin suunnitella siten että yhden talven lumet kestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin niin ,mutta kun joka torvesta toitotetaan että ilmasto lämpenee ,eikä lunta sada enää kun on niin lämmintä ,kannattaisi rakennussuunnittelijoiden kuitenkin katsoa ikkunasta ulos ja todeta realistinen tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Isot hallirakennukset on ihan eri asia kuin omakotitalot. Koska olet kuullut omakotitalon katon romahtaneen lumen painosta?? Isoissa halleissa ei ole niin paljon kantavia rakenteita, siksi niissä lumen pudottaminen on tärkeää. On ollut aina ja tulee aina olemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omakotitalojen omistajilla onkin pääasiassa järki tallessa ja he käyvät pudottamassa liiat lumet ajoissa ja siksi niitten romahteluja harvemmin sattuu. Sattuu niitä kuitenkin, olen itse nähnyt miten käy kun vanha asukas ei enää päässyt pudottelemaan. Tapahtui etelärannikon tuntumassa.
Eikä se hallin laajuus mitään merkitse. Kyllä se matematiikka riittää mitoittamaan senkin rakenteet kestäviksi, joku muu siinä mättää. Olen minä nähnyt sellaisenkin tapauksen, että teollisuuslaitos rakensi 3 uutta hallia kun kauppa kävi hyvin ja tilaukset veti. Tuli ensimmäinen lumisade, ihan yksi senttimetri lunta ja kahden hallin katto romahti. Tapahtui Tesjoella joskus 10 v sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotku sanoo, että rakennusten päältä ei tarvitse poistaa lunta ja aivan tyhjänpäiväistä hommaa. Tämmöistä sitten tapahtuu, kun ei Lumia pudoteta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:50
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
22:43
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21:41
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21:14
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
20:51
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
20:02
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
19:51
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea
89
Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "Osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"
41
Isot ja pienet jäähyt värittivät Kärppien ja HPK:n finaaliavausta – Ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Michal Kristof:” Vähän tuli verta, mutta tällaisia nämä pudotuspelit ovat”
28
Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?
19
Pääsiäiskokko palaa taas lankalauantaina Oulun Lammassaaressa – parhaimmillaan kokon loimua on seurannut parikin tuhatta ihmistä
15
Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä
11
Reissusa: Sveitsissä Skier's Haute Routella edetään suksilla laskien ja skinnaten upeassa maisemassa
9
Sri Lankassa kahdeksan räjähdystä hotelleissa ja kirkkojen jumalanpalveluksissa – lähes 200 kuollut ja useita satoja haavoittunut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image