Pohjois-Suomi

"On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huu­mausai­neil­la on tavallisen raahelaisen tur­val­li­suu­teen" – Poliisi valvoi tehostetusti huumeita Raahessa, tuloksena 17 ri­ko­sil­moi­tus­ta

Viikonlopulta poliisi kirjasi 17 rikosilmoitusta nimikkeillä huumausaineen käyttörikos tai huumausainerikos. KUVA: Heikki Uusitalo
Pohjois-Suomi 17.2.2020 16:36
Heikki Uusitalo

Oulun poliisilaitoksen viranomaiset valvoivat viime viikonloppuna tehostetusti huumausaineisiin liittyvää rikollisuutta Raahessa. Viikonlopulta poliisi kirjasi 17 rikosilmoitusta nimikkeillä huumausaineen käyttörikos tai huumausainerikos.

Kiinniottoja tehtiin yhteensä kuusi. Takavarikkoon päätyi muun muassa huumausaineita, huumausaineiden käyttövälineitä, rahaa sekä erilaisia vaarallisia esineitä. Lisäksi kahta henkilöä epäillään ajoneuvon kuljettamisesta huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. 

Epäiltyjen henkilöiden jäljille päästiin rikostiedustelun, kenttävalvonnan ja poliisille tulleiden useiden vihjetietojen perusteella. 

Poliisi kertoo nähneensä selvän tarpeen tehostetulle valvonnalle, sillä huumausaineiden käyttörikostilastot ja muukin kentältä saatu tieto ovat herättäneet huolta. Tehovalvonnan tuloksia virkavalta pitää varsin huomattavina. 

Jokilaaksojen valvonta- ja hälytystoimintayksikön johtaja, ylikomisario Veijo Alavaikko pitää tuloksia odotettuina mutta myös huolestuttavina.

– On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen. Varmaa on kuitenkin, että ellei tilanteeseen jatkuvasti puututa, ilmiö yleistyy entisestään, ja tällöin mahdollisuus kohdata yleisillä paikoilla huumausainerikollisuuden lieveilmiöitä kasvaa, Alavaikko sanoo. 

Monissa nyt paljastuneissa tapauksissa päihdeongelmiin puuttumista jatkavat poliisin lisäksi myös muut viranomaiset ja ammattilaiset. Raahen alueella on parhaillaan käynnistymässä niin sanottu Ankkuri-malli, joka puuttuu nuorten orastaviin päihdeongelmiin. 

MAINOS

Kommentoi

"– On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen."

Tässä materialisoituu vanha tuttu ongelma: se mikä on tutkittua tietoa muualla, ei päde enää Suomessa ja nyt erityisesti Raahessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoruuteni Raahessa viettäneenä huumeet olivat ongelma jo 70 luvulla. Sattu paljon ikäviä juttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida uskaltaa Oulun polliisi tehdä samaa. Jo pelkästään Valkeasta tulisi 17 ilmoitusta,
tunnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeita ei koskaan saa laillistaa. Kannabis tosin toisi hyvät vero rahat Suomeen, mutta menettäisi kaikki työssä kävijät. Mitä siitä tulisikaan, kun pössyttelevä ompelija ompelisi omiaan myös välillä sormiaan ja nauraisi. " näin käy joka päivä ". Kun pitäis tehdä jotain, edes kevyttä työtä. Perässä laahustaa naurava heppu, jonka tavarat jäi alkumatkalle. Trukkikuskiks pössyttelijöitä, eka päivänä 2 henkilöä on jo ottanut osumaa trukista ja yks löytyy jopa merestä. Sen päälle tötsyt ja taas nauretaan. Pössyttelijät sopivat ainoastaan niitylle, jossa lehmät ehkä heidän seurastaan pitävät. On totta, että pössyttely laajentaa tietoutta. Mutta vain sitä tietoutta ja niitä vääristymiä mitä itse haluaa opiskella. Koulun numerot laskevat. Ainoat aineet mis on numero 10, on piirtäminen ja musiikki. Muut aineet pysyy varmasti 4:ssa. Koko lukuvuoden ajan. Laillistakaa vaan kannabis, niin koht ei maasamme muuta olekaan kuin työttömiä. Laiskoja peruna varkaita, jos jaksaa nostaa naatteja maasta. Sit jos näkee, että yks pössyttelijä jaksaa koko päivän. Sil on sit piri pohja, liikkuu ku ampiainen pysähtymättä. Kuka tekee pössyttelijöille ruakaa? Pössyttelijä juo ja syö kolmen edestä. Ei taida äiditkään keritä perässä, vaikka laittavat kuinka hyvää ruaka. Olkaa fiksua Suomen kansaa ja älkää koskaan laillistako huumeita. Tiedän, koska olin itse sellainen. Vaikea nousta kuopasta taas normaaliksi. Mutta, minähän nousen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko että ihmiset töissäkin pössyttelisi. Oon polttanut 13 vuotta, enkä sitä käytä kuin viikonloppuisin ja satunnaisesti, niinkuin alkoholiakin pitäisi käyttää,päihteet kun ei töihin sovi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei jo ajatella lapsia ja laitetaan laittomat päihteet tiukkaan myyntiin? Ikärajavalvonta vähentää nuorille välitystä. Nyt nuoret saavat laittomia päihteitä helpommin kuin alkoholia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kurkataampas vuoteen 1984 Eipä näkynyt huumeita. Kiitos EU,lle, että sait suomen huumekansaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole yhtään vaikeaa, huumeidenkäyttö ja huumerikollisuus aiheuttaa ryöstöjä, väkivaltaa ja turvattomuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Portugalista mallia, jossa kaikki on dekriminalisoitu ja huumekuolematilastot Eu:n pienimpiä. Toki voitte jatkaa resurssien haaskausta tuulimyllyjä vastaan taisteluunkin ja jatkaa ongelmatilastojen paisuttamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama Valkeaan ja Oulu ydinkeskusta, valistunut veikkaukseni noin 117 rikosilmoitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image