Pohjois-Suomi

Omakotitalon Ylitorniolla palamaan sytyttänyt mies vangittiin – Poliisi: 24-vuotias syyllistynyt aiemminkin rikoksiin ex-puolisoaan kohtaan

Pohjois-Suomi 21.8.2019 15:04
Heidi Peltonen

Ylitorniolla lauantaina omakotitalon tuhonneen tulipalon sytyttämisestä epäilty 24-vuotias mies on vangittu tiistaina Lapin käräjäoikeudessa. Hänet vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä.

Poliisin mukaan miehen entinen puoliso ei asunut palaneessa talossa. 

Miehen epäillään sytyttäneen Ylitornion Raanujärventiellä sijaitsevan omakotitalon palamaan lauantaina 17. elokuuta. Talossa oli tapahtumahetkellä paikalla kaksi naista, joista toinen on epäillyn entinen puoliso. Lisäksi talossa oli epäillyn ja ex-puolison yhteinen lapsi.

Poliisi kertoi aiemmin, että talossa ollut toinen nainen pääsi pois talosta ja pysäytti ohi kulkeneen auton. Auton käytyä talon pihassa myös ex-puoliso ja lapsi pääsivät ulos talosta. 

Palon sytyttänyttä miestä epäillään murhan yrityksen lisäksi muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä vahingonteosta, lähestymiskiellon rikkomisesta, vainoamisesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, vahingonteosta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä rattijuopumuksesta. 

Lapin poliisin mukaan mies on aikaisemmin syyllistynyt rikoksiin entistä puolisoaan kohtaan. Häntä on tämän vuoksi pidetty vangittuna. Lisäksi hänet on määrätty matkustuskieltoon ja lähestymiskieltoon ex-puolisoaan kohtaan.

Poliisin mukaan mies on rikkonut lähestymiskieltoa kesän aikana. 

Poliisi kertoo, että asian esitutkinta jatkuu muun muassa kuulemisilla, eikä poliisi tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuo lähestymiskielto on kummallinen "rangaistus", koska se ei näköjään mitenkään estä häiriköimästä kohdetta eikä sen rikkomisesta käytännössä saa mitään tuomiota - vain pelko uhrille on pysyvää. Ehdollisen vankeuden lievempi muoto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksi se nyt sitten piti vangita, eikä jostakin edellisestä 57:stä keppoisesta? Eikös joku kansainvälinen rok-tähti juuri kehunut, että Suomi on hieno maa, kun täällä ei kukaan joudu vankilaan, tai jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

46
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
42
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
26
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
14
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
11
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
10
Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image