Pohjois-Suomi

Tilaajille

"Olen elämäni aikana myynyt kaikkea nuppineulasta traktoriin" – Taivalkosken sivukylällä sijaitseva kyläkauppa on säästynyt monien kyläkauppojen alamäeltä

Lea Ruunu kertoo kyläkauppiaan toimivan milloin poliisina, milloin sosiaalityöntekijänä ja kuuntelevan kyläläisten ilot ja surut. KUVA: Jarmo Kontiainen
Pohjois-Suomi 6.3.2019 19:00
Mirko Siikaluoma

Sorosen kyläkauppa on toiminut yhtäjaksoisesti jo 60 vuotta Tyrävaaran kylässä Taivalkoskella. Tyrävaaralaisten mukaan kyläkaupan ansiosta kylällä pärjää ilman autoakin. Kyläkaupan jatkajalle olisi tarve, sillä nykyinen kauppias ei tiedä jatkaako vielä vuoden vai kaksi.

Kyllä se on uskottava, mitä kylällä puhutaan! Sorosen kyläkaupasta Taivalkosken Tyrävaaralta löytyy tosiaan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Tavallisten elintarvikkeiden ohella kaupan hyllyiltä löytyy villalangoista vohvelirautaan. Leluja ja rakennustarvikkeita vastapäätä on peittoja ja tyynyjä. Monipuolisuus on aina ollut kyläkaupoille elinehto.

– Olen elämäni aikana myynyt kaikkea nuppineulasta traktoriin. Kyläläiset sanovat, että mitä täältä ei löydy, niin sitä ei tarvitsekaan, kyläkauppias Lea Ruunu kuvailee.

Kyläkauppa on maaseudulla tärkeä paitsi ruokaostosten kannalta, mutta myös muiden palveluiden tarjoajana. Sorosen kyläkaupalla on polttoaineen jakelupiste ja postin asiamiespalvelu, mutta apteekin lääkekaappia tai veikkausta ei ole saatu yrityksestä huolimatta. 

Tilaajille

MAINOS

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image